Dansk morgenmad i Solvang og Hollywood

Et sprødt rundstykke med wienerbrød i Solvang på et “dansk” bageri. Tæt på at føles som Danmark, men ikke helt.

17. april, 2016

Solvang – dan danske by i Californien

Jeg havde tre ting på programmet denne dag, men nåede kun de to pga. trafik.

Jeg sprang morgenmaden over på Econo Lodge og kørte i stedet mod noget dansk morgenmad i Solvang.

Fra I-5 afkørslen ved Buttonwillow kørte jeg gennem de store landbrugsområder, som brødføder USA. Californien producerer 50% af alt frugt og grønt i USA i det der kaldes The Bread Basket of America. Det er Central Valley fra Redding i nord til Bakersfield i syd.

For mig var det et gensyn med Solvang. Var der i 2005 og der var sket lidt. De gamle kendinge (møller og Rundetårn) var der dog stadig.

Solvang er ikke Danmark og har aldrig været meningen det skulle være det, så se ud over at der ligger et pizzeria i Rundetårn. Se det som en quirky oplevelse, som når du besøger tyske, norske og andre “nationalitets” byer rundt om i USA.

Dog er Solvang grundlagt af danskere i sin tid, på samme måde som Elk Horn i Iowa – Danmark på prærien, men Solvang valgte at blive lidt mere turistet – til deres fordel.

Morgenmad i Solvang

Der ligger mange klassiske danske bagerier i Solvang. Jeg havde tidligere fået en fint rundstykke og wienerbrød her, og gentog successen denne gang.

Jeg var inde i tre-fire bagerier og den jeg valgte havde mest af det jeg forbinder med klassisk dansk wienerbrød (danish). Mange af stederne har de tilføjet ting (sikkert af hensyn til de amerikanske gæster) som ikke rigtig har noget med Danmark at gøre.

Overalt i byen er der referencer til Danmark. Nogle mere korrekte end andre.

Der er også en Belgisk café. Hører ikke rigtig hjemme, men det gør den danske butik i den tyske by Leavenworth i Washington heller ikke.

Et par steder i Solvang er der lidt mere ny-dansk følelse end ellers. Det er bla. i The Copenhagen Store, hvor indretningen er meget nordisk. Det samme gælder hotellet The Landsby, hvor de også er gået i retning af, hvad du finder på moderne hoteller og spisesteder i Danmark.

Jeg tror en kæde som lagkagehuset kunne gøre sig godt i Solvang. Solgt ind på den rigtige måde, kunne den være med til at flytte Solvang ud af en (til tider mislykket) eventyrfortælling og bringe et moderne strejf af Danmark ind.

Fra Solvang gik det atter ad store veje og megen trafik. Målet var at komme tæt på Hollywood skiltet.

Hollywood Sign i Los Angeles

Du kan godt kigge på et kort og finde en villavej der ligger tæt på, men de der bor der er trætte af turister der holder (og ikke mindst kører) på deres vej (du kan ikke komme helt op til skiltet).

Der er mulighed for at få et godt kig til skiltet – og et andet ud over LA og Hollywood Reservior. Det er ved Lake Hollywood Park, som du nemt finder på et kort. Der er også gode parkeringsforhold.

Griffith Observatory

Fra hollywood skiltet var planen at kigge forbi Griffith Observatory. Da jeg var i LA første gang i 2005, var jeg kørt derop, men området var lukket pga. restoration.

Desværre måtte det blive ved tanken. Trafikken denne søndag havde været overvældende og havde skubbet min tidsplan. Jeg satsede på at være i San Diego kl. 16 og det kunne jeg ikke hvis jeg også skulle op forbi Griffith Observatory.

Trafik hele vejen til San Diego

Så jeg begav mig ud i trafikken igen. Først 101 videre ind i hjertet af LA og så I-5 syd på mod San Diego.

Når du tager turen fra LA til San Diego, så er der ikke rigtig nogle naturlige steder at holde ind. Det er interstate og trafik hele vejen. Du kan altid køre fra, men det går der hurtigt 15-20 minutter med at komme af og på da man ender i trafik lige meget hvor.

Der ligger et vista point og en rasteplads en lille time inden du rammer San Diego. Det er et af de eneste strækninger på turen hvor du kommer ud af byen (men trafikken er der stadig).

Strækker du benene her kan du være heldig at se Marines træne på stranden. Camp Pendleton ligger tæt ved og der løbes, kravles, slæbes tit nede på stranden.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top