Kanalerne i Venice Beach og solnedgang ved Stillehavet

En kort tur fra San Diego til Los Angeles, idylliske kanaler og dyre huse i Venice, mangel på strandløver på Muscle Beach, men masser af skatere i solnedgangen.

11. jan, 2013

In-N-Out burger mod Los Angeles

Jeg skulle flyve hjem fra Los Angeles den næste dag, så kørte fra San Diego midt på formiddagen for at få lidt tid i LA.

Turen fra San Diego til LA er ikke så lang (2 timer), men de to byer er næsten vokset sammen, så der er masser af trafik.

Hvis det ikke var for en strækning ved Camp Pendleton, så kommer du næsten ikke ud af bymæssig bebyggelse på turen. På den strækning har du så til gengæld et atomkraftværk mellem dig og havet.

På min tur op til LA havde jeg fundet en fastfood kæde jeg endnu ikke havde fået prøvet (men som mange sværger til) – In-N-Out Burger.

Jeg var der omkring frokost tid, og der var proppet. Det betød det tog lidt tid at få fastfood (15 minutter).
Der var tryk på, så holdt mig til den almindelige menu (In-N-Out er kendt for sin not so secret, secret menu) hvor du bl.a. kan få animal style, hvor bl.a fries bliver druknet i special sauce.
Jeg nøjedes med en double cheese og fries.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-1

OK burger, men ikke den bedste. Min favorit er stadig Five Guys. Største kritikpunkt til denne burger var, at alt var perfekt undtagen grøntsagerne. De var iskolde (og smagløse). Sikkert fordi de havde travlt og snittede grønt lige så hurtigt de kunne få det ind fra kulden, men de burde være forberedt på at have travlt, så det er en ommer.

Den lå dog fint i maven og det var et godt afbræk fra trafikken, som kun blev værre jo tættere jeg kom på LA.

Hotel i Venice Beach

Jeg skulle flyve hjem fra LAX og meget belejligt ligger Venice og Venice Beach tæt på (mit yndlingsområde i LA).
Havde fundet Foghorn Habor Inn på forhånd som havde en god pris, og gode p-forhold (noget der kan være en udfordring ved hoteller i området) og så var det i gå afstand til Venice Beach.

Hyggeligt sted med super service og en lækker beliggenhed i vandkanten ved Mother’s Beach og Marina Del Ray. Jeg fik et værelse med balkon lige ud til herlighederne.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-2

Kanalerne i Venice

Området Venice er opkaldt efter Venedig i Italien. Og ligesom Venedig er kendt for kanaler mellem husene, så er der også kanaler i Venice.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-4

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-5

Det er ikke særlig stort men du får hurtigt brugt lidt tid ved at gå rundt mellem de mange forskellige huse. Det er et pænt dyrt område. 210 kvm koster +21 millioner kr. Men så kan du også gnubbe skuldre med de rige og kendte, som der bor flere af i området. Tjek selv flere priser hos de loakle ejendomsmæglere.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-6

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-7

Jogging på stierne langs kanalerne er også populært, så sidder du der længe nok, så dukker der nok en celeb op.

Venice beach

Kanalerne ligger i tredje række fra havet (stranden) så hvis økonomien er til det, så får du lidt mere privatliv ved at bo ved kanalerne, men samtidig kun 10 minutters gang til Venice Beach og Venice Beach Ocean Walk.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-8

Området er et must see. Ved ikke om stranden er god, men mon ikke (husk at det er Stillehavet – lidt som Vesterhavet, hvor der er masser af bølger og ikke tropisk varmt vand, selvom du er godt mod syd).

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-13

Jeg brugte lidt tid på Venice Beach til at se på butikker og mennesker. Det er et turistområde, men er stadig utrolig populært hos de lokale. Denne januar eftermiddag var det mest de lokale jeg stødte på.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-9

Sport på Venice Beach

Området ved Windward Ave. byder på en masse muligheder for at udfolde sig sportsligt. Der er tennisbaner, basket- og racket ball/handball baner og beach volley mm.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-12

Muscle Beach på Venice Beach

Det som mange nok kender Venice Beach for, er Muscle Beach. Ikke en titel den har fået pga. de mange skalddyr og andet seafood, men pga. af de store badejern du typisk finder her, i hvad der bedst beskrives som et udendørs fitness center.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-10

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-11

Stedet bliver stadig flittigt brugt (både Arnold og Sven Ole har haft sin gang her), men en eftermiddag i januar med temperatur omkring 10 grader, trak ikke så mange olieindsmurte strandløver

Venice Beach Skate Park

Anderledes gang i den var der ved Venice Skate Park. Her vrimlede det med masser af skatere i alle aldersklasser. Vil skyde de ældste skatere til at have rundet de fyrre.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-14

Der var en fed stemning og masser af tilskuer som skød løs, og ligesom mig, prøvede at fange et godt øjeblik på billede.

Mens jeg stod der gik solen mod horisonten ude over Stillehavet og temperaturen faldt yderligere.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-15

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-16

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-17

Danny’s Deli på Venice Beach

Inden jeg gik tilbage mod mit hotel, gik jeg ind på et Venice Beach Landmark, Danny’s Deli, for at få varmen – og en øl.
De har bl.a. The Famous Venice Plunge på menuen. En french dip sndwich. En type sandwich der i øvrigt er kendt i området.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-18

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-19

Jeg havde dog stadig en stor double cheeseburger fra In-N-Out i kroppen fra frokost, så jeg nøjedes med en øl og ville i stedet spise på Cheesecake Factory til aften (som ligger lige ved siden af Foghorn Harbor Inn).

Cheesecake Factory

Jeg har kendt til The Cheesecake Factory stort set i al den tid jeg har rejst i USA, men det er først nu jeg stifter rigtig kendskab med kæden og smager deres mad.

Cheesecake Factory er berømte (berygtede) for at have nogle af de mest kalorierige retter i USA på menukortet. Det har de tit fået lidt høvl for, men det er stadig et populært sted.
De sidste 7 år har de fået lidt ekstra reklame i kraft af den populære tv-serien The Big Bang Theory, hvor Penny (og Bernadette) arbejder som servitrice på netop The Cheesecake Factory.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

Jeg nuppede nogle lette retter for at have plads til det det hele handler om, Cheesecake. Jeg valgte en Oreo en af slagsen til dessert, som jeg ikke kunne spise op og gik meget mæt til ro for natten.

Morgenmad med udsigt

Jeg skulle først flyve om eftermiddagen den næste dag, så der var ro på til at spise morgenmad og pakke bagage. Temperaturen udenfor havde allerede sneget sig op i nærheden af 20 grader (i solen), så morgenmaden blev nydt på balkonen med kig til Mother’s Beach. Der var også et par hardcore soldyrkere ude i bikini og slappe af på håndklæder og der blev gjort klar til lidt beach volley.

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-20

venice_beach_los_angeles_roadtrip_2013-21

Det tog ikke mere end 10 minutter til biludlejningsselskabet (Alamo) og derfra en kort shuttle tur til terminalen.
Jeg fløj LA direkte til Paris med Delta og derfra videre med Air France til København.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

5 Comments

 1. Hej Rene,
  Tak for en god og informationsrig side!
  Vi står og skal til LA til sommer og er i tvivl om hvorvidt vi skal vælge at bo ved Santa Monica eller Venice Beach, hvad ville du anbefale? Og er Venice Beach farligt efter mørkets frembrud?
  Vi er et kærestepar på 23 og 25 år.
  Mvh Emil

  1. @ Emil

   Det kommer an på hvad i er til. Begge er turistede. Ved Venice Beach kan i opleve en knap så pudset “dagligdagen” og er der ikke nok “underholdning” om aftenen (mad, drikke) tæt ved, kan i gå om på Abbot Kinney.

   Området ved Santa Monica er lidt mere “pudset” og familievenligt men begge steder er lige ufarlige.
   Her kan i gå i mall (Santa Monica Place) og er tæt på enden af Main Street med mange mad/drikke muligheder.

 2. Hej Rene

  Jeg skal til CA i april 15 og søgte lige for sjovt på Foghorn Habor Inn på hotels.com. 2700 kr. for to nætter var billigste pris, hvilket jeg på ingen måde kan forestille mig at du har givet.

  Skal egentlig kun have forhåndsbooket de to første overnatninger som er i LA. Er det en fordel at gøre det i et bestemt tidsrum ifht. datoen, hvor gøres det billigst/bedst osv.?

  På forhånd tak
  Søren Varisbøl

  1. @ Søren

   Tæt på, selvom jeg var der i den anden uge af januar. Jeg gav 1100 kr. for en nat da det ikke er billigt at bo bekvemt i forhold til det område og stranden.

   De billige overnatninger i LA finder du i Hollywood (eller endnu længere væk). Der er ikke rigtig nogen lavsæson i LA, så priserne ændre sig ikke meget. Så hvis i ved hvilke ting i evt. skal i LA, så er det nok en fordel at få booket så i har en god placering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada