Tre ikoniske strækninger i Smoky Mountains

Cherohala Skyway, Tail of the Dragon og Foothills Parkway er nogle af de mange ikoniske strækninger i Smoky Mountains.

27. dec, 2017

Tre ikoniske strækninger – perfekt til din roadtrip

Efter Amicalola Falls var målet Gatlinburg, TN. Den direkte vej går gennem Smoky Mountains, men på store landeveje uden charme.

Jeg havde i stedet udset mig en meget længere tur som zig-zaggede sig frem til Gatlinburg via en masse små, snørklede og idylliske bjergveje.

Omvejen var valgt, for at stifte bekendtskab med tre ikoniske strækninger i Smoky Mountains:

  • Cherohala Skyway
  • The Tail of the Dragon
  • Foothills Parkway

Cherohala Skyway – Porsche på glatis

Ved byen Tellico Plains i Tennessee kørte jeg på Cherohala Skyway. I Smoky Mountain regi er den ny. Strækningen blev åbnet i 1996. Det gør den ikke mindre interessant. Cherohala Skyway er super lækker. Bred, god asfalt og bugter sig gennem et lækkert landskab med gode kig til bjerge og dale.

Cherohala Skyway er 70 km lang og går fra 200 højdemeter til knap 1700 meter og er klassificeret som Scenic Byway. En titel den fuldt ud fortjener.

Denne dag med højt solskin og tør vej, indbød vejen til at blive kørt. Der var næsten ikke andre biler på vejen denne dag, men en enkelt hvid Porsche havde fundet vej.

Efterhånden som jeg steg i højden blev der koldere og der lå en lille smule hvidt sne i vejsiden og skovbunden flere steder.

Der blev koldere og sneen rykkede tættere på vejen.
Stadig ikke mere end et par centimeter, men nok til, at der flere steder var skabt black ice på vejbanen.

Min SUV var ikke generet af det, men Porschen var på brede gade slicks, så den sneg sig frem med havariblink på hver gang vejbanen var det mindste fugtig og holdt helt stille på noget sne da jeg overtog den.

Det kølige vejr havde også skabt isskulpturer langs klippevæggene, hvor de små udspring af fossende vand var stivnet.

Kør selv Cherohala Skyway på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Cherohala Skyway være et godt bud på en ekstra lækker køretur i området. Her kan du finde mere info om Cherohala Skyway.

The Tail of the Dragon – indbydende men dødsensfarlig

Jeg var kørt af Cherohala Skyway til Robbinsville i North Carolina. Her drejede jeg mod nord og fulgte nu Highway 129. En strækning der er bedre kendt som The Tail of the Dragon.

The Tail of the Dragon er både berømt og berygtet. Mange valfarter hertil for at køre den, specielt motorcyklister. Selvom hastighedsgrænsen er lav, prøver flere dog kræfter med den ved højere hastighed, hvilket har afstedkommet flere dødsfald på strækningen.

The Tail of the Dragon er en smal vej, hvor der flere steder ikke er plads til at køre ud over sidelinjen. Vejen bugter sig også meget mere end jeg havde prøvet tidligere i bjergene og den hælder mange steder i svingene. Der er 318 sving på knap 18 km.

Lastbiler frarådes at kære strækningen, men nogle gør alligevel. Det skaber farlige situationer da de fylder hele vejen i svingene og er til fare for modkørende.

Der ligger en kendt roadside bar & grill ved vejens start/slut i Robbinsville, men de var lukke på denne tid. Det er ellers her du kan se den kendte skulptur af en stor drage udført i stål.

Kør selv Tail of the Dragon på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Tail of the Dragon være et godt bud på en legendarisk køretur i området. Her kan du finde mere info om Tail of the Dragon.

Foothills Parkway – lastbiler forbudt

Den sidste idylliske strækning mod Gatlinburg gik ad Foothills Parkway.

Det er en Parkway i stil med Natchez Trace Parkway og Blue Ridge Parkway, hvor kommerciel trafik er forbudt.
Det betyder det blot er dig, og andre turister/lokale, der kører der. Det giver plads og en velplejet Parkway er altid en fornøjelse at køre.

Foothills Parkway er et langstrakt projekt hvor den første del åbnede i 1968. Siden mit besøg er der tilføjet flere miles til strækningen i 2018. Den del af Foothills Parkway jeg kørte (sektion 8G) havde en masse overlooks, samt et udkigstårn – Look Rock.

Ved Look Rock kan du komme lidt i højden og nyde udsigten. En 10 minutters gåtur i stejlt terræn bringer dig til toppen af tårnet. Det giver et 360-graders kig til de to dale på hver side af bjerget du køre på.

Kør selv Foothills Parkway på din roadtrip

Har du planer om at besøge Smoky Mountains på din roadtrip, kunne Foothills Parkway være et godt bud på en ekstra lækker køretur i området. Her kan du finde mere info om Foothills Parkway.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Edison og Ford i Fort Myers

Thomas Edison og Henry Ford Winter Estates er et lille stykke af USAs historie. Edison museet giver et fint indblik ind i opfinderens liv.

Bayside marketplace og sejltur i Miami

Efter en tur til lands med kig til nogle af de store ting Miami har at byde på, var det tid til at komme til vands og få kigget på nogle af de store huse som Miami i den grad er kendt for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada