Smoky Mountains National Park i december

Smoky Mountains National Park er åbent året rundt. En kold dag i december har også sin charme i nationalparken.

28. dec, 2017

Frostklar dag i Smoky Mountains National Park

Fra Gatlinburg skulle jeg vinder til Asheville denne dag.
Gatlinburg var ikke kun valgt pga moonshine. Byen grænser også op til Great Smoky Mountains National Park. En perfekt start på dagen videre gennem Smoky Mountains på denne roadtrip.

Smoky Mountain National Park er åbent døgnet rundt. Nationalparken fungerer som gennemfartsvej i området, og er gratis at besøge.
Der er dog besøgscentre og andet i parken som har åbningstider. Jeg startede derfor turen gennem nationalparken, ved besøgscenteret kl 8:00.

Da jeg sidst havde besøgt Smoky Mountain National Park i 2013, havde jeg brug for lidt genopfriskning. Det fik jeg ved Sugarland Visitor Center ved Gatlinburg. Her kiggede jeg nærmere på kort over parken og fik input fra Park Rangers. Der var også tid til en kort film om nationalparkens natur, historie og dyreliv.

Clingman Dome – uden held

Køreturen gennem Smoky Mountains National Park er en oplevelse i sig selv, men der er flere stop undervejs du bør afsætte tid til.

Det stop der tager længst tid er Clingman Dome. Dels skal du ud af en sidevej for at komme til det. Dernæst skal du ud og vandre lidt for at få hele oplevelsen med.

Jeg var forbi Clingman Dome i 2013, men desværre var der tåget dengang. Jeg håbede på en bedre oplevelse denne gang, men Clingman Dame var lukket på denne årstid.
Clingman Dame er det højeste punkt i Smoky Mountains National Park, så der kan være sne om vinteren.

Det kan der også være andre steder i parken om vinteren, men denne dag var der ikke nogle vejrmæssige udfordringer på resten af turen gennem parken.

Newfound Gap og Appalachian Trail

Ved Newfound Gap kan du stå på statsgrænsen mellem Tennessee og North Carolina. Det er dog udsigten de fleste holder ind efter. Newfound Gap ligger i 1500 meters højde og byder på en masser af gode udsigter.

Den berømte Appalachian Trail ligger også ved Newfound Gap. Appalachian Trail er en vandresti. Den er 3500 km lang og strækker sig fra Maine i nord til Georgia i syd.

Bliver du fristet til en lille gåtur, kan du orientere dig på miles mærkerne. Har du som jeg, lyst til at prøve lidt af turen, så kunne Smoky Mountains Nationalpark være et godt bud. Ankom tidligt til Newfound Gap og begiv dig ud på nogle timers vandring i den ene eller anden retning.

Frosne naturoplevelser

Der var køligt i Smoky Mountains National Park denne dag. Den var startet på -8 grader om morgenen. Selvom solen var fremme nu, var temperaturen kun kravlet op på -5. Det betød ikke noget for sikkerheden på køreturen, da der ikke var sne på vejene. Til gengæld bidrog minusgraderne til lidt isskulpturer i naturen langs vejen.

Istapper ved Mingus Mill

Is gjorde også mit sidste stop ved Mingus Mill lidt bedre.

En opdæmmet å fører vand via en håndbygget vandvej til en mølle (Mingus Mill). Om sommeren kan du se den kværne majs til grits. Om vinteren er Mingus Mill knap så spændende, men minusgrader havde lavet store istapper

Oconaluftee besøgscenter og Mountain Farm Museum

Inden jeg forlod Smoky Mountains Nationalpark stoppede jeg ved besøgscenteret Oconaluftee ved den sydlige indgang. Udover besøgscenteret ligger der et lille museum: Mountain Farm Museum.

Det er ikke så stort, men om sommeren hvor tingene er åbne er der husdyr i indhegningerne.

Besøg Great Smoky Mountains National Park

Går turen til syden og Smoky Mountain området, bør du tage tid til at besøge nationalparken. Der er åbent året rundt og det er gratis at komme ind. Det er dog altid en god idé, at tjekke om alt er åbent, vejarbejde mm. så besøg nationalparkens hjemmeside inden du tager afsted.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

White Sands National Park

White Sands National Monument byder bl.a. på slæde-ture, men ellers et utrolig hvidt landskab. Fik også en tilfældig motocross oplevelse denne dag.

Coca-Cola og hundekunster i Atlanta

World of Coca-Cola var min anden planlagte aktivitet inden jeg ville køre mod Nasville, men der var et arrangement som indeholdt længdespringende hunde i Centennial Olympic Park som fangede min interesse lidt, så det gik der lidt tid med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada