Russisk ubåd ved Queen Mary

Morgenmad på Queen Mary, en tur i en russisk ubåd, et kig til et atomkraftværk og en roadtrip i en rød fløjlssofa.

25. marts, 2015

Morgenmad på Queen Mary

Den tidlige morgen ombord på Queen Mary i Long Beach, blev brugt oppe på dækket, hvor en lille morgenmadssnack blev indtaget i de unikke omgivelser.

På agterdækket står bl.a. en lille gazebo, hvor mange er blevet viet gennem tiden.

Heroppe er der også en utrolig udsigt over havnen i Long Beach og kig til byens skyline.

Efter morgenmaden var der tid til at bruge lidt mere tid ved nogle af de ting vi havde lært om på den guidede tour dagen før.

Ude på fordækket står en anti luftskyts kanon. Den er eftermonteret da Queen Mary blev museumsskib, men var monteret under 2. Verdenskrig da Queen Mary sejlede med tropper på tværs at Atlanterhavet.

Russisk ubåd i Long Beach

Lige op ad Queen Mary ligger en gammel russisk ubåd, en B-427 Scorpion

Den lukkede i 2016 som attraktion, da den er utæt og ikke sikker og i skrivende stund (2018) er der ikke afklaring på hvad der skal ske med den. Flytning og renovering forventes at ville koste mange millioner dollars.

Vi var der i 2015, og vores tur gennem ubåden kan du se her.

Scorpion ubåden er fra 1971 og gjorde tjeneste frem til 1994.

Den er 91 meter lang og ser egentlig OK stor ud udefra, men du skal ikke lide af klaustrofobi hvis du skulle gøre tjeneste ombord, ej heller hvis du tager på tur nede i den.

Det meste af indmaden i ubåden er for at få den til at virke og ikke minds torpedorørerne.

I små afkroge og hulrum rundt om, er der gjort plads til køjer til mandskabet, men det var så trængt at jeg ikke kunne få et ordentligt billede. Under samme små forhold foregik personlig hygiejne og kabyssen.

Scorpion var mest interessant at besøge fordi den var russisk. Du kan komme ombord i ubåde rundt om i USA og selvom Scorpion er lukket, så er der andre muligheder i Californien for at se nærmere på en ubåd, bl.a. i San Francisco og San Diego, hvor vi var på vej ned til.

Turen ned til San Diego

Turen fra Los Angeles til San Diego er ikke super interessant og på en god dag er der to-tre timer mellem de to byer.
Du når knap at komme ud af Los Angeles før du rammer de første forstæder til San Diego.

Kun en kort strækning ved San Onofre atomkraftværk og Camp Pendleton kommer du ud af byens favntag og får lidt fri natur og ordentlig kig til Stillehavet.

Der er en enkelt rasteplads på vejen med et uforstyrret kig til kysten og stranden. Du kan dog ikke komme ned på den her, da det er militært område. Men måske du er heldig og se nogle soldater øve landgang eller andet på stranden.

Vores lejebil på denne tur

Turen ned til San Diego var vores første rigtig brug af lejebilen, som vi havde hentet i LAX ved ankomst.

Helt bevidst havde vi til denne tur valgt en full size sedan i håbet om at få fingre i en Ford Taurus. Vi kunne selv vælge ved afhentning, og vi var heldige at denne fløjlsrøde sofa holdt klar.

Taurus er nummeret større end Fusion (den der hedder Mondeo i Europa) og havde ikke kun masser af plads, men også en masse lækkert udstyr. Her kan du se mere om udstyrsniveauet i din lejebil.

Lejebilen vil ikke blive gennemgået i detaljer, men der vil dukke flere billeder op af den i de kommende beskrivelser.
Det er som sagt nummeret større end Fusion, så rigtig god plads til 4 voksne.

Normalt ville jeg vælge en SUV til en roadtrip, da du sidder bedre (udsyn) og skal du ind og ud af bilen mange gange, kan en høj bil være en fordel. Men denne type bil skulle krydses af.
Der var heller ikke planlagt andet end asfalt til at begynde med. Der gik dog lidt grusvej i den her og der, men vores Ford Taurus klarede det fint – men fik dog lidt patina.

Og så var det også denne lejebil hvor forruden flækkede og blev registreret som skade ved afleveringen, men mere om det når jeg når det til.

Er du i tvivl om størrelse på den bil du skal leje – eller vil du bekræfter i dit valg – så gennemgår jeg her størrelser på lejebiler.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top