Vandfald og tysk by i staten Washington

Der blev taget hul på naturen med et stort vandfald og mellem de idylliske bjerge lurede USA’s finurlighed i form af en tysk by inspireret af den danske Solvang.

8. sep, 2014.

Ud i naturen

Efter en dag i Seattle med bl.a. en tur under jorden og en solrig eftermiddage på State Fair med stor rodeo opvisning, var det tid til at få gang i roadtrippen.

Fra State Fair pladsen i Puyallup gik det nærmest stik øst det meste af dagen. Ikke den rigtige vej, når turen egentlig skulle gå til Canada og Vancouver, men det var for at få lidt mere af staten Washington med, inden British Columbia tog over.

Staten Washington og Pacific Northwest

Staten Washington er en overset destination. Mange forbinder kun denne del af USA, Pacific Northwest, med Seattle (og regnvejr) og det er en skam.
Washington er mangfoldig og har mange af de samme typer af oplevelser du finder i ex. Californien – plus nogle unikke, som det dog ikke blev til på denne tur.

Washington har både bjerge og prærie.

Bjergene er grundlag for nogle store floder og ikke mindst en masse vandfald.

Snoqualmie Falls

Vi startede dagen med et mindre et, Snoqualmie Falls, på 82 meter. Det blev stratskuddet på en masse vandfald på den første del af roadtrippen, som gik via Vancouver, Whistler, Kamloops, Jasper og Banff, hvor vi så flere vandfald end vi orkede.

Leavenworth, en bayersk by i USA

Gemt væk ude i bjergene i Wenatchee National Forest ligger byen Leavenworth.
Oprindelig en lille ubetydelig by, som ikke skilte sig synderligt ud.

Men det ville byens borgere anderledes, og inspireret af en studietur til den danske by Solvang i Californien, valgte man at lave Leavenworth om the en Bayersk by.
Dette var tilbage i 1960’erne, og siden da har bymidten langsomt udviklet sig til en tysk oplevelse der prøver at være tro mod den mission byen udstak, men ikke helt opnår det alle steder.

Dansk bageri i USA

Byen er helt klart et fint lille afbræk i rækken af klassiske small town america på disse kanter, og selvom det var først på turen tog vi også hele oplevelsen til os og spiste tysk til frokost.

Der hvor kæden hopper lidt af, er når du ser det danske bageri på hovedgaden.

Men det er vel ikke mere anderledes end The Belgian Cafe i Solvang.

Det åbne landskab

Efter Leavenworth åbnede landksabet sig mere op og turen gik nu nord på mod Okanogan, som var overnatningsby.

Byen var ikke en destination som sådan. Blot den by med de bedste overnatningsmuligheder tæt ved den vej vi skulle videre af næste dag, hvor turen gik mod North Cascades National Park.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dry Falls State Park og vinsmagning i Yakima

Strækningen fra Grand Coulee Dam ned til Yakima gemmer på noget af det bedste natur i staten Washington. Dramatiske kløfter, storslåede floder og søer venter på de små veje og Interstates.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada