Great Smoky Mountains National park

Great Smoky Mountains National Park bød på futuristisk udkigstårn på Clingmans Dome, Boss Hoss bikes og Appalachian Trail.

13. sep, 2013

Gennem Great Smoky Mountains National Park

Fra Cherokee kunne vi ane de høje tinder i Great Smoky Mountains National Park i det fjerne. Der var kommet ro på vejret fra dagen før, ned af Blue Ridge Parkway, og tågen hang som bælter i de forskellige højder.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-1

Målet for dagen var at køre gennem parken og videre mod Nashville. Rigelig med tid til turen så tid til at køre fra og stoppe op undervejs. På papiret kan du krydse parken på en time via den mest direkte vej, men med afbræk og andet skal du nok regne med 3-4 timer som minimum.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-2

Mingus Mill i Smoky Mountains Natl. Park

Du når ikke køre længe på de idylliske skovveje efter Oconaluftee Visitor centeret før det første stop.

Mingus Mill er en vanddreven mølle men ikke i vandkanten af en å. I stedet bliver vandet dirigeret hen til møllen fra en nærliggende å og via trækanaler ender det i første sals højde på møllen. Finurligt udtænkt og endnu mere med tanke på, at Mingus Mill er bygget i 1886.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-5

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-6

Hikes i Smoky Mountains National Park

Som med alle nationalparker, så skal du ud af bilen og væk fra vejen for at få mange af oplevelserne. Det gælder i den grad for de mindre nationalparker som ex. Great Smoky Mountins National Park, hvor det ikke er de store ikoniske monumenter der trækker.
Vi havde en bagkant, så tog kun den mest kendte i parken, Clingmans Dome, men er tiden til det, så er bl.a. Alum Cave Bluffs trail en spetakulær oplevelse.

Clingmans Dome

Det højeste punkt i Great Smoky Mountains National Park og i Tennessee er Clingmans Dome på 2025 meter.

Du kan køre det meste af vejen op, men det sidste stykke skal gåes. Der er en asfalteret sti til toppen, men med god hældning på, så kræver en indsats.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-7

På vej mod toppen trak der atter tåge ind over området.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-8

Det betød sigtbarheden faldt til ingenting, hvilket er lidt træls når målet med at nå til toppen netop er den udsigt der er deroppe. En udsigt der kan nydes fra et futuristisk udseende udkigstårn.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-9

Det fik vi desværre ikke meget ud af, men det specielle udkigstårn tog sig dramatisk og endnu mere futuristisk ud i tågen.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-10

Appalachian Trail

På stien op til Clingmans Dome er der en afstikker ind i buskadset og et lille skilt markere at det er Appalachian Trail.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-11

Det er en 3500 km lang vandresti der starter i Maine i nord og slutter i Georgia i syd. Roadtripper du på Blue Ridge Parkway og i området omkring (ex. Shenandoah National Park) kan du ikke undgå at stifte bekendtskab med Appalachian Trail.
Det er en historisk del af området og tusindvis af hikers prøver hvert år kræfter med hele eller dele af strækningen. De sejeste nupper alle 3500 km på en sæson og enkelte har taget hele turen i begge retninger.

Så snart vi vendte ryggen til Clingmans Dome og gik ned ad igen, klarede vejret op og bød på flere af de blå-disede udsigter som området er kendt for.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-12

Her kan du se parkeringspladsen i det fjerne.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-13

Newfound Gap og Boss hoss

På turen ud til Clingmans Dome krydser du statsgrænsen mellem North Carolina og Tennessee masser af gange men det er først på Newfound Gap (parkeringsplads) du kan lave den klassiske stå-på-grænsen-mellem-to-stater.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-14

Vi var heldige at ramme parkeringspladsen samtidig med en gruppe Boss Hoss bikes. Det er bikes til dem der vil have det bedste fra en V8 motor og friheden som biker.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-15

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-16

Frokost i det fri og kirkegård

Fra Newfound Gap går det nedad og ind i Tennessee og mod Gatlinburg. Nationalparken strækker sig dog til begge sider og du kan dreje fra og udforske mere. Vi tog turen videre vestpå inden vi ramte Gatlinburg ad små veje og endnu mere natur.

Frokosten blev nydt i det fri ved en tilfældig flodbred og der blev også gjort stop ved en gammel forladt skolestue, Little Greenbrier, som ligger opad en mindre kirkegård inde midt i skoven.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-17

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-18

Mod Nashville

Da vi atter var ude af Great Smoky Mountains National Park blev vejene større, men de bugtede sig nydeligt gennem landskabet.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-19

Det ændrede sig dog da vi nærmede os Nashville og de sædvanlige kendetegn dukkede op, men stadig en skøn roadtrip feeling.

great_smoky_mountains_natl_park_roadtrip_2013-20

Great Smoky Mountains National Park

Her kan du finde mere info om Great Smoky Mountains National Park.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Bettina says:

  Hej Rene. Tak for nogle spændene sider.
  Vi skal i år prøve østkysten.
  New York til key West.
  Vi vil gerne ind i landet og se great smoky mountains.
  Da vi ikke har dage til dette..ville jeg høre hvilken rute , man får mest ud af det.
  Hilsen Bettina

  • @ Bettina

   Tak for ros.

   Jeg har ikke selv kørt turen, men har oplevet flere dele af den på forskellige ture. Her er et bud på hvordan ruten kunne se ud og hvilke oplevelser der er undervejs.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top