San Diego Central Library

San Diego Central Library er et gratis åndehul med god udsigt og udstillinger om baseball og gamle bøger. Et besøg værd.

25. marts, 2015

Hvornår har du sidst været på biblioteket på din roadtrip?

Da jeg var i USA første gang i 1999, benyttede jeg mig af adgangen til internettet og email på et bibliotek i Niagara, men har ellers ikke været på biblioteket på mine roadtrips.

Ikke før jeg lærte om San Diego Central Library.

Siden 2013 har jeg haft adgang til internettet og email på min telefon via et amerikansk sim-kort eller mit 3 abonnement, så det var ikke pga af adgang jeg besøgte det.

Jeg havde heller ikke brug for at slå noget op eller låne en bog til at ligge på stranden med.

Jeg besøgte San Diego Central Library, fordi det bygget til at være mere end et sted du kan låne bøger.

Bygningen er ny (åbnede i 2013) og lavet af en lokal arkitekt. Bibliotekets udseende deler vandene og ydersiden er dog heller ikke for alle. Jeg synes også det virker lidt rodet.

Arkitekturdetaljer og udsigt på toppen

Men indersiden er en helt anden oplevelse.

Vi startede på toppen. Tog elevatoren helt op og ud på tagterrassen. Her er der kig til San Diego i (næsten) 360 grader.
Udsigten er dog ikke super imponerende, men det skal biblioteket ikke have skylden for, men San Diego har ikke en imponerende skyline i det område biblioteket ligger.

Rare Book Room og læsesalen

Udover en masse bøger, så gemmer San Diego Central Library på et par specielle samlinger, som er et besøg værd.

Det ene er et Rare Book Room (sjældne bøger). Her er udstillet uvurderlige bøger der går 4000 år tilbage, japanske tryk, for-kants bøger (hvor kanten af siderne er malet), en håndskreven bibel fra 1260 og meget mere.

Læsesalen på toppen af biblioteket er også et must see. Her er udsigten over byen næsten bedre end fra taget og et populært sted at komme og slappe af.

Baseball samling

Hvor et bibliotek ofte har afdelinger (eller i det mindste hyldemeter) med filosofi, biologi, sprog, sci-fi, noveller og biografier mm. så har San Diego Central Library en her afdeling for baseball.

Den har mere end 6000 bøger om emnet både historie, statistik, biografier, fiction og publikationer.

Besøg San Diego Central Library

San Diego Central Library er gratis at besøge. Her kan du finde info om åbningstider og om tours og andre ting du kan lave på biblioteket.

Hyatt hotel

Jeg var i San Diego til en konference og boede på Hyatt mens vi var der.
Det ligger ned til marinaen i San Diego, som også er en af de store attraktioner i byen. Udover muligheden for at så et par store yachter og ligger der også et par attraktioner i området bl.a. USS Midway som jeg kunne se fra mit vindue, og skulle besøge senere.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top