Tre ikoniske strækninger i Smoky Mountains

Cherohala Skyway, Tail of the Dragon og Foothills Parkway er nogle af de mange ikoniske strækninger i Smoky Mountains.

27. dec, 2017

Tre ikoniske strækninger – perfekt til din roadtrip

Efter Amicalola Falls var målet Gatlinburg, TN. Den direkte vej går gennem Smoky Mountains, men på store landeveje uden charme.

Jeg havde i stedet udset mig en meget længere tur som zig-zaggede sig frem til Gatlinburg via en masse små, snørklede og idylliske bjergveje.

Omvejen var valgt, for at stifte bekendtskab med tre ikoniske strækninger i Smoky Mountains:

  • Cherohala Skyway
  • The Tail of the Dragon
  • Foothills Parkway

Cherohala Skyway – Porsche på glatis

Ved byen Tellico Plains i Tennessee kørte jeg på Cherohala Skyway. I Smoky Mountain regi er den ny. Strækningen blev åbnet i 1996. Det gør den ikke mindre interessant. Cherohala Skyway er super lækker. Bred, god asfalt og bugter sig gennem et lækkert landskab med gode kig til bjerge og dale.

Cherohala Skyway er 70 km lang og går fra 200 højdemeter til knap 1700 meter og er klassificeret som Scenic Byway. En titel den fuldt ud fortjener.

Denne dag med højt solskin og tør vej, indbød vejen til at blive kørt. Der var næsten ikke andre biler på vejen denne dag, men en enkelt hvid Porsche havde fundet vej.

Efterhånden som jeg steg i højden blev der koldere og der lå en lille smule hvidt sne i vejsiden og skovbunden flere steder.

Der blev koldere og sneen rykkede tættere på vejen.
Stadig ikke mere end et par centimeter, men nok til, at der flere steder var skabt black ice på vejbanen.

Min SUV var ikke generet af det, men Porschen var på brede gade slicks, så den sneg sig frem med havariblink på hver gang vejbanen var det mindste fugtig og holdt helt stille på noget sne da jeg overtog den.

Det kølige vejr havde også skabt isskulpturer langs klippevæggene, hvor de små udspring af fossende vand var stivnet.

Kør selv Cherohala Skyway på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Cherohala Skyway være et godt bud på en ekstra lækker køretur i området. Her kan du finde mere info om Cherohala Skyway.

The Tail of the Dragon – indbydende men dødsensfarlig

Jeg var kørt af Cherohala Skyway til Robbinsville i North Carolina. Her drejede jeg mod nord og fulgte nu Highway 129. En strækning der er bedre kendt som The Tail of the Dragon.

The Tail of the Dragon er både berømt og berygtet. Mange valfarter hertil for at køre den, specielt motorcyklister. Selvom hastighedsgrænsen er lav, prøver flere dog kræfter med den ved højere hastighed, hvilket har afstedkommet flere dødsfald på strækningen.

The Tail of the Dragon er en smal vej, hvor der flere steder ikke er plads til at køre ud over sidelinjen. Vejen bugter sig også meget mere end jeg havde prøvet tidligere i bjergene og den hælder mange steder i svingene. Der er 318 sving på knap 18 km.

Lastbiler frarådes at kære strækningen, men nogle gør alligevel. Det skaber farlige situationer da de fylder hele vejen i svingene og er til fare for modkørende.

Der ligger en kendt roadside bar & grill ved vejens start/slut i Robbinsville, men de var lukke på denne tid. Det er ellers her du kan se den kendte skulptur af en stor drage udført i stål.

Kør selv Tail of the Dragon på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Tail of the Dragon være et godt bud på en legendarisk køretur i området. Her kan du finde mere info om Tail of the Dragon.

Foothills Parkway – lastbiler forbudt

Den sidste idylliske strækning mod Gatlinburg gik ad Foothills Parkway.

Det er en Parkway i stil med Natchez Trace Parkway og Blue Ridge Parkway, hvor kommerciel trafik er forbudt.
Det betyder det blot er dig, og andre turister/lokale, der kører der. Det giver plads og en velplejet Parkway er altid en fornøjelse at køre.

Foothills Parkway er et langstrakt projekt hvor den første del åbnede i 1968. Siden mit besøg er der tilføjet flere miles til strækningen i 2018. Den del af Foothills Parkway jeg kørte (sektion 8G) havde en masse overlooks, samt et udkigstårn – Look Rock.

Ved Look Rock kan du komme lidt i højden og nyde udsigten. En 10 minutters gåtur i stejlt terræn bringer dig til toppen af tårnet. Det giver et 360-graders kig til de to dale på hver side af bjerget du køre på.

Kør selv Foothills Parkway på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Foothills Parkway være et godt bud på en ekstra lækker køretur i området. Her kan du finde mere info om Foothills Parkway.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top