Hackberry general store og æsler på Route 66

Vi forlod Grand Canyon Caverns og fortsatte ad Route 66 til varme oplevelser, drengerøvs toiletter, bjerge og løse æsler.

Pas på farten i Peach Spring

Vi fik et råd med på vejen: hold hastighedsgrænsen i Peach Spring. De er meget pernitten og specielt hvis de kan se at det er out-of-towners (kan man se på nummerpladen).

Der var ikke noget at stoppe efter i Peach Spring, så vi fortsatte mod Hackberry. Hvor landskabet frem til Grand Canyon Caverns havde været frodigt, så begyndte et mere tørt landskab at åbenbare sig og temperaturen steg.

Et klassisk stop på Route 66 i Hackberry

I Hackberry gjorde vi stop ved Hackberry General Store. En lille købmandsbutik som er blevet et must stop på Route 66. Som så mange andre stop på strækningen så har de også gjort lidt ekstra ud af sig selv og sine omgivelser. Det betyder der ikke kun er noget at se på inde i butikken, men også rundt om den. Gamle biler, skilte, hjulkapsler mm. pryder grunden.


Inde i butikken er der lavet en mock diner og du kan finde alskens route 66 souvenirs. Toiletterne bør du også lige gå ind på, da væggene er prydet på rigtig drengerøvs maner.

Når du kigger rundt i krogene finder du alt muligt underligt og inde i et aflukke hang der en dansk politiuniform. Ud fra skrifttypen kunne vi se, at den er af nyrere dato, men ikke noget navn eller andet til at forklare dens oprindelse.

Ude foran butikken, ved de gamle benzinstandere holder en ældre, ræk, rød sportsvogn. Den har dæk og en bemaling der er meget lig dem som Lighting McQueen har til slut i Cars, så igen spilles der på filemn Cars og Route 66.


Knudepunktet i Kingman

Fra Hackberry går det meget lige ud ind til Kingman. Kingman er knudepunkt mellem Grand Canyon, Las Vegas og Los Angeles så området omkring I-40 er et virvar af truck-stops, fastfood og benzinstationer.
Vi krydsede under I-40 og ind i Kingman hvor vi fulgte Route 66 mod syd til McConnico, hvor vi igen krydser under I-40 og begyndte på den eneste rigtige bjergstrækning på Route 66.

Bjerge og god varme på Route 66

Det må have været noget af en køretur tilbage i 30’erne og 40’erne at tilbagelægge strækningen mellem Kingman og Oatman, hvor landskabet igen flader ud. Hårnåle sving og store stigninger har mødt datidens biler og så var strækningen i starten ikke asfalteret. Oveni det skal man lægge varmen, som alene den dag i august vi kørte strækningen nåede op på 113 f (45 c).


Klik på billedet for fuld størrelse

Oatman ligner en filmkulisse med fritgående æsler

Da vi ankokm til Oatman måtte vi lige gnide øjnen en ekstra gang. Lige efter et sving kommer byen, nærmest ud af ingenting. Det er en gammel mine-by og ligner mest af alt et film-set som er blevet efterladt ude i ørkenen af et filmselskab.

Som en kæmpe prik over i’et var der fritgående burros (æsler) i gaderne. Og hvis der var nogen der tog det roligt, så var det dem. Billister måtte pænt vente til de gad flytte sig.

Starten på enden af Route 66

Da vi kørte på I-40 igen nede ved Topock havde vi siden Crookton Road kørt 145 miles (232 kilometer) på Route 66. En af de længste ubrudte strækninger på Route 66 som er muligt at køre.
Topock er også hvor vi krydsede fra Arizona ind i Californien og tog hul på den sidste af de 8 stater som Route 66 går igennem.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_11_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cattle Drive Stockyards Fort Worth

Fort Worth Stockyards

Der var både Cattle Drive og live musik på verdens største Honky Tonk – Billy Bob’s – i Fort Woth. En passende afslutning på en dag fyldt med oplevelser.

Snow Cap drive-in i Seligman på Route 66

Kort før Seligman i Arizona, starter den længste uafbrudte Route 66 strækning. Man kører fra interstate ved afkørsel 139 ved Crookton Road og følger Route 66 ind til Seligman. Her mødes man af Snow Cap Drive-in, som er et must stop på Route 66.

4 Comments

 1. Hej Rene

  Vi er ved at planlægge en tur på vestkysten til Maj 2025. Vi skal køre i en RV på ca 27 fod størrelse.
  Vi kører fra LA med grand canyon, og på turen ville jeg gerne over Oatman mod Kingman, da jeg kan læse at det skulle være en meget flot køretur. Men jeg kan også læse at vejen ikke er den bedste. Hvad tænker du om at køre den vej i en autocamper af den størrelse? Vi skal vidst heldigvis køre på den gode side af vejen, men det skal jo heller ikke blive farligt for andre.

  1. @ Lasse

   Det er nok muligt, men i skal nok forberede jer på at dels køre forsigtigt og med tålmodighed (det skal i under alle omstændigheder lære i en RV, da bla. bjergkørsel tager tid – og i skal holde ind ofte for at lade folk komme forbi, på de små veje). Her er en video af nogle andre der kører turen fra Kingman til Oatman. De går ikke i detaljer, men nævner nogle af udfordringerne: https://www.youtube.com/watch?v=j6OAQojkAcg I skal også være opmærksom på parkering i Oatman. I kan nok ikke holde in til siden i byen, men der ligger en større p-plads i den sydlige ende af byen.

 2. På min forestående tur mellem Chicago til L.A. kunne jeg godt tænke mig at opleve en rigtig ghosttown i cowboystil. Fx en nedlagt gammel mineby el.lign. hvor ALT er lukket og har ligget øde de sidste 75-100 år. Kender du sådanne steder? Jeg tænker at Arizona eller Californien ville være oplagte steder at finde sådanne nedlagte småbyer.

  Derudover ville jeg også gerne på en lille togtur i noget bjergrigt område med en fantastisk natur. Det er måske ikke lige Arizona der er mest optimalt til det, Rocky Mountains ville måske være bedre, men kender du nogle seværdige togstrækninger langs med Route 66 (ud over den damplokomotiv-tur som du har nævnt)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada