Gatlinburg og Moonshine

Moonshine er på listen hos de fleste der besøger Gatlinburg. En tasting af flere varianter er billig og hurtig og kan give et lille buzz.

27. dec, 2017

Gatlinburg til fods

Pigeon Forge er centrum for de store underholdningsattraktioner i området vest for Smoky Mountains. Ikke mindst pga. Dollywood. Gatlinburg er mindre men kan også noget. Modsat Pigeon Forge er Gatlinburg fodgænger venligt og mere charmerende.

Gatlinburg er også lykkedes med at gøre moonshine en del af deres brand. Du kan ikke undgå at se de store reklameskilte i området, med Moonshine i fokus. Netop disse (fra tidligere roadtrips) var årsag til jeg valgte Gatlinburg som stop for natten.

Gatlinburg er en velbesøgt by det meste af året. Ved juletid er der måske endnu flere besøgende og biler. Havde derfor booket hotel tæt ved byens aktiviteter, så jeg kunne lade bilen stå.

Det var moonshine der var målet for mit besøg. Brændevin har en historisk tilknytning til Smoky Mountains og sydstaterne. Flere dokumentarer om Moonshiners i bl.a Smoky Mountains har gjort det ekstra populært. Den ulovlige brændevin var også indirekte med til at etablere NASCAR som sport.

Speed tasting af moonshine

Ole Smoky Whisky var det første distillery jeg kom forbi. En stor butik dannede ramme om en masse souvenirs plus muligheden for tastings (smagsprøver).

Ved nogle små barer rundt om i butikken, kan du smage på flere varianter af moonshine. For et lille beløb (5 dollars da jeg var forbi) kan du deltage i en tasting. Når du har betalt og fået tjekket din alder (husk ID), går det løs med en pænt hurtig tasting.

Vores bartender Steve kørte på i rask tempo. Først instruktion og et 1 cl glas til smagsprøverne. Vi skulle igennem 12 forskellige spiritus på kort tid. På ca. 10 minutter, får du 12 cl ren alkohol.

Dit lille smagsglas skulle du nå at tømme inden den næste flaske blev præsenteret. Hvis du ikke havde drukket det, springer bartenderen dig over.

I min tasting var der ni forskellig whisky, to likører og en jeg ikke kan huske forklaringen på. De går fra 18% (likør) til 50%.

Der er alskens smage og ikke alle lige gode. For 5 dollars for du en god portion alkohol på kort tid. Hvis målet er at blive lidt tipsy, kan du få et billigt buzz med en moonshine testing.

Live musik og gyngestole

Flere steder på hovedgaden skal du kigge godt efter for at fornemme du er i en sydstatsby. Det kunne være hvilken som helst turistby.

Der er dog enkelte oaser hvor du kan trække dig tilbage og lade syden omfavne dig. Et live band optrådte med rigtig southern country/bluegrass/folk musik. Det kunne nydes fra de opstillede gyngestole. Et perfekt sted at hvile benene efter en tur op pg ned af hovedgaden.

Amerikansk julelys

Med mørkets frembrud dukkede byens julebelysning frem. Det var overraskende afdæmpet og konkurrerede med alt det andet lyst på hovedgaden. Byens store juletræ fejler dog ikke noget og satte et fint punktum på en tur rundt i Gatlinburg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top