Grapevine – Christmas Capital of Texas

1. Januar er ikke rigtig en helligdag i USA, så jeg var både forbi et mall, i biografen og oplevede den ubestridte Christmas Capital of Texas – Grapevine.

1. jan, 2017

Helligdage ved juletid og en tur i biografen

Jeg havde ramt en forkølelse op mod nytårsaften, så havde ikke givet den max gas den 31. Faktisk ikke så meget gas. Det betød jeg kunne få noget ud af 1. januar, 2017.

Jeg fandt et mall der var åben og havde en biograf. Her nuppede jeg den nye Star Wars film i IMAX. Jeg har set mange IMAX fil i USA inden nogle af de danske biografer endeligt fik opdateret deres udstyr for nogle år siden.

Helligdage omkring jul og nytår er lidt anderledes i USA. Det er primært kun den 25. december hvor meget er lukket.
Den 31. december kan der være kortere åbningstider og lige så den 1. januar, men det er ikke full blown helligdage som i Danmark. Der var derfor en masse mennesker i malet som var ude efter nogle gode tilbud.

Grapevine, Christmas Capital of Texas

Fra Dallas, kørte jeg ud til den lille forstad Grapevine.
Jeg kendte til byen på forhånd for dens idylliske, velfriserede image, men vidste ikke at den også var Christmas Capital of Texas. Det var blot et ekstra krydderi denne dag.

Grapevine ligner en gammel by på overfladen, men mange af bygningerne er nye, bygget til at have lidt gammeldags charme og arkitektur.

Gejsten fejler dog ikke noget i den lille by, som bl.a. er gået all in på at være den mest julede by i Texas.
Det starter med en kæmpe velkomst ved bygrænsen, og skifter så mellem julepyntet til direkte tacky (og enkelte weird things).

I en af de nye, og meget prominente, bygninger, har Grapevine installeret et Glockenspiel. Noget man ellers forbinder med byer som har tyske aner, men her er det for at trække lidt flere turister til (da byen ikke just emmer af bayersk DNA). Den spiller et par gange om dagen, men ikke mens jeg var der.

Enkelte butikker i byen havde åbent, men modsat mit mall besøg tidligere, er 1. janaur mere en fridag når du kommer væk fra de større byer.

Bevæger du dig lidt væk fra Main St. i Grapevine, gemmer der sig nogle klassiske small town America motiver – vandtårne, grain silos, old time railroad.

Der havde (selvfølgelig) ogå sneget sig en julemand ind.

Jeg havde en nat mere på mit hotel i Fort Worth men havde ikke rigtig planlagt de følgende dage. Jeg traf dog et par valg samme aften, der fik mig forbi et kendt bageri, noget “hemmeligt” natur og min yndlingsby i Texas, inden jeg skulle retur den 3. januar.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top