Surfing på Venice Beach

Surfs up, dude! En en prøvetime med surfing er næsten et must når du er i Californien. Jeg prøvede kræfter med bølgerne på et surfbræt i Venice Beach.

23. marts, 2015

Surf på bucket listen

Jeg har krydset en del af min bucket list på mine mange roadtrips rundt i USA og Canada – ATV ture, jetski, flyvetime, rideture, skydning, specialbiler mm.

På denne tur krydsede jeg en rigtig californisk ting af: surfing.

Eller i hvert fald forsøget på det.

Første gang jeg kørte ad Highway 1 i 2005 fra San Francisco så jeg på de små strande at surferne lå i brændingen og ventede på en god bølge.
Biler på parkeringspladserne havde tagholder til surfbrættene og våddragt var lige så udbredt som shorts og t-shirt.

Denne gang i Venice Beach var oplevelsen ikke meget anderledes. Bor du lokalt, så er det normalt at mange står tidligt op og tager en tur på bølgen inden de skal på arbejde.

Surf time

Jeg ville prøve mine evner af og havde bestilt tid til en times undervisning.

Uden at vide hvad det indebar mødte jeg op i badebukser og fulgte anvisningerne fra min tildelte instruktør.

Først kæmpede jeg lidt med at komme i en våddragt.

Vejret var varmt, men det var kun marts og Stillehavet er lidt som Vesterhavet – godt med bølger og ikke den varmeste strand i landet.

Da jeg var kommet på plads i dragten fulgte der noget teori og øvelser på land.

Det synes nemt på land, men når man ikke skal holde balancen, så er mange ting nemme.

Så var det tid til at komme i vandet med træningsbrættet. Det er et blødt bræt som ikke er så tungt at møve rundt med, og vigtigst af alt, så slår det ikke så hårdt når du falder af og det følger efter dig.

Du skal ikke så langt ud før der er godt dybt, så med brættet i bryst højde er første øvelse at komme op på det. Det går fint, men du har også en instruktør til at holde det for dig.

Dernæst følger de rækkefølgen af øvelser fra land.
Først skal du have lidt fart på (padle).
Så skal du op på knæ (og holde balancen)
Og i samme bevægelse, helt op og stå.

Og det skal helst ske på det rigtige tidspunkt, men bølgen holder dig i bevægelse.

De første par gange skulle jeg blot op på knæ.

Det gik fint.

Det var når jeg skulle helt op og stå, at filmen knækkede. Det lykkedes mig aldrig helt.

Hårdt at surfe

De første 8-10 forsøg kører du på adrenalinen og den kondi du måtte have.
Men faldet i bølgen, brugen af kræfter for at komme på højkant og kampen med bølgerne for at komme ud igen tapper hurtigt en for kræfter.

På en time er der tid til lidt pauser og få pusten igen. Min våddragt samlede vand i benene, så jeg kunne lukke nogle kilo dødvægt ud hver gang jeg tog en pause.

Jeg skulle have haft min undervisning om formiddagen, hvor forholdene er mest optimale for nybegyndere. Men en aflysning betød, jeg endte med en tid om eftermiddagen.

Ikke den dårligste elev

Jeg ved ikke om instruktøren blot var flink, men jag var ikke den dårligste elev han havde haft. Nogle gav op når de nåede til vandkanten uden at have været i andre blev forskrækket første gang de røg i og ville ikke mere.
Men jeg var heller ikke den bedste, da jeg jo ikke var kommet helt op og stå.

Samtidig var nogle børn igang med at få undervisning for første gang lige ved siden af, og de kom og og stå uden problemer.

Jeg har ikke mistet håbet. Har sat som mål, at tage en surf time mere når jeg skal opleve Hawaii.
Nu ved jeg havd jeg skal træne på inden. Og så vil jeg have et par svømmebriller næste gang.

Vil du prøve at surfe?

Der er mange firmaer på Santa Monica Beach og Venice Beach der tilbyder surf lessons. Jeg valgte en private lesson hos dem her.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top