Skyview drive-in bio og Ariston Café på Route 66

Drive-in biograf, mad druknet i oste-sovs og en gammel shell station var en del af programmet på Route 66.

Sky View Drive-in biograf på Route 66

Vi fortsatte ad den gamle Route 66 et stykke vej sydpå. Efter Carlinville tog vi den på tværs over til Litchfield.
Kører man ad Old Route 66 fra nord ind i byen kommer man først til Sky View Drive In biografen. Den er stadig åben (dog kun fre, lør og søn) men for sølle 3 dollars kam man komme ind til en double feature. Stedet benyttes af hele oplandet og folk rejser ofte flere timer for at få en tur i biografen. Det er et meget familievenligt sted og en Drive In er den perfekte børnekombination: man spiser ude, børnene ser den første feature og sover så gennem den anden på bagsædet og familien har haft en god oplevelse sammen.


Ariston Café, en Route 66 klassiker

Et par kilometer længere syd på ligger Ariston Café. Den blev åbnet i 1924 og har siden 1935 ligget hvor den gør nu. Den drives stadig af den samme familie og er et must at stoppe efter på Route 66.
Vi valgte at spise en sen frokost på Ariston Café og havde en super oplevelse. Vores servetrice hed Gina og var super snakkesaglig. Efter hun havde taget vores ordre kom hun tilbage med to bøger: en gæstebog vi kunne skrive i (meget udbredt at have gæstebøger ved de mindre stop langs Route 66, så husk at skrive i dem) og så en ældre tysk bog om Route 66 hvor der var en masse billeder taget langs ruten. Den måtte man også skrive i.
Gina sagde at, på hendes 5 år på stedet var det kun anden gang hun ser erede for danskere. Lad det være en opfordring til alle i som skal ud på Route 66, at stoppe ind forbi.Horseshoe Sandwich druknet i oster-sovs

Jeg valgte en horseshoe sandwich med kalkun (her skal gastro freaks og mad nørder lige springe et afsnit ned).
En horseshoe sandwich er en bund af brød (i mit tilfælde ristet toast). Ovenpå det lå så noget kalkun kød. Oven på det var tallerkenen fyldt op med pommes fritter og så var det hele overhældt med en ostesovs. Det smagte langt bedre end det så ud.
Man kan også få den burger style, hvor der ligger en burger uden top-bolle gemt under fritter og oste-sovs.

Et billede taget under et ikon

Når man er færdig med at spise på Ariston så kan man få taget sit bilede omme bag baren under et neon skilt som er blevet et ikon for stedet.
Vi fik også mulighed for at få nogle billeder af det desertfad de kommer rundt med til gæsterne. Ostesovsen havde dog lagt sig tungt, så vi nøjedes med noogle billeder.


Lækre bikes på Route 66

På Route 66 og i USA generelt kan man ikke undgå at se nogle lækre biler og bikes på sin roadtrip. På Ariston sad der et par bikere og udenfor holdt disse custom maskiner.

Gammel Shell station på Route 66

På vej videre mod vores stop for natten i St. Louis gjorde vi stop ved en Shell tankstation fra 1926. Der var desværre lukket, som mange ting var denne søndag, så billederne må tale for sig selv.
Der ligger flere af disse restaurerede tankstationer langs Route 66 men du skal ud på den gamle, originale rute for at finde dem.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Los Angeles til Lake Havasu City

Turen fra Los Angeles til Lake Havasu er manges første rigtige roadtrip strækning. Turen ud af LA og gennem et øde landskab til Lake Havasu, er en god start på en roadtrip.

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

2 Comments

 1. Hej René

  Tak for en god blog.
  Kan man tage autocamperen med i Drive-In biograf?

  Hilsen Trine

  1. @ Trine

   Måske i nogle, men langt fra alle. Det skal i undersøge lokalt og på forhånd.

   Mange af dem har ikke plads i indkørsel eller på pladsen til at i kan være der i en autocamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada