Grand Canyon Caverns på Route 66

Når man forlader interstate og følger Route 66 på den nordlige bue mellem Seligman og Kingman kommer man for alvor ud på landet. Og bedst som man ikke tror der er noget at opleve dukker Grand Canyon Caverns op.

Grand Canyon Caverns

Det er en privatejet seværdighed som ikke har noget med Grand Canyon at gøre andet end navnet. GC Caverns er en grotte a la Meramec Caverns, men med en stor forskel. GC Caverns er knas tør (max 6% fugtighed). Det gør at der ikke er nogen drypstensformationer eller at der lever noget nede i grotten. Faktisk så kan organismer og bakterie kun overleve dernede i op til 72 timer.

Manglen på drypsten og dyreliv gør det dog ikke til en kedelig oplevelse. Historien bag grotten og hvordan de først besøgende blev hejst derned i et reb med tændstikker, bliver kun mere imponerende når man står midt i det hele. Man kan godt forstå at Walter Peck, som opdagede grotten, troede han havde fundet alverdens rigdom, når hans første møde med grotten foregik i skæret fra en petroleumslampe.

Mummificering af dyr

Fordi grotten en gang havde en naturlig indgang, så er der fundet rester af dyreliv dernede bl.a knogler fra et forhistorisk dovendyr og en mummificeret bobcat. Mummificeringen sker pga den lave fugtighed.

Beskyttelsesrum i grotten

Fordi grotten ligger 65 meter under jorden i hård klippe, blev den i sin tid udvalgt til at være fall out shelter (beskyttelsesrum) i tilfælde af krig. Derfor er der opmagasineret mad, drikke, førstehjælp og sanitet til 2000 mennesker i to uger. Det har stået der i mere end 50 år og udover at vandet er blevet dårligt (de har dog fået rensetabletter til det) så fungerer alt det andet helt fint. Der er dog kun kiks og blocher som mad!

I skyggen af alt hvad der foregår i verden lige nu, så har ejerne valgt at opgradere forsyningerne. De har fragtet yderligere vand og proviant ned i grotten. Denne gang vand på flaske og militære feltrationer.

Der er også noget gammelt træværk nede i grotten som er hen ved 80 år gammelt. En trappe man benytter på turen er fra 1950erne men pga forholdene i grotten, så kan man ikke se det. Den er blevet malet nogle gange gennem årene og søm er blevet banket ind igen hist og pist, men den ser ingenlunde så gammel ud.

Bliv viet under jorden

Enkelte er blevet viet nede i grotten. De første arbejdede begge i grotten og som de beskrev det, så ville de starte deres ægteskab på et rock solid foundation. De er stadig gift den dag i dag. Man kan se nogle brudebuketter som er efterladt dernede. Den på billedet er 11 år gammel og har altså holdt sig ganske fint og viser hvad grotten er i stand til grundet sine unikke forhold (billedet er ikke for godt, de buketterne er kastet op på en klippeafsats så de er svære at fange i det svage lys)

Udforskning af grotten

Grand Canyon Caverns er helt klart et besøg værd. Guiderne ved en masse om stedet og og historien bag, giver det hele et glimt i øjet. Selvom det går op og ned inde i grotten, så er det ikke en hård tur rundt. Afsæt halvandentime til besøget.

Man kan også komme udenfor stierne og udforske grotten nede på alle fire. Det skal bestilles i forvejen da der skal bruges ekstra guides. Her skal man nok ikke lide alt for meget af klaustrofobi da man kan komme ind nogle ret smalle steder. Vi fik selv en lille forsmag på dette da vi tilbragte natten i Grand Canyon Caverns Suite.

Grand Canyon Caverns Suite

En nylig tilføjelse til grotten er Grand Canyon Cavern Suite. Det er et hotelværelse som er indrettet nede i et af de store rum i grotten. Her kan du læse om min overnatning i den mørke grotte.

klassiske_rute_01
Klik på billedet for at se komplet kort.

number_12_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Route 66 i New Mexico og Texas

Route 66 og motorvejen er en og samme vej gennem det meste af New Mexico. I de små byer finder du dog stadig gode Route 66 oplevelser.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er et af de mest ikoniske motiver på den klassiske roadtrip. Den ligger i byen Page, som har flere must-see stop at byde på.

5 Comments

 1. Hej René

  Tak for din fantastiske side, som jeg også brugte flittigt til vores turplanlægning i 2013, da vi tog det meste af Østkysten fra NY til Key West.

  Vi har denne gang lejet et 27 ft. motorhome i juli måned på vestkysten og vi vil gerne sidst på rejsen tage turen fra Las Vegas til Yosemite og videre til San Fransisco, hvorfra vi flyver tilbage til DK.
  Jeg har læst, at vi ikke må køre med RV’en gennem Death Vally I denne periode (selvom det kunne være spændende), men hvilken er så den flotteste/bedste rute ? Havde egentlig planlagt at køre syd om via Barstow og Visalia til Yosemite Vally, men vi kunne også godt tænke os at komme til Yosemite via Highway 395. Er det muligt og sikkert nok i en 27 ft. RV. ? Jeg har læst at Yosemite er en større oplevelse, når man kommer øst fra via Tioga Road. Hvad mener du ? Ville du campere på KOA Mariposa eller vælge en Camp Ground i Yosemite Vally ?
  Med venlig hilsen
  Jens D.

  1. @ Jens

   Tak for ros.

   Jeg ved ikke hvem i lejer RV hos, men det er ikke alle der forbyder at deres RV køres gennem Death Valley. Parken forbyder det ikke.
   Det er langt fra sikkert Death Valley vil være det varmeste på din tur. Her kan du se mere om bilkørsel i DV: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/bilkorsel-death-valley/

   Du har ret i, at i skal igennem Tioga Pass for at få den bedste oplevelse.

   Kører i udenom DV, så er det som du skriver ned via Barstow og så op ad 395 til Lone Pine og videre. Turen op her, med Sierra Nevada Mountains på venstre hånd er helt utrolig.

   Jeg har ikke erfaring med campingpladser, så der kan jeg ikke hjælpe.

  1. Nu hedder jeg ikke René, men svarer alligevel, da jeg har kørt meget i den del af USA efterhånden.

   Det ville jeg aldrig gøre. Naturligvis er det MULIGT. Der er ca. 800 km, og hvis man kunne køre konstant og der slet ingen kø var, kunne det klares på lidt under 8 timer (siger Google).

   Der er dog altid kø i Los Angeles. Og I skal have pauser undervejs. Og I skal finde jeres destination i LA, når I når frem. Og i går glip af alt, der er at se på vejen. Jeg ville aldrig tage den tur på under to dage.

  2. @ Bente

   Nej. Som udgangspunkt vil jeg sige to dage, men det kommer an på hvor i kommer fra og resten af jeres rute ser ud. På den klassiske rute køre de fleste fra LA mod Grand Canyon. Her anbefaler jeg Lake Havasu som overnatningssted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada