Route 66 – Hackberry og Seligman

Route 66 blev genfødt i byen Seligman og filmen Cars gjorde ruten ekstra populær. På denne del finder du ikoniske Route 66 must-see.

12 sep, 2022

Hackberry General Store på Route 66

Route 66 fra Kingman til Seligman i Arizona er en ikonisk strækning. Denne del af Route 66 snor sig gennem et dramatiske ørkenlandskab, historiske småbyer og byder på et nostalgisk kig tilbage til “Mother Road’s” storhedstid.

Fra Kingman gik turen øst på Route 66, hvor et fladt øde landskab er det første du møder. Efter 30 km kommer du til Hackberry General Store. Dette sted er et must-see for alle der kører denne del af Route 66. Hackberry General Store fungerer som et levende museum fyldt med Route 66 memorabilia, vintage biler, og antikke skilte. Det er et fantastisk sted at tage en pause og gå på opdagelse.

Denne dag kom jeg forbi udenfor åbningstid. Har dog været forbi på andre ture, som du kan se mere fra her.

Grand Canyon Caverns på Route 66

Her kan du se mit besøg i Grand Canyon Caverns på en tidligere tur.

Du kan finde nogle utraditionelle overnatninger på Route 66, men Grand Canyon Caverns byder nok på den mest unikke. Du kan nemlig overnatte i hulerne 65 meter under jorden. I en af grotterne er der bygget et motelværelse på en platform uden vægge og loft. Når du er tjekket ind og den sidste tur har forladt grotten, har du stedet for dig selv.

Her kan du læse om min overnatning i Grand Canyon Caverns på Route 66.

Burma Shave skilte på Route 66

På vej videre på Route 66 dukkede nogle ikoniske reklameskilte op. Burma Shave-skiltene var en berømt reklamekampagne i USA, fra 1920’erne til 1960’erne, og blev ofte set langs Route 66. Kampagnen bestod af små, sekventielle skilte placeret langs vejkanten, der sammen dannede budskaber der rimede. Mens de første budskaber primært promoverede Burma Shave-barbercreme, blev skiltene senere kendt for deres humoristiske og ofte sikkerhedsrelaterede budskaber, der opfordrede bilister til at køre forsigtigt.

Seligman på Route 66

Byen Seligman er kendt for at være fødestedet for det Route 66 vi kender i dag. Angel & Vilma Delgadillo’s Route 66 Gift Shop og Barber Shop er hjertet af byen. Angel Delgadillo, også kendt som “Guardian Angel of Route 66”, har spillet en afgørende rolle i at bevare Route 66.

I Seligman finder du også Delgadillo’s Snow Cap Drive-In, kendt for sin legesyge facade og et personale der ofte joker med gæsterne.

Cars og Route 66

Ved Snow Cap holder også et par biler som godt kunne ligne noget fra filmen Cars. Da filmen udkom, var den med til at skabe fornyet interesse om Route 66, og netop strækningen mellem Kingman og Seligman menes at være hvor filmen udspiller sig.

Der er så hentet inspiration fra andre steder på Route 66 og placeret i byen Radiator Springs, bl.a. Tow Mater fra Galena, Cozy Cone Motel fra Holbrook og Ramones fra Shamrock Texas m.fl.

Et must-see Route 66 stop

Seligman er det perfekte sted at opleve den autentiske Route 66-ånd og tage på en rejse tilbage i tiden. Fordi Seligman har betydet så meget for Route 66 i nyere tid, er byen blevet et must-see. Kombinationen af Route 66, the open road og small town america, har gjort Seligman til et fast stop for mange motorcykel roadtrips. Mit besøg denne dag faldt sammen med en stor dansk gruppe.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor. Den gik fra Kingman og fulgte Route 66 til Hackberry General Store, videre til Grand Canton Caverns og endelig Seligman.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Pickup truck Ford F-150 Texas

Pickup truck i Houston

Alt gik fint, men måtte vente lidt på Præsiden Barack Obama, da jeg skulle hente min Ford F-150 pickup truck i Houston lufthavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada