Rodeo Drive og Hollywood Boulevard

Rodeo Drive og Hollywood Boulevard er øverst på listen for mange når de kommer til Los Angeles og på trods af mange turister er de et besøg værd.

24. marts, 2015

Rolig morgen i Venice Beach

Efter tre nætter i Venice Beach gik turen videre ned af kysten. Skulle være i San Diego dagen efter men havde valgt en overnatning i Long Beach på vej derned. Så var der dels tid til lidt klassiske oplevelser i Los Angeles og kunne få krydset en anderledes overnatning af – men mere om den i næste indlæg.

Vi sagde farvel til det skønne Venice Beach.

Venice Beach et af mine favoritområder i Los Angeles og jeg elsker den vibe der er i området – både når der er mange mennesker og turister, eller en morgen som denne hvor kun surferne havde fundet vej til stranden.

Det ser så nemt ud når de rejser sig og glider på bølgen. Jeg havde selv prøvet kræfter med en surf lesson dagen før. Det er ikke helt så nemt som det ser ud.

Jeg havde haft et enkelt stop i Los Angeles i 2011 da jeg kørte Route 66.
Dengang overnattede jeg også i Venice Beach, men ellers ikke set nærmere på Los Angeles siden 2005. Så dagen blev brugt til et par klassiske stop i rundt om i byen.

Rodeo Drive i Beverly Hills

De fleste der tager forbi Rodeo Drive gør det ikke for at shoppe. Ikke at de ikke har råd, for der er flere butikker med brands som mange har med i deres daglige garderobe. De gør det for at se de butikker hvor de rige og kendte shopper og måske er heldig at spotte en celeb mens de er der.

Jeg så ingen kendte på Rodeo Drive (men læs videre og find ud af hvem jeg mødte senere), men fik window shoppet og stillet min nysgerrighed.

Den del af Rodeo Drive der har butikker er ikke så lang, men shoppingområdet er større end som så. Det fylder 10 parallele gader på hver side af Rodeo Drive fra Santa Monica Blvd. til Wilshire Blvd.

Og så ligger Rodeo Drive i Beverly Hills.

Når du har shoppet, kan du krydse Santa Monica Blvd. og tage på en anden slags window shopping. Nemlig kigge på huse i en prisklasse som er helt tosset.

Her kan du se mere om shopping på din roadtrip.

Hollywood Boulevard

Hollywood Blvd er et must see for mange, men også noget af det mest turistede i Los Angeles og ikke mindst Hollywood.
Men det er hvad mange kommer for at opleve og de mange turister skal ikke afholde dig.

De fleste ting på Hollywood Blvd. ligger på en kort strækning mellem N La Brea Ave og N Highland Ave.

Det er her du finder det berømte og historiske TCL Chinese Theater, hvor mange filmpremierer foregår indenfor. Udenfor er dog mindst lige så kendt, for det er her mange filmstjerners hånd og fodaftryk er foreviget i cement på fortorvet.

Her kan du få lang tid til at gå med at kigge ned og spotte nogen du genkender – og ikke mindst se om du har større hænder end de store fjerner.

Et andet kendt teater er Dolby Theater. Det er her den årlige Oscar uddeling foregår.

Det er muligt at komme på en guidet tour inde i teateret, hvor du i hall’en der fører derind, kan se titlerne på de Oscar vindende film gennem tiden.

De sidste par gange jeg var forbi, inkl denne, var det ikke muligt at komme på tour. Dolby Theater bruges til forskellige arrangementer, så det kan være du ikke kan komme på rundtur, så tjek hjemmesiden inden.

Men jeg husker turen (i 2005) som en god oplevelse. Du tages gennem historien og finder bl.a. ud af hvorfor man på engelsk kalder film på det store lærred for The Silver Screen.

Du kommer også ned i salen hvor alle de kendte har været og se hvor lille salen egentlig er (plads til 3400 gæster) og høre lidt Oscar sladder.

Will Ferrell på Walk of Fame

Ved Dolby Theater er den største koncentration af filmfigurer som lokker med en selfie for tips. De har placeret sig strategisk godt, da der er mange mennesker der kigger på stjerner. Ikke dem (figurerne) men dem på fortorvet.

Walk of Fame er et anden navn for denne del af Hollywood Boulevard.

Personer som har gjort sig bemærket inden for film, tv, teater, radio og musik kan med tiden blive tildelt en stjerne på Walk of Fame.
Fordelingen er ikke altid lige logisk, hvorfor nogle nok vil undre sig over hvorfor Donald Trump også har en for TV.

Der tilføjes jævnligt nye stjerner til Walk of Fame og hvem ved, måske du er heldig at se en celeb når du er på besøg.

Jeg havde været på Walk of Fame en enkelt gang før, så var godt tilfreds med, at mit andet besøg også bød på en Walk of Fame ceremoni, hvor Will Ferrell blev indlemmet i det fine selskab.

Det foregår ofte ved at man præsenteres af venner og kolleger og dernæst selv siger et par ord.
Vi så derfor ikke kun en celeb denne dag, men et par stykke bl.a. John C. Reiley, som har lavet mange projekter med Will Ferrell og selvfølgelig the man himself.

Will Ferrell’s stjerne ligger foran indgangen til Hollywood Wax Museum lidt nede af gaden fra Dolby Theater.

Her kan du se hvem og hvornår en ny stjerne tilføjes på Walk of Fame.

Frokost i Hollywood

Vi nuppede en frokost mens mulighederne var mange og bilen alligevel var parkeret (se mere om parkering på din roadtrip).
Ved Dolby Theater er der også et mindre mall. Her var Nickelodeon igang med at promovere Sponge Bob på flere forskellige måder.

Der ligger også en Dave & Buster’s (i hvert fald i skrivende stund i 2018).
Det er et underholdningsmekka med en masse arcademaskiner men også en bar og restaurant. Her blev det til et udvalg af snacks af klassisk amerikansk karakter.

Hollywoodskiltet

Fra selvsamme mall ved Dolby Theater er der på bagsiden et tårn hvor du fra åbne svalegange har uhindret kig til det berømte Hollywoodskilt. Der er også en kikkert du kan putte en quarter i for at komme lidt tættere på.

Hollywoodskiltet kan ses fra mange steder rundt om i LA, men helt op og røre ved det kan du ikke komme. I hvert fald ikke lovlig.
Du kan køre tæt på, men mange beboere på de veje der kommer tættest på, er ikke begejstret for de mange turister.

Hvis du vil en her del tættere på, uden at komme på kant med hverken lov eller husejerne, kan du køre op til Lake Hollywood Park.
Så får du en god tur op gennem et snørklet villakvarter med millionvillaer på stribe og samtidig får du mulighed for at nuppe et view den anden vej ud over Los Angeles.

Walt Disney Concert Hall

Der er mange ting at køre rundt efter i Los Angeles, men den egentlige downtown i Los Angeles er dels svær at definerer og dels er der ikke det vilde at komme efter.

Men lidt er der, og siden en ny koncertsal åbnede i 2003, er der i hvertfald en bygning mange kommer for at se. Specielt arkitektur og design interesserede.

Walt Disney Concert Hall er designet af Frank Gehry og du genkender måske designet en smule fra Guggenheim museet i Bilbao i Spanien og elementer i andre af hans bygninger.

Der er adgang til bygningens gift shop men indenfor er den ikke så interessant, medmindre du skal ind til koncert.

Udenfor derimod, er bygningen interessant fra flere detaljer og der er anlagt offentlige arealer hele vejen rundt dom en lille park.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top