Grapevine – Christmas Capital of Texas

1. Januar er ikke rigtig en helligdag i USA, så jeg var både forbi et mall, i biografen og oplevede den ubestridte Christmas Capital of Texas – Grapevine.

1. jan, 2017

Helligdage ved juletid og en tur i biografen

Jeg havde ramt en forkølelse op mod nytårsaften, så havde ikke givet den max gas den 31. Faktisk ikke så meget gas. Det betød jeg kunne få noget ud af 1. januar, 2017.

Jeg fandt et mall der var åben og havde en biograf. Her nuppede jeg den nye Star Wars film i IMAX. Jeg har set mange IMAX fil i USA inden nogle af de danske biografer endeligt fik opdateret deres udstyr for nogle år siden.

Helligdage omkring jul og nytår er lidt anderledes i USA. Det er primært kun den 25. december hvor meget er lukket.
Den 31. december kan der være kortere åbningstider og lige så den 1. januar, men det er ikke full blown helligdage som i Danmark. Der var derfor en masse mennesker i malet som var ude efter nogle gode tilbud.

Grapevine, Christmas Capital of Texas

Fra Dallas, kørte jeg ud til den lille forstad Grapevine.
Jeg kendte til byen på forhånd for dens idylliske, velfriserede image, men vidste ikke at den også var Christmas Capital of Texas. Det var blot et ekstra krydderi denne dag.

Grapevine ligner en gammel by på overfladen, men mange af bygningerne er nye, bygget til at have lidt gammeldags charme og arkitektur.

Gejsten fejler dog ikke noget i den lille by, som bl.a. er gået all in på at være den mest julede by i Texas.
Det starter med en kæmpe velkomst ved bygrænsen, og skifter så mellem julepyntet til direkte tacky (og enkelte weird things).

I en af de nye, og meget prominente, bygninger, har Grapevine installeret et Glockenspiel. Noget man ellers forbinder med byer som har tyske aner, men her er det for at trække lidt flere turister til (da byen ikke just emmer af bayersk DNA). Den spiller et par gange om dagen, men ikke mens jeg var der.

Enkelte butikker i byen havde åbent, men modsat mit mall besøg tidligere, er 1. janaur mere en fridag når du kommer væk fra de større byer.

Bevæger du dig lidt væk fra Main St. i Grapevine, gemmer der sig nogle klassiske small town America motiver – vandtårne, grain silos, old time railroad.

Der havde (selvfølgelig) ogå sneget sig en julemand ind.

Jeg havde en nat mere på mit hotel i Fort Worth men havde ikke rigtig planlagt de følgende dage. Jeg traf dog et par valg samme aften, der fik mig forbi et kendt bageri, noget “hemmeligt” natur og min yndlingsby i Texas, inden jeg skulle retur den 3. januar.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Historiske Jefferson i Texas

Jefferson er en klassisk historisk by langt væk, i det østlige Texas. Byen er billedeskøn på overfladen men gemmer måske på hemmeligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada