USS Midway hangarskib i San Diego

USS Midway er et hangarskib fra den amerikanske flåde som fungerer som museumsskib i havnen i San Diego. Masser af fly og helikoptere og interessante ture rundt på skibet.

25 marts, 2015

USS Midways historie

USS Midway er oprindeligt fra 1945, hvor det nåede at gøre tjeneste i Anden Verdenskrig. Det gjorde tjeneste frem til 1992, inkl. Operation Desert Storm i Kuwait i 1990.

Fra 1992 til 2004 var USS Midway “mothballed” på flådestationen i San Diego. Det blev trukket på tværs af San Diego Bay til sin placering på havnen i San Diego og åbnede som museumsskib den 7. juni 2004.

Fra USS Midway blev bygget i 1945 til 1992, blev skibet ombygget to gange, så det kunne klare mere moderne fly. Det betød det kunne håndtere jagerfly i Vietnamkrigen og i krigen i Kuwait og at det fremstår med den klassiske form du kender fra mere moderne hangarskibe.

USS Midway som museumsskib

Jeg var ombord på USS Midway i forbindelse med et arrangement, så jeg var der om aftenen.

Udover det andet tidspunkt på dagen end du ellers kan opleve USS Midway, så var oplevelserne jeg havde de samme som du kan få. På nær muligheden for at nyde en kold øl på landingsbanen. Det kan du ikke i dagstimerne.

Når du besøger skibet på en almindelig dag kommer du ind i midten af skibet, som synes som en stor lagerhal.

Der var her flere fly var parkeret og opmagasineret når skibet var til havs. I dag er der udstillet en håndfuld fly rundt om samt opstillet nogle simulatorer hvor du kan få en oplevelse af, at være ud at flyve.

Fra det midterste dæk er der nogle store elevatorer der kan løfte flyene op på flydækket.

På flydækket er der parkeret en lang række fly og helikoptere som har gjort tjeneste på skibet og i den periode USS Midway gjorde tjeneste.

Fordi det var aften og solen var på vej ned, var det et perfekt sted at se solnedgangen over Stillehavet.

Den er nu også fin nede fra land, som jeg kommer ind på i næste indlæg.

Audio tour på USS Midway

Når du har betalt for indgang på USS Midway, er der inkluderet en self-guided audio tour, hvor du kan gå rundt på skibet og få en masse ekstra information ud over det du kan læse dig til på plancher mm.

Regn med 2-4 timer for at komme hele vejen rundt på skibet med en audio guide.

Rundt om på skibet kan du også møde frivillige museums guider, der alle har en tilknytning til skibet. Mange har gjort tjeneste på det eller har tilknytning til den amerikanske flåde og været en del af USS Midway på den ene eller anden måde.

De er vilde med at få spørgsmål og fortælle om dagligdagen på skibet.

Guider med tilknytning til USS Midway

Vi havde ikke mulighed for audio guide denne aften, men kunne komme med guiderne rundt i forskellige områder af skibet.

Jeg var nede i den del hvor køkken og kantine lå, men så også en bombeelevator, et værksted og operationsstue.

Med 4100 sømænd ombord, kan meget ske og går noget i stykker så skal det laves ude til havs, hvad enten det er en del af motoren der er i stykker, eller soldater der er kommet til skade om bord eller i aktion.

Oppe på flydækket kan du ved nogle af de udstillede fly, få en masse inside viden fra nogle af de der arbejdede ombord eller selv har fløjet de fly der er udstillet.

Denne aften hørte jeg en fortælling fra en af dem på dækket der var medansvarlig for, at flyene landede sikkert i alt slags vejr. Han gennemgik skibets systemer og fortalte om situationer til havs hvor det vat gået godt – og skidt.

Besøg USS Midway

Her kan du finde mere info om USS Midway. Der afholdes også forskellige events ombord uden for normal åbningstid, bla.. open air movie nights og så er 4. juli ombord utrolig populær, så der skal du være tidligt ude hvis du vil have billetter.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top