Meramec Caverns på Route 66

Vi besluttede os for at forlade St. Louis tidligt så vi kunne komme væk inden myldertidstrafikken og ud til Meramec Caverns så vi der så tidligt som muligt.

Meramec Caverns – Jesse James gemmsted

Jeg har besøgt flere caverns rundt om i USA. Senest Carlsbad Caverns i New Mexico. Jeg besøger gerne en grotte eller to på min roadtrip når muligheden byder sig. Mange af dem er privat ejet og det er Meramec også. Udover at være en grotte som helt klart er et besøg værd for grottens værdi alene, så har grotten og et historisk islæt, da den har været gemmested for Jesse James bande.

Dette hus har faktisk ikke noget med Jesse James at gøre. Det er der blot som blikfang så rangeren kan få alle ind og igang med turen.

Guidet ture i Meramec Caverns

Der er kun guidede ture i Meramec Caverns, så ikke noget med at gå rundt selv. Det fungere rigtig godt og man får god info med fra turen. Den varer en time og tyve og man starter i det største kammer – Ball room – hvor der for længe siden blev afholdt square dance på et stort trægulv. I dag bliver rummet brugt to gange om året til gospelkoncert. Der er plads til 3000 siddende gæster og alle stolene står stablet.

Læren om geologi på Route 66

Turen starter i den tørre del af grotten, dolomite, og bugter sig ned til den nedre delvaf grotten hvor en flod flyder igennem og geologien har ændret sig så det nu er kalksten man går i og der dannes drypstens formationer.
det er til tider et helt utroligt scenarie at gå i. Enkelte steder er der en optisk illusion der gør, at det lave vand (halv meter) med den rigtige belysning og betragtningsvinkel, ser ud til at være 20-30 meter dybt.

Der er også en øvre del af grotten. Det er kun den der er åben i foråret når vandstanden i floden er så høj at dele af grotten oversvømmes.
Den øvre del gemmer på en drypstens formation der menes at være op mod 130 millioner år gammel. Der er også en formation formet som et teater tæppe og der vises et lille show på. Som en sidste ting er der også et rum med formationer som kun dannes under vand og som ligner popcorn.Grotten ligger stort set i indgangshøjde og man skal kun gå en lille smule op og ned, så den kan klares af alle.
Fordi det er privatejet har det affødt en række ekstra aktiviteter i området så som kanoudlejning, båd-ture og zip-Line ture mm.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada