San Diego Central Library

San Diego Central Library er et gratis åndehul med god udsigt og udstillinger om baseball og gamle bøger. Et besøg værd.

25. marts, 2015

Hvornår har du sidst været på biblioteket på din roadtrip?

Da jeg var i USA første gang i 1999, benyttede jeg mig af adgangen til internettet og email på et bibliotek i Niagara, men har ellers ikke været på biblioteket på mine roadtrips.

Ikke før jeg lærte om San Diego Central Library.

Siden 2013 har jeg haft adgang til internettet og email på min telefon via et amerikansk sim-kort eller mit 3 abonnement, så det var ikke pga af adgang jeg besøgte det.

Jeg havde heller ikke brug for at slå noget op eller låne en bog til at ligge på stranden med.

Jeg besøgte San Diego Central Library, fordi det bygget til at være mere end et sted du kan låne bøger.

Bygningen er ny (åbnede i 2013) og lavet af en lokal arkitekt. Bibliotekets udseende deler vandene og ydersiden er dog heller ikke for alle. Jeg synes også det virker lidt rodet.

Arkitekturdetaljer og udsigt på toppen

Men indersiden er en helt anden oplevelse.

Vi startede på toppen. Tog elevatoren helt op og ud på tagterrassen. Her er der kig til San Diego i (næsten) 360 grader.
Udsigten er dog ikke super imponerende, men det skal biblioteket ikke have skylden for, men San Diego har ikke en imponerende skyline i det område biblioteket ligger.

Rare Book Room og læsesalen

Udover en masse bøger, så gemmer San Diego Central Library på et par specielle samlinger, som er et besøg værd.

Det ene er et Rare Book Room (sjældne bøger). Her er udstillet uvurderlige bøger der går 4000 år tilbage, japanske tryk, for-kants bøger (hvor kanten af siderne er malet), en håndskreven bibel fra 1260 og meget mere.

Læsesalen på toppen af biblioteket er også et must see. Her er udsigten over byen næsten bedre end fra taget og et populært sted at komme og slappe af.

Baseball samling

Hvor et bibliotek ofte har afdelinger (eller i det mindste hyldemeter) med filosofi, biologi, sprog, sci-fi, noveller og biografier mm. så har San Diego Central Library en her afdeling for baseball.

Den har mere end 6000 bøger om emnet både historie, statistik, biografier, fiction og publikationer.

Besøg San Diego Central Library

San Diego Central Library er gratis at besøge. Her kan du finde info om åbningstider og om tours og andre ting du kan lave på biblioteket.

Hyatt hotel

Jeg var i San Diego til en konference og boede på Hyatt mens vi var der.
Det ligger ned til marinaen i San Diego, som også er en af de store attraktioner i byen. Udover muligheden for at så et par store yachter og ligger der også et par attraktioner i området bl.a. USS Midway som jeg kunne se fra mit vindue, og skulle besøge senere.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se mere end 150 oplevelser i Californien

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Lone Pine Film Museum

Lone Pine er Sierra Nevada bjergenes Hollywood. Mange westerns er optaget her, men også film som Tremors og Iron Man. Lær mere på byens Film Museum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada