Chain of rocks bridge og Gateway Arch på Route 66

En gammel bro med knæk på og en bue med små rumkapsler i var hvad der mødte os da vi ankom til St. Louis og afsluttede endnu en dag på Route 66.

Fra Illinois til Missouri

Vi var godt henne på eftermiddagen inden vi havde vores sidste stop på Route 66 inden St. Louis.
På Route 66 storhedstid var det Chain of Rocks broen man benyttede til at krydse Mississippi floden og komme fra Illinois til Missouri.
I dag krydser man floden på en Interstate bro lige nord for Chain of Rocks! Så man skal følge Route 66 for at komme tæt på.

Chain of Rocks Brigde på Route 66

Broen er stadig åben og man kan krydse over floden via den, men kun som cyklist eller fodgænger.
Broen er en smule speciel i det den ude midt på har et knæk så man faktisk skal dreje ude på den.
I guidebøgerne til Route 66 er afbilledet en masse klenodier fra den gang, men vi så ikke andet end en gammel brandbil hvor statsgrænsen går. Vi gik på broen fra Illinois siden og kun ud til hvor den knækker, men kunne ikke umiddelbart se noget på det sidste stykke.

Fra Chain of Rocks broen var der et kort stykke ind til vores hotel i St. Louis.
Vi havde valgt at bo centralt for at kunne gå rundt. Specielt til The Gateway Arch.

The Gateway Arch National Park

St. Louis var startsted for en stor udstykning af land tilbage i 1800-tallet og byen blev synonym for Gateway to The West.
I 1965 færdiggjorde man så Gateway Arch National Monument til minde om de der var med til at skabe USA på den tid.
The gateway Arch var fra starten udtænkt som en turistattraktion, så man kan komme op i toppen og se byen og ud i horisonten mod vest hvor de mange settlers drog ud.

I 2018 ændres Gateway Arch fra National Monument til National Park. Nationalparken omfatter Gateway Arch og det store parkanlæg langs floden. Nationalparken omfatter og den gamle retsbygning.

Turen op foregår i rumkapsler

Turen op er lidt speciel. Der er en elevator i begge ben. Den kan klare 40 personer ad gangen, men man er fordelt i 8 små pods med 5 i hver hvor man sidder sammenbøjet og tæt i de fire minutter turen til toppen tager.

Udsigt fra toppen af Gateway Arch

Oppe i toppen er der en række små vinduer man kan nyde udsigten fra. Men er 192 meter oppe og hvis man læner sig frem kan man kigge lige ned. Vi kom sidst på dagen så vi fik en delvis solnedgang over byen (der var selvfølgelig lige kommet lidt skyer da vi ankom).

Klik på billedet for at se i fuld størrelse.

The Gateway Arch i et gyldent skær

Nede igen kunne vi opleve Gateway Arch i den nedgående sol som gav den et gyldent skær.
Lige overfor ligger The Old Court House. Her var vi ikke inde, men det tog sig godt ud med den nedgående sol bag sig.
Vi klemte det sidste ud af dagen med lidt aftensmad og kolde øl på en italiensk restaurant tæt på vores hotel.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Death Valley

Death Valley var varm, men altid en oplevelse at se hvad nationalparken har at byde på. Vi kørte med taget oppe med 44 grader udenfor.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park var kun delvis tilgængelig på denne tid. Altid en fed oplevelse at bruge tid i Yellowstone, bl.a. ved Paint Pot og Old Faithful.

Wigwam motel på Route 66

Den første af flere specielle overnatninger på vores roadtrip og helt sikkert en af de mere specielle på Route 66. Ikke hver dag man har mulighed fr at overnatte i en teepee.

4 Comments

 1. Hej Rene

  Kæmpe ros for din side her og på Facebook , meget nyttig :0)

  Skal til September på en roadtrip hvor vi bla også lander i St.Louis henad dagen , faktisk ligner den dag meget jeres dag , da meget af dagen vil stå i Route 66’s tegn (Springfield – St.Louis) …

  Mit spørgsmål til dig er med hensyn til Gateway Arch , havde i købt billetter på forhånd eller købte i bare ved indgangen , og var der meget ventetid pga i ikke havde billetter på forhånd ???

  Og hvad med sejl rundturen i Chicago , var den også bestilt på forhånd ??

  På forhånd tak
  Jesper

  1. @ Jesper

   Tak for ros.

   Det er ikke nødvendigt at købe indgang på forhånd.

   Gateway Arch kan i se sidst på dagen, hvor der vil være færre mennesker – eller tag den næste morgen inden i kører videre.

   Sejlturen i Chicago sejler flere gang ei løbet af dagen, og de tager ikke flere emd ombord end der er plads til, så kig forbi om formiddagen og køb en billet til i løbet af dagen.

   1. Tak for hurtigt og brugbart svar René

    Gælder det også for Jack Daniels Destilleriet i Lynchburg , altså at man bare køber billetter ved indgangen ??

    Vi skal fra Chicago , St.Louis , Memphis , Chattanooga , Great Smokey Mt , Blue Ridge Parkway , Amish i Pensylvania , Ocean City i Maryland , Norfolk og så op til Washington. Har indtil nu kun købt billetter til Graceland , vil bare nødig at man står et sted og så kan man ikke komme ind fordi man ikke har bestilt i forvejen (som Alcatraz feks) …

    Mvh Jesper

    1. @ Jesper

     Du kan ikke bestille til Jack Daniels. Det er først-til-mølle, hvorfor jeg anbefaler at tage oplevelser om morgenen/formiddagen, så man er fleksibel med tiden.

     Til gengæld skal du bestille til Miss Mary Bobo’s Boarding House Restaurant, som jeg klart vil anbefale at få med når i er der.

     Ved Graceland kan det være en fordel at bestille tidbestemt adgang. Igen er morgen/formiddag bedst.
     De to sidste gange jeg var der, havde jeg ikke bestilt og købte istedet en VIP billet, som fik mig foran i køen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada