San Diego – hangarskibe og Top Gun

San Diego har oplevelser til flere dage. Jeg nød et par klassiskere denne dag så som USS Midway, Gaslamp District og en havnerundfart.

17. april, 2016

Konference i San Diego

Dette var mit tredje besøg i San Diego og anden gang jeg var i byen for at deltage i en konference.

Denne gang boede jeg tre nætter på Hilton Bay lige ved San Diego Convention Center, hvor konferencen foregik.
San Diego Convention Center er nok mest kendt for det årlige Comic Con, som besøges af mere end 160.000 gæster hvert år. Vi var kun 3000, så havde kun en brøkdel af det store center i brug.

Kolde øl og solnedgang på USS Midway

Der var indbygget lidt oplevelser i konferencen og den bedste var åbningsfesten som forgik ombord på hangarskibet USS Midway. Et pensioneret hangarskib som fungerer som museum til daglig. Et museum som er et must-see for alle der besøger San Diego.

Min oplevelse denne aften var lidt anderledes end den du kan opleve i normal åbningstid. Vi havde adgang til mad og drikke og kunne bl.a. gå rundt på det øverste dæk med en kold øl i hånden og nyde solnedgangen.

På nær den kolde øl, så kan du selv opleve hele skibet på et almindeligt museumsbesøg. Du kan frit gå rundt på hele skibet samt komme på guidede ture rundt i skibets indre og høre detaljer om hvordan det var at bo og arbejde ombord i freds- og krigstid.

Jeg besøgte også USS Midway i 2015 i forbindelse med samme konference. Her kan du se mere fra mit første besøg på USS Midway i 2015.

Kan du ikke komme ombord på USS Midway og opleve solnedgangen, så er området nede ved USS Midway et fint alternativt. Du har bl.a. skibet som kulisse til nogle gode billeder, men også den store statue med pigen og sømanden, som mange har foreviget med solnedgangen i baggrunden.

San Diego, militæret og Top Gun

På den anden side af vandet ligger Coronado. Det er en lille by-i-byen med en by-nær strand inde i San Diego Bay samt ud mod Stillehavet.

Coronado er også hvor Naval Air Station north Island ligger. Det er her US NAVY Seals træner.
Du kan også være heldig at et eller flere aktive hangarskibe ligger ved kaj på Coronado siden.

San Diego er en stor militær by og USAs Stillehavsflåde hører hjemme i byen ved Naval Base San Diego.

Lidt nord for byen ligger Miramar Air Base. Det er her filmen Top Gun foregår – og mon ikke den bliver et tilløbsstykke igen, når Top gun 2 får premiere.

Den mange militære installationer byder på en masse aktiviteter til land, til vands og i luften.
Jeg har set en masse øvelser på vandet mens jeg har været i byen, og der er næsten altid et fly på vej op eller ned et eller andet sted.

Området ved San Diego Marina har et populært stisystem samt en masse trapper, og fra tid til anden blander der sig en deling NAVY Seals eller Marines blandt de civile motionister på marinaen.

Selvom jeg var 5 dage inde i min roadtrip, så havde jet-laggen ikke sluppet endnu, samt jeg havde været god til at komme tidligt op og afsted de første dage.
Til konferencen var der Power Net-Walking kl 06:00 om morgenen, så jeg fik glæde af min jetlag lidt endnu samt oplevet marinaen tidligt om morgenen mens byen langsomt vågner.

Her oplevede jeg en deling soldater på løbetur, der holdt takten med fællessang meget a la den berømte scene fra Heartbreak Ridge, men dog med en mere stueren tekst.

Fra mit hotelværelse på 30. etage var der en god udsigt over marinaen og vandet. En skam man ikke kan nyde det så meget til en konference.

Havnerundfart i San Diego

En anden mulighed for at se San Diego lidt anderledes er fra vandet. The Hornblower er et harbor cruise skib (havnerundfart) som vi fra konferencen kunne komme med ud. Det blev til nogle gode views og billeder af byen by night.

Gaslamp Quarter i San Diego

Et populært område i San Diego er Gaslamp Quarter. Det er et par blocks downtown proppet med barer og restauranter og er et must-see område på ethvert besøg i downtown San Diego.
Her kan du se mere fra mit forrige besøg i Gaslamp Quarter.

Første gang jeg var i San Diego boede jeg ikke downtown, men i Ocean Beach. En helt anden oplevelse af San Diego og ikke mindst den vibe der er ved en af de kendte surfer strande i byen.

Oplevelser i San Diego

San Diego har nogle store kendte attraktioner så som SeaWorld, San Diego Zoo, Balboa Park, USS Midway, LEGOLAND California m.fl. Der skal nogle dage til at få det hele med.

San Diego er en skøn by. Meget mindre end LA og føles mere afslappet. Vejret er godt (næsten) hele året.

Byen ligger tæt på Mexico hvorfor du finder rigtig meget autentisk mexicansk mad i byen samt en masse god seafood.

Besøg Mexico på din roadtrip

Du kan tage busture fra San Diego til Tijuana i Mexico for at prøve det. Du skal tage med bussen derned. Dels må du ikke tage din lejebil med til mexico og dels er det ikke anbefalet at tage turen til fods, da der er områder der ikke er sikre for turister i Tijuana. Tager du bussen, kommer du at et nogenlunde sikkert sted og bliver samlet op igen nogle timer senere – afhængig af den tur du er på.

Har ikke selv været i Tijuana, men det er ikke hvad de fleste vil kalde en rigtig mexicansk oplevelse, da det er super turistet.
Jeg har selv krydset grænsen fra USA til Mexico i Texas inde i Big Bend National Park. Her krydsede jeg over floden Rio Grande til byen Boquillas del Carmen og brugte nogle timer i en lille mexicansk landsby.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Farvel til lækre Lajitas Resort

Det var et glædelig gensyn med Lajitas Reosrt nede ved den mexicanske grænse. Boede der også to dage denne gang og fik 100 dollar i lommepenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada