Smoky Mountains National Park i december

Smoky Mountains National Park er åbent året rundt. En kold dag i december har også sin charme i nationalparken.

28. dec, 2017

Frostklar dag i Smoky Mountains National Park

Fra Gatlinburg skulle jeg vinder til Asheville denne dag.
Gatlinburg var ikke kun valgt pga moonshine. Byen grænser også op til Great Smoky Mountains National Park. En perfekt start på dagen videre gennem Smoky Mountains på denne roadtrip.

Smoky Mountain National Park er åbent døgnet rundt. Nationalparken fungerer som gennemfartsvej i området, og er gratis at besøge.
Der er dog besøgscentre og andet i parken som har åbningstider. Jeg startede derfor turen gennem nationalparken, ved besøgscenteret kl 8:00.

Da jeg sidst havde besøgt Smoky Mountain National Park i 2013, havde jeg brug for lidt genopfriskning. Det fik jeg ved Sugarland Visitor Center ved Gatlinburg. Her kiggede jeg nærmere på kort over parken og fik input fra Park Rangers. Der var også tid til en kort film om nationalparkens natur, historie og dyreliv.

Clingman Dome – uden held

Køreturen gennem Smoky Mountains National Park er en oplevelse i sig selv, men der er flere stop undervejs du bør afsætte tid til.

Det stop der tager længst tid er Clingman Dome. Dels skal du ud af en sidevej for at komme til det. Dernæst skal du ud og vandre lidt for at få hele oplevelsen med.

Jeg var forbi Clingman Dome i 2013, men desværre var der tåget dengang. Jeg håbede på en bedre oplevelse denne gang, men Clingman Dame var lukket på denne årstid.
Clingman Dame er det højeste punkt i Smoky Mountains National Park, så der kan være sne om vinteren.

Det kan der også være andre steder i parken om vinteren, men denne dag var der ikke nogle vejrmæssige udfordringer på resten af turen gennem parken.

Newfound Gap og Appalachian Trail

Ved Newfound Gap kan du stå på statsgrænsen mellem Tennessee og North Carolina. Det er dog udsigten de fleste holder ind efter. Newfound Gap ligger i 1500 meters højde og byder på en masser af gode udsigter.

Den berømte Appalachian Trail ligger også ved Newfound Gap. Appalachian Trail er en vandresti. Den er 3500 km lang og strækker sig fra Maine i nord til Georgia i syd.

Bliver du fristet til en lille gåtur, kan du orientere dig på miles mærkerne. Har du som jeg, lyst til at prøve lidt af turen, så kunne Smoky Mountains Nationalpark være et godt bud. Ankom tidligt til Newfound Gap og begiv dig ud på nogle timers vandring i den ene eller anden retning.

Frosne naturoplevelser

Der var køligt i Smoky Mountains National Park denne dag. Den var startet på -8 grader om morgenen. Selvom solen var fremme nu, var temperaturen kun kravlet op på -5. Det betød ikke noget for sikkerheden på køreturen, da der ikke var sne på vejene. Til gengæld bidrog minusgraderne til lidt isskulpturer i naturen langs vejen.

Istapper ved Mingus Mill

Is gjorde også mit sidste stop ved Mingus Mill lidt bedre.

En opdæmmet å fører vand via en håndbygget vandvej til en mølle (Mingus Mill). Om sommeren kan du se den kværne majs til grits. Om vinteren er Mingus Mill knap så spændende, men minusgrader havde lavet store istapper

Oconaluftee besøgscenter og Mountain Farm Museum

Inden jeg forlod Smoky Mountains Nationalpark stoppede jeg ved besøgscenteret Oconaluftee ved den sydlige indgang. Udover besøgscenteret ligger der et lille museum: Mountain Farm Museum.

Det er ikke så stort, men om sommeren hvor tingene er åbne er der husdyr i indhegningerne.

Besøg Great Smoky Mountains National Park

Går turen til syden og Smoky Mountain området, bør du tage tid til at besøge nationalparken. Der er åbent året rundt og det er gratis at komme ind. Det er dog altid en god idé, at tjekke om alt er åbent, vejarbejde mm. så besøg nationalparkens hjemmeside inden du tager afsted.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top