Sony Pictures Studios Tour

Sony Pictures Studio gemmer på historie fra Hollywoods storhedstid. Det er samme studie der hed MGM i mange år og du kan nørde filmviden på en tour.

23 marts, 2015

Sony’s Studios historie

Filmstudiet midt i Culver City, ikke langt fra Venice Beach, hedder i dag Sony Picture Studios.

Det har det ikke altid heddet. Filmstudiet har en lang historie og har bl.a. heddet MGM i mange år. Og selvom der står Sony over indgangen på porten, så hører kendte studier som Columbia Pictures, TriStar Pictures og Screen Gems også til inde på området.

Guidet tour hos Sony Studios

Turen rundt hos Sony Studio starter i deres hovedbygning, Sony Picture Plaza. Både den, og andre bygninger inde på filmstudiets område der ser almindelige ud, så har de været brugt som kulisser både inde og ude.
Sony Picture Plaza kan således ses ude fra i filmene The Running Man og The Last Action Hero m.fl.

Mens du venter på din guide, kan du se på en lille udstilling af diverse film memorabilia i lobbyen. Lobbyen har iøvrigt også været brugt som kulisse i flere film og tv-serier.

Du går rundt på turen hos Sony Pictures Studio. Det er en anderledes oplevelse end eks. turen hos Warner Brothers. Ikke kun fordi du går rundt, men der er fokus på nogle andre ting.

Genbrug af bygninger og parker

Første stop på turen var Thalberg bygningen. Den kan du måske genkende fra Spiderman filmen (den fra 2002). Der var det en High School bygning.

Det er det trick filmstudier benytter sig af. Mange af de bygninger de har som kontorer mm. inde på området, benyttes som kulisser til film og TV.
Inde i lobbyen af samme bygning er de Oscar’s udstillet som studiet har vundet for bedste film gennem tiden.

Udenfor ligger en lille park som har gjort det ud for Central Park i bl.a. tv-serierne King of Queens og Rules of Engagement.

Og sådan er det rundt om på området. Bygninger, gader og andet har gjort det ud for andet end det er. It’s movie magic 😉

Rundt om står også kendte film-biler parkeret. Ghostbuster og Breaking Bad er blot et par af dem.

Oplev et aktivt filmstudie

Der er flere steder du ikke må tage billeder på turen. Dette er typisk på de forskellige aktive movie sets og soundstages.
Afhængig af hvornår du er der, så kan turen stoppe ind forbi en eller flere af disse. Vi var inde på settet af Ray Donovan og The Goldbergs.
Imponerende at stå midt i en kulisse som du måske kan genkende fra TV og endnu mere spændende at høre hvordan vinkler og andet “snydes med” pga. kameravinkler mm.

Foley artister hos Sony

På tuen besøgte vi også et Foley studie. Det er her man lægger lyde på ting i film. Hestehove, støvler på fliser, vandløb mm. Optagelserne foregår i hvad der ligner et pulterkammer, hvor der ligger alskens redskaber og rekvisitter til at lave lyde med, samt et bredt udvalg af underlag – sand, grus, sten, fliser vinyl mm.
Det er også Foley artisten der finder på lyde til sci-fi ting og monstre.

Et andet lydstudie på turen var en del større og meget mere historisk.

Kendingsmelodier i historisk studie

En af de gamle bygninger på Sony Pictures Studio grunden er et af de bedste lokaler til at optage en film score i. Det er en stor koncertsal uden tilskuerrækker hvor symfoniorkestre og musikere fra hele verden kommer for at optage kendigngsmelodier og stemningsmusik.
Alle de store kommer her for at optage – også selvom det er til film fra andre studier – John Williams (Jaws, Star Wars, Superman, Jurassic Park m.fl.), Hans Zimmer (The Lion King, Inception, 12 Years a Slave m.fl.), Danny Elfman (Edward Scissorhand, Fifty Shades, The Simpsons m.fl.) og mange flere. SKal ikke kunne sige hvilke af filmene overfor er optaget hos det der nu er Sony.

Hvordan ser et tv-studie ud?

Vores sidste stop var på settet til Jeopardy. Her må du gerne tage billeder og det er muligt at lave nogle egne billeder ved nogle opstillede podier.

Igen et interessant stop at være i et studie, som opleves helt anderledes på TV.

Sony eller Warner Brothers

Jeg har tidligere været på en studio tour hos Warner Brothers () og begge ture synes jeg fortjener et besøg. Der er dog stor forskel på de to. Warner Brothers føles større og mere omfattende hvor Sony er mere detaljeret og nørdet.
Hverken Sony eller Warner er en attraktion som Universal er, hvor du også har en forlystelsespark. Hos Warner og Sony er der fokus på et aktivt studie hvor der arbejdes til dagligt.

Af de to, vil jeg nok anbefale Warner Brothers til førstegangsbesøgende. Har du mod på en lidt mere nørdet tur, kan du tage Sony. Hos Sony skal børn være fyldt 12 år for at komme med på turen.

Her kan du finde mere info om turen hos Sony Pictures Studio.

Se mere end 150 oplevelser i Californien

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top