San Diego – hangarskibe og Top Gun

San Diego har oplevelser til flere dage. Jeg nød et par klassiskere denne dag så som USS Midway, Gaslamp District og en havnerundfart.

17. april, 2016

Konference i San Diego

Dette var mit tredje besøg i San Diego og anden gang jeg var i byen for at deltage i en konference.

Denne gang boede jeg tre nætter på Hilton Bay lige ved San Diego Convention Center, hvor konferencen foregik.
San Diego Convention Center er nok mest kendt for det årlige Comic Con, som besøges af mere end 160.000 gæster hvert år. Vi var kun 3000, så havde kun en brøkdel af det store center i brug.

Kolde øl og solnedgang på USS Midway

Der var indbygget lidt oplevelser i konferencen og den bedste var åbningsfesten som forgik ombord på hangarskibet USS Midway. Et pensioneret hangarskib som fungerer som museum til daglig. Et museum som er et must-see for alle der besøger San Diego.

Min oplevelse denne aften var lidt anderledes end den du kan opleve i normal åbningstid. Vi havde adgang til mad og drikke og kunne bl.a. gå rundt på det øverste dæk med en kold øl i hånden og nyde solnedgangen.

På nær den kolde øl, så kan du selv opleve hele skibet på et almindeligt museumsbesøg. Du kan frit gå rundt på hele skibet samt komme på guidede ture rundt i skibets indre og høre detaljer om hvordan det var at bo og arbejde ombord i freds- og krigstid.

Jeg besøgte også USS Midway i 2015 i forbindelse med samme konference. Her kan du se mere fra mit første besøg på USS Midway i 2015.

Kan du ikke komme ombord på USS Midway og opleve solnedgangen, så er området nede ved USS Midway et fint alternativt. Du har bl.a. skibet som kulisse til nogle gode billeder, men også den store statue med pigen og sømanden, som mange har foreviget med solnedgangen i baggrunden.

San Diego, militæret og Top Gun

På den anden side af vandet ligger Coronado. Det er en lille by-i-byen med en by-nær strand inde i San Diego Bay samt ud mod Stillehavet.

Coronado er også hvor Naval Air Station north Island ligger. Det er her US NAVY Seals træner.
Du kan også være heldig at et eller flere aktive hangarskibe ligger ved kaj på Coronado siden.

San Diego er en stor militær by og USAs Stillehavsflåde hører hjemme i byen ved Naval Base San Diego.

Lidt nord for byen ligger Miramar Air Base. Det er her filmen Top Gun foregår – og mon ikke den bliver et tilløbsstykke igen, når Top gun 2 får premiere.

Den mange militære installationer byder på en masse aktiviteter til land, til vands og i luften.
Jeg har set en masse øvelser på vandet mens jeg har været i byen, og der er næsten altid et fly på vej op eller ned et eller andet sted.

Området ved San Diego Marina har et populært stisystem samt en masse trapper, og fra tid til anden blander der sig en deling NAVY Seals eller Marines blandt de civile motionister på marinaen.

Selvom jeg var 5 dage inde i min roadtrip, så havde jet-laggen ikke sluppet endnu, samt jeg havde været god til at komme tidligt op og afsted de første dage.
Til konferencen var der Power Net-Walking kl 06:00 om morgenen, så jeg fik glæde af min jetlag lidt endnu samt oplevet marinaen tidligt om morgenen mens byen langsomt vågner.

Her oplevede jeg en deling soldater på løbetur, der holdt takten med fællessang meget a la den berømte scene fra Heartbreak Ridge, men dog med en mere stueren tekst.

Fra mit hotelværelse på 30. etage var der en god udsigt over marinaen og vandet. En skam man ikke kan nyde det så meget til en konference.

Havnerundfart i San Diego

En anden mulighed for at se San Diego lidt anderledes er fra vandet. The Hornblower er et harbor cruise skib (havnerundfart) som vi fra konferencen kunne komme med ud. Det blev til nogle gode views og billeder af byen by night.

Gaslamp Quarter i San Diego

Et populært område i San Diego er Gaslamp Quarter. Det er et par blocks downtown proppet med barer og restauranter og er et must-see område på ethvert besøg i downtown San Diego.
Her kan du se mere fra mit forrige besøg i Gaslamp Quarter.

Første gang jeg var i San Diego boede jeg ikke downtown, men i Ocean Beach. En helt anden oplevelse af San Diego og ikke mindst den vibe der er ved en af de kendte surfer strande i byen.

Oplevelser i San Diego

San Diego har nogle store kendte attraktioner så som SeaWorld, San Diego Zoo, Balboa Park, USS Midway, LEGOLAND California m.fl. Der skal nogle dage til at få det hele med.

San Diego er en skøn by. Meget mindre end LA og føles mere afslappet. Vejret er godt (næsten) hele året.

Byen ligger tæt på Mexico hvorfor du finder rigtig meget autentisk mexicansk mad i byen samt en masse god seafood.

Besøg Mexico på din roadtrip

Du kan tage busture fra San Diego til Tijuana i Mexico for at prøve det. Du skal tage med bussen derned. Dels må du ikke tage din lejebil med til mexico og dels er det ikke anbefalet at tage turen til fods, da der er områder der ikke er sikre for turister i Tijuana. Tager du bussen, kommer du at et nogenlunde sikkert sted og bliver samlet op igen nogle timer senere – afhængig af den tur du er på.

Har ikke selv været i Tijuana, men det er ikke hvad de fleste vil kalde en rigtig mexicansk oplevelse, da det er super turistet.
Jeg har selv krydset grænsen fra USA til Mexico i Texas inde i Big Bend National Park. Her krydsede jeg over floden Rio Grande til byen Boquillas del Carmen og brugte nogle timer i en lille mexicansk landsby.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top