Overnatning ombord på Queen Mary

Queen Mary er et fastfrosset kig på, hvordan et luksus ruteskib så ud i Atlanterhavstrafikkens storhedstid. Queen Mary er åben for alle, og så er det muligt at overnatte ombord.

24. marts, 2015

En anderledes nat i Long Beach

Queen Mary i Long Beach var udset som en anderledes overnatning på denne roadtrip.

Jeg lykkedes ikke altid, men jeg forsøger gerne at få en anderledes overnatning ind på en roadtrip, som ikke kun er en seng, men også bidrager til oplevelsen.

Vi havde allerede boet i et hus på Venice Beach på denne tur, lejet via Airbnb (Spar penge på din overnatning med Airbnb).

Gennem tiden har jeg haft flere anderledes overnatninger, som i høj grad har bidraget til oplevelserne på roadtrippen.

Queen Mary er mere end en overnatning. Skibet indeholder historie, udstillinger og guidede ture og er også et besøg værd, selvom du ikke skal overnatte dig.

Queen Mary’s historie

Queen Mary har en lang og mangearmet historie.

Queen Mary blev bygget som ruteskib for Cunard Lines til at krydse Atlanterhavet.
Der er lidt Titanic over Queen Mary’s udseende.
De største forskelle er tre skorstene i stedet for fire på Titanic, hvor den ene på Titanic dog kun var til pynt.
Queen Mary er 42 meter længere end Titanic og tre dæk højere, men sejlede med samme antal passagerer som Titanic, 2100.

Queen Mary gjorde det fint i mange år og var i service fra 1936 til 1967.

Ruteplanen for Queen Mary blev afbrudt i nogle år pga. Anden Verdenskrig og blev bl.a brugt til at fragte amerikanske soldater på tværs af Atlanten.

I 1967 gik Queen Mary på pension. Det gjorde det med sin krydsning nummer 1.000. I alt har det sejlet mere end 2 millioner mennesker på tværs af Atlanterhavet.

Fra 1967 og frem til nu, har Queen Mary haft en meget varieret tilværelse, men har hele tiden ligget i havnen i Long Beach og har stort set været åben for offentligheden hele tiden.

Mulighederne på Queen Mary

Vi ankom først på eftermiddagen, så der var god tid til nogle af de oplevelser som Queen Mary har at byde på.
Skibet er hotel, museum, spise og event sted. Alt det er der adgang til på den ene eller anden måde når du først er kommet ombord. Vi tjekkede ind som det første og havde købt en pakke, hvor der indgik adgang til flere ting ombord på skibet.

Overnatning i kahytterne ombord på Queen Mary

Når du overnatter på Queen Mary, er det de gamle suiter du bor i. Værelserne er pænt store og meget af indretningen fra skibet sejlede er bevaret. Det er dog bragt up to code, så der er lys, strøm, A/C og nyere badeværelser.

De lange gange, der næsten spænder skibets længde, var en rejse tilbage i tiden med træpaneler fra gulv til loft.

Hvad du ikke kan se på billedet er, at gulvet dykker fra enden til ende. Du står lavere midt på end ude i enderne. Tydeligt når du står der og ikke mindst når du går der.
Det går igen flere steder på Queen Mary.

Museumsskibet Queen Mary

Du kan fint besøge Queen Mary uden at overnatte der.

Skibet er et stort museum du kan gå rundt i eller tage en guidet tour rundt i.

Vi startede med en audio gå-selv-tur rundt i agterenden af skibet og motorrummet.
Alt står mest muligt som da skibet gik på pension i 1967 og meget af det havde ikke ændret sig synderligt siden skibet blev bygget i 1936.

Jeg husker det som værende en god udstilling med masser af mulighed for at komme tæt på alting og god information. Der er endda lavet et hul i skroget, så du kan se den ene af skruerne på Queen Mary.

Adgangen til skibet og udstillingen var en del af værelsesprisen, hvor vi købte en package dele ved bestilling.

Guidet tour på Queen Mary

Vi nåede også en guidet tour på Queen Mary, The Glory Days tour.

Den tager dig med rundt gennem mange af detaljerne på skibet, viser de forskellige kahytsklasser, fra dengang og hvordan livet var ombord for dem som havde penge, og dem der havde knap så mange.

Overalt er der detaljer i indretningen og arkitekturen som understreger at Queen Mary var noget af det ypperste indenfor ruteskibe gennem sin storhedstid.

Havde man børn med på rejsen, kunne de overdrages til dagplejen ombord.

Der er flere mad og drikke muligheder ombord og turen tog os forbi den mest posh af dem nemlig Observation Bar. Den ligger på et af de øvre dæk ude for an og har en overflod af art deco detaljer.

Den blev kun overgået af de balsale der også er ombord. Det er store overdådighedshorn af alt det man gjorde bedre i gamle dage. Den største af dem har plads til 700 gæster og de kan alle lejes til bryllupper og andre events.

En af dem vi så havde en scene, hvor de rige gæster ombord blev underholdt fra scenen. Guiden kunne berette om forestillinger, hvor sangere på scenen måtte holde fast i stativer for at holde balancen i den høje sø.

Der er også flere spisesteder ombord og efter en god middag i Chelsea Chowder House nåede vi en solnedgang over det Long Beach mest er kendt for, nemlig dens containerhavn. Det er den største på USA’s vestkyst.

Besøg Queen Mary
Her kan du finde mere info om Queen Mary, udstillinger og ture og ikke mindst muligheden for at overnatte på det historiske skib.

Overnatninger på din roadtrip

Jeg anbefaler at du forudbestiller nogle af dine overnatninger på din roadtrip. Det ville være træls at have set frem til en overnatning ombord på Queen Mary og så møde op til et fuldt booket skib fordi der er bryllup eller et andet arrangement ombord.
Her har jeg skrevet en masse gåde råd om overnatning og specielt der hvor jeg anbefaler du bestiller på forhånd, når du kender datoen:Den første, storbyer, nationalparker og til events eller særlige steder.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top