Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

9. sep, 2015

Chicoteague Island var et skønt stop ude ved kysten og denne dag bød på et mere længere nede af atlanterhavskysten i byen Kill Devil Hills i North Carolina.

På ruten gik gennem byen Norfolk, hvor vi havde fundet frem til en tour inde på Naval Station Norfolk.

Køreturen ned til Norfolk bød på en af de mest imponerende vandkrydsninger i USA: Chesapeake Bay Bridge-Tunnel.

Det er en bro og tunnel forbindelse på 37 km. En lavbro, som mange nok genkender fra turen ud til Key West, udgør det meste af strækningen men der er 2x 1,6 km tunneller undervejs.

Tunnelerne er der for at USA Atlanterhavsflåde kan komme ind og ud af Norfolk, hvor de har base. En højbro skulle være meget høj, for at de store hangarskibe kan sejle under den.

Bus tour på Nofolk Naval Station

Selvom Naval Station Norfolk er et aktivt militærområde, er det muligt at komme på tour inde på området – også selvom du ikke er amerikanske statsborger.

Touren foregår i bus og du kommer ikke ud af bussen (gjorde vi i hvert fald ikke i 2015). Det giver begrænsede muligheder for billeder – og der er steder man ikke må tage billeder.

Vi havde en god guide der fortalte vidt og bredt om områdets historie og hvordan dagligdagen og livet foregår på den store flådebase, som bl.a. har to McDonalds restauranter.

Du må ikke tage billeder nede ved skibene, men jeg fik toppen af et. Der var ikke nogen hangarskibe i havn, men så rigeligt i San Diego tidligere på året og også Intrepid i New York tidligere på denne roadtrip.

Der er en række mindesmærker rundt om på basen fra store ulykker og angreb på Amerikanske styrker rundt om i verden.

De øverstkommanderende på basen bor ganske fint, i en række historiske huse.

Naval Station Norfolk området var i 1907 området hvor Verdensudstillingen (Jamestown Exposition) blev afholdt. De fine huse er hvad der er tilbage fra dengang. Det er en række huse opført i en arkitektonisk stil der repræsenterer hver amerikansk stat.

Et fly hvert 6. minut på Norfolk Naval Station

På Naval Station Norfolk ligger også en af USA’s travleste lufthavne. Et fly letter/lander hvert 6. minut.

Lidt i mere den dag vi var der, for der blev øvet til et stort Air Show.
Når et hangarskib kommer i havn, letter alle flyene og lander her for at blive tjekket, repareret mm. Og det modsatte når de stikker til søs.

Hangarskibene går kun til havs ved højvande. Ved lavvande er der kun 4 meter frigang ved de tunneller der er i Chesapeake Bay Bridge-Tunnel.

Flåden går ikke kun til havs når de skal indsættes. Er der udsigt til storm/orkan i området sejler den også ud for at komme fri af uvejret.

Naval Station Norfolk Tour

Turen koster 10 dollars (pris i 2018) og skal betales kontant. Du skal møde op 30 minutter før afgang og skal, som ikke amerikansk statsborger, medbringe dit pas som ID.

Antallet af ture og tidspunkter varierer over året, så tjek tour hjemmesiden for tidspunkt når du kommer forbi.

Boneyard tour på militærbase

Der er enkelte militærbaser rundt om i USA som er mulige at besøge som turist. Jeg har bl.a. besøgt The Boneyard i Tucson, AZ hvor der holder 3800 pensionerede fly på en base for luftvåbnet. Her kan du læse mere om, hvordan du kan komme ind og se nærmere på dem via et besøg på Pima Air & Space Museum.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Craft Breweries i Asheville

Craft Breweries, Brew Pubs eller bryggerier. Asheville har en masse med hver deres personlighed. Arkitektonisk udforskning og gode øl i Asheville.

Space Camp i Huntsville, AL

Space Camp i Huntsville, AL har fostret 5 astronauter og er hvert år inspiration for hundredevis af børn og unge med rumdrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada