Koncert i historiske Gruene Hall

Gruene Hall har lagt rammer til ikoniske kunstnere i årenes løb. De historiske ramme gør oplevelsen med live musik lidt mere autentisk.

19 april, 2019

Historiske must-see byer i Texas

Når du roadtripper i området ved San Antonio og Austin støder du på flere tysk-klingende navne på byer – Fredericksburg, Luckenbach, New Braunfels og Gruene (udtales Greene) m.fl.

Der er dog ikke meget tysk over dem. Enkelte byer rundt om i USA har lidt mere tysk i sig, bl.a. New Ulm i Minnesota og Leavenworth i staten Washington.

Det manglende tyske bør dog ikke afholde dig fra at besøge dem. De er alle historiske byer og findes på de flestes must-see liste over små byer i Texas man ikke må misse.
Jeg havde allerede været igennem en række af de andre byer fra disse lister på denne roadtrip:

Tiden løb lidt fra mig denne dag, så selvom Gruene fysisk er en lille forstad til New Braunfels, så nåede jeg ikke at opleve New Braunfels.

Hyggelig overnatning og underholdende færdselsbetjent

Jeg havde nemlig købt billetter til en koncert i den historiske Gruene Hall denne aften. Det var påske, weekend og koncert i Gruene Hall, så overnatning i selve Gruene Historic District lykkedes ikke. Jeg fandt dog Gruene Homestead Inn i nogenlunde gå-afstand til det historiske koncertsted. Et hyggeligt sted med indretning passende for en historisk by.

Downtown Gruene er ikke særlig stor. Et t-kryds udgør det trafikale knudepunkt i byen. Et t-kryds du bør opleve når det “bliver levende”. Når der er megen trafik i Gruene, står en lokal betjent og dirigerer trafikken. En attraktion i sig selv, du bl.a. kan finde på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bRd-N5jle4g

Historiske Gruene

Gruene Historic District består ikke af mange huse, men der er en håndfuld af de oprindelige tilbage. Byen blev grundlagt i 1845 af Ernst Gruene og hans hustru Antoinette. 100 år senere var byen forladt og stod som en ghost town i mange år. Ved et tilfælde blev byen fundet af en arkitektstuderende i 1974. Området var opkøbt og der var planer om at rive alt ned og bygge lejligheder langs Guadalupe River, men det blev stoppet og byen blev tilføjet National Register of Historic Places i 1975.

Historiske Gruene Hall

Gruene Hall blev også reddet i 1975. Gruene Hall blev bygget som en Dance Hall i 1878 og står stort set som den gang. Gruene Hall er i dag en bar og musiksted. Gruene Hall er åbent i løbet af dagen hvor du uden betaling kan opleve en historisk Dance Hall inde fra og nyde en kold øl i baren eller gårdhaven. Flere dage om ugen er der egentlige koncerter på stedet og denne aften havde jeg billet til Stoney LaRue.

Store portioner på The Gristmill

The Gristmill er nabo til Gruene Hall, og hvor jeg fik et kæmpe aftensmåltid inden koncerten. The Gristmill er et stort sted og mens du venter på et bord, kan du nyde en drink udenfor og høre noget live musik (der er rigtig meget live musik i Gruene).

Lad dig ikke slå ud af ventetid på et bord. Der er god turnaround pga stedets størrelse. The Gristmill blev ikke bygget som restaurant, men var industri før byen døde ud. Stedet var en vandmølle og fungerede som Gin Mill (bomuldsmølle). Stedet brændte i 1922, men alt murværk stod der stadig og blev indarbejdet i restauranten, der åbnede i 1977. Jeg kunne allerede se, da forretten kom på bordet, at jeg ikke ville være i stand til at spise op.

Stoney LaRue koncert i Gruene Hall

Godt fyldt op, gik jeg tilbage til Greune Hall til koncerten. Opvarmningsbandet var Austin Meade. Overraskende i den lidt hårdere ende af rock skalaen, men de kunne fylde lokalet ca halvt op.

På en varm sommerdag, kan du fortrække til den store courtyard til lidt frisk luft – eller hvis du vil have musikken lidt på afstand.

Efter en kort pause mellem bandene gik Stoney LaRue på. Jeg kendte ikke noget til ham før mit besøg i Texas, men snakkede med flere undervejs om Gruene Hall, og de kendte ham alle. Selv de lidt ældre par jeg havde mødt dagen før på Full Moon Inn. Stoney LaRue kunne fylde salen helt op og musikstilen var da også hvad mange forbinder med Texas – Country. Helt præcis Red Dirt Country.

Live musik i Gruene

Efter koncerten gik jeg tilbage til Gruene Homestead Inn. Undervejs kunne jeg høre live musik strømme ud fra flere steder og gjorde selv stop på bl.a. på The Gruene Grove og Tavern in the Gruene.

Besøger du Gruene er der stor sandsynlighed for at du oplever noget live musik. Der er ofte koncerter i Gruene Hall, så går turen forbi, bør du tjekke om der er noget der passer med dine planer. Her kan du se mere om Gruene Hall og se koncertkalenderen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada