Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

9. sep, 2015

Chicoteague Island var et skønt stop ude ved kysten og denne dag bød på et mere længere nede af atlanterhavskysten i byen Kill Devil Hills i North Carolina.

På ruten gik gennem byen Norfolk, hvor vi havde fundet frem til en tour inde på Naval Station Norfolk.

Køreturen ned til Norfolk bød på en af de mest imponerende vandkrydsninger i USA: Chesapeake Bay Bridge-Tunnel.

Det er en bro og tunnel forbindelse på 37 km. En lavbro, som mange nok genkender fra turen ud til Key West, udgør det meste af strækningen men der er 2x 1,6 km tunneller undervejs.

Tunnelerne er der for at USA Atlanterhavsflåde kan komme ind og ud af Norfolk, hvor de har base. En højbro skulle være meget høj, for at de store hangarskibe kan sejle under den.

Bus tour på Nofolk Naval Station

Selvom Naval Station Norfolk er et aktivt militærområde, er det muligt at komme på tour inde på området – også selvom du ikke er amerikanske statsborger.

Touren foregår i bus og du kommer ikke ud af bussen (gjorde vi i hvert fald ikke i 2015). Det giver begrænsede muligheder for billeder – og der er steder man ikke må tage billeder.

Vi havde en god guide der fortalte vidt og bredt om områdets historie og hvordan dagligdagen og livet foregår på den store flådebase, som bl.a. har to McDonalds restauranter.

Du må ikke tage billeder nede ved skibene, men jeg fik toppen af et. Der var ikke nogen hangarskibe i havn, men så rigeligt i San Diego tidligere på året og også Intrepid i New York tidligere på denne roadtrip.

Der er en række mindesmærker rundt om på basen fra store ulykker og angreb på Amerikanske styrker rundt om i verden.

De øverstkommanderende på basen bor ganske fint, i en række historiske huse.

Naval Station Norfolk området var i 1907 området hvor Verdensudstillingen (Jamestown Exposition) blev afholdt. De fine huse er hvad der er tilbage fra dengang. Det er en række huse opført i en arkitektonisk stil der repræsenterer hver amerikansk stat.

Et fly hvert 6. minut på Norfolk Naval Station

På Naval Station Norfolk ligger også en af USA’s travleste lufthavne. Et fly letter/lander hvert 6. minut.

Lidt i mere den dag vi var der, for der blev øvet til et stort Air Show.
Når et hangarskib kommer i havn, letter alle flyene og lander her for at blive tjekket, repareret mm. Og det modsatte når de stikker til søs.

Hangarskibene går kun til havs ved højvande. Ved lavvande er der kun 4 meter frigang ved de tunneller der er i Chesapeake Bay Bridge-Tunnel.

Flåden går ikke kun til havs når de skal indsættes. Er der udsigt til storm/orkan i området sejler den også ud for at komme fri af uvejret.

Naval Station Norfolk Tour

Turen koster 10 dollars (pris i 2018) og skal betales kontant. Du skal møde op 30 minutter før afgang og skal, som ikke amerikansk statsborger, medbringe dit pas som ID.

Antallet af ture og tidspunkter varierer over året, så tjek tour hjemmesiden for tidspunkt når du kommer forbi.

Boneyard tour på militærbase

Der er enkelte militærbaser rundt om i USA som er mulige at besøge som turist. Jeg har bl.a. besøgt The Boneyard i Tucson, AZ hvor der holder 3800 pensionerede fly på en base for luftvåbnet. Her kan du læse mere om, hvordan du kan komme ind og se nærmere på dem via et besøg på Pima Air & Space Museum.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top