Gatlinburg og Moonshine

Moonshine er på listen hos de fleste der besøger Gatlinburg. En tasting af flere varianter er billig og hurtig og kan give et lille buzz.

27. dec, 2017

Gatlinburg til fods

Pigeon Forge er centrum for de store underholdningsattraktioner i området vest for Smoky Mountains. Ikke mindst pga. Dollywood. Gatlinburg er mindre men kan også noget. Modsat Pigeon Forge er Gatlinburg fodgænger venligt og mere charmerende.

Gatlinburg er også lykkedes med at gøre moonshine en del af deres brand. Du kan ikke undgå at se de store reklameskilte i området, med Moonshine i fokus. Netop disse (fra tidligere roadtrips) var årsag til jeg valgte Gatlinburg som stop for natten.

Gatlinburg er en velbesøgt by det meste af året. Ved juletid er der måske endnu flere besøgende og biler. Havde derfor booket hotel tæt ved byens aktiviteter, så jeg kunne lade bilen stå.

Det var moonshine der var målet for mit besøg. Brændevin har en historisk tilknytning til Smoky Mountains og sydstaterne. Flere dokumentarer om Moonshiners i bl.a Smoky Mountains har gjort det ekstra populært. Den ulovlige brændevin var også indirekte med til at etablere NASCAR som sport.

Speed tasting af moonshine

Ole Smoky Whisky var det første distillery jeg kom forbi. En stor butik dannede ramme om en masse souvenirs plus muligheden for tastings (smagsprøver).

Ved nogle små barer rundt om i butikken, kan du smage på flere varianter af moonshine. For et lille beløb (5 dollars da jeg var forbi) kan du deltage i en tasting. Når du har betalt og fået tjekket din alder (husk ID), går det løs med en pænt hurtig tasting.

Vores bartender Steve kørte på i rask tempo. Først instruktion og et 1 cl glas til smagsprøverne. Vi skulle igennem 12 forskellige spiritus på kort tid. På ca. 10 minutter, får du 12 cl ren alkohol.

Dit lille smagsglas skulle du nå at tømme inden den næste flaske blev præsenteret. Hvis du ikke havde drukket det, springer bartenderen dig over.

I min tasting var der ni forskellig whisky, to likører og en jeg ikke kan huske forklaringen på. De går fra 18% (likør) til 50%.

Der er alskens smage og ikke alle lige gode. For 5 dollars for du en god portion alkohol på kort tid. Hvis målet er at blive lidt tipsy, kan du få et billigt buzz med en moonshine testing.

Live musik og gyngestole

Flere steder på hovedgaden skal du kigge godt efter for at fornemme du er i en sydstatsby. Det kunne være hvilken som helst turistby.

Der er dog enkelte oaser hvor du kan trække dig tilbage og lade syden omfavne dig. Et live band optrådte med rigtig southern country/bluegrass/folk musik. Det kunne nydes fra de opstillede gyngestole. Et perfekt sted at hvile benene efter en tur op pg ned af hovedgaden.

Amerikansk julelys

Med mørkets frembrud dukkede byens julebelysning frem. Det var overraskende afdæmpet og konkurrerede med alt det andet lyst på hovedgaden. Byens store juletræ fejler dog ikke noget og satte et fint punktum på en tur rundt i Gatlinburg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

New Orleans er en festlig by

New Orleans er meget mere end Bourbon Street. Brug tid i nogle af de mindre kendte områder for at få en mere ægte NOLA oplevelse med hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada