Vandfald og tysk by i staten Washington

Der blev taget hul på naturen med et stort vandfald og mellem de idylliske bjerge lurede USA’s finurlighed i form af en tysk by inspireret af den danske Solvang.

8. sep, 2014.

Ud i naturen

Efter en dag i Seattle med bl.a. en tur under jorden og en solrig eftermiddage på State Fair med stor rodeo opvisning, var det tid til at få gang i roadtrippen.

Fra State Fair pladsen i Puyallup gik det nærmest stik øst det meste af dagen. Ikke den rigtige vej, når turen egentlig skulle gå til Canada og Vancouver, men det var for at få lidt mere af staten Washington med, inden British Columbia tog over.

Staten Washington og Pacific Northwest

Staten Washington er en overset destination. Mange forbinder kun denne del af USA, Pacific Northwest, med Seattle (og regnvejr) og det er en skam.
Washington er mangfoldig og har mange af de samme typer af oplevelser du finder i ex. Californien – plus nogle unikke, som det dog ikke blev til på denne tur.

Washington har både bjerge og prærie.

Bjergene er grundlag for nogle store floder og ikke mindst en masse vandfald.

Snoqualmie Falls

Vi startede dagen med et mindre et, Snoqualmie Falls, på 82 meter. Det blev stratskuddet på en masse vandfald på den første del af roadtrippen, som gik via Vancouver, Whistler, Kamloops, Jasper og Banff, hvor vi så flere vandfald end vi orkede.

Leavenworth, en bayersk by i USA

Gemt væk ude i bjergene i Wenatchee National Forest ligger byen Leavenworth.
Oprindelig en lille ubetydelig by, som ikke skilte sig synderligt ud.

Men det ville byens borgere anderledes, og inspireret af en studietur til den danske by Solvang i Californien, valgte man at lave Leavenworth om the en Bayersk by.
Dette var tilbage i 1960’erne, og siden da har bymidten langsomt udviklet sig til en tysk oplevelse der prøver at være tro mod den mission byen udstak, men ikke helt opnår det alle steder.

Dansk bageri i USA

Byen er helt klart et fint lille afbræk i rækken af klassiske small town america på disse kanter, og selvom det var først på turen tog vi også hele oplevelsen til os og spiste tysk til frokost.

Der hvor kæden hopper lidt af, er når du ser det danske bageri på hovedgaden.

Men det er vel ikke mere anderledes end The Belgian Cafe i Solvang.

Det åbne landskab

Efter Leavenworth åbnede landksabet sig mere op og turen gik nu nord på mod Okanogan, som var overnatningsby.

Byen var ikke en destination som sådan. Blot den by med de bedste overnatningsmuligheder tæt ved den vej vi skulle videre af næste dag, hvor turen gik mod North Cascades National Park.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top