Chincoteague Island og NASA

En kort tur ned til Chincorteague Island bød på perfekte sandstrande, tacos hos Sneaky Pete og et uventet stop hos NASA.

8. sep, 2015

Badeferie på østkysten af USA

Dewey Beach var starten på et par dage ved vandet. Ikke ved Dewey Beach, men et par stop ned af kysten.

Atlanterhavskysten er overset hvad angår badeferie.

Når de fleste tænker badeferie i USA, så er de fokusret på Florida eller LA. Det er en skam, for der er gode, brede sandbadestrande fra New Jersey og hele vejen ned til Florida.
Om sommeren er det både med luft og vandtemperatur der ligger langt over hvad du kan opleve i Danmark.

Når du kommer nord for Florida, bliver der også mere plads på stranden og du kan finde mange steder der ikke er overrendt af turister.

Tacos hos Sneaky Pete’s

Dagens tur gik var ikke så lang. Kun fra Dewey Beach ned til Chincoteague Island i Virginia. En kort tur på 120 km.

Det gav lidt ro på mht. trafik og lidt mere afslappede oplevelser.

Bl.a. en frokost hos Sneaky Pete’s, hvor det blev til lidt fish tacos mm.

Ude foran holdt en voksen pick-up truck, og med billig benzin (benzinen lå omkring 2 dollars pr. gallon på denne tur), hvorfor så ikke gå all-in med en rigtig pick-up truck i stedet for de små som der alligevel er så mange af.

NASA Regional Spaceport

På nogle øde stræk ud mod Chincoteague Island, dukkede der store samlinger af radioteleskoper op, og pludselig stod der: NASA Visitor Center.

Det blev til et af de der uplanlagte stop, ved noget vi ikke havde undersøgt på forhånd.

Wallops Flight Facility lever en anonym tilværelse, men ude på Wallops Island ligger faktisk Mid-Atlantic Regional Spaceport. Den har flere opsendelser hvert år og i oktober 2018, indgik de en aftale med et privat firma (Rocket Lab) om endnu flere opsendelser. Det er ikke bemandede fartøjer, men stadig store raketter med satellitter og andet om bord.

Besøgscenteret er ikke kæmpe, men giver et indblik i arbejdet der foregår og lidt om hvor rumfarten er på vej hen.
Fra samme besøgscenter ser mange tusinde hvert år opsendelserne ud over Atlanterhavet.

Kommer du på disse kanter, så tjek deres launch schedule om der er en opsendelse der er værd at planlægge din tur efter.

Dyreliv på Chincoteague Island

På Chincoteague Island, kørte vi ud til Wildlife Refuge i håb om at se nogle dyr. Helt ude for enden er der adgang til stranden.

Der lever bl.a. vilde heste (ponyer) på øen, og vi så dem langt, langt væk. Det er dog primært et vådområde, så der er masser af fugleliv.
Og myg. Specielt oppe ved fyrtårnet .

Tilbage på Chincoteague Island tjekkede vi ind og nød udsigten fra værelset og egen balkon.

Fra området, lige ned til Intercoastal Waterway, var der første parket til solnedgangen.

NASA og andre rumoplevelser i USA

De fleste tænker nok kun på Kennedy Space Center og måske Houston, når de vil finde en rumoplevelse i USA.
Det er også de to største, hvor jeg selv har været ved Kennedy Space Center et par gange.

I Huntsville, Alabama ligger en anden stor rumoplevelse: US Space & Rocket Center. Ikke en NASA installation, men et af de bedste raket museer overhovedet. Det hænger sammen med, at det var i Huntsville at Saturn V raketten blev udviklet (den der fløj til månen) og det er stadig hvor NASA udvikler deres raketter, på et nærliggende NASA/militært område (Marshall Space Flight Center), du desværre ikke kan besøge som dansk turist.

En lidt anderledes rumoplevelse kan du få dig i New Mexico nær White Sands National Monument. Her ligger Spaceport America, hvor der var store planer for opsendelser af bl.a. rum-turisme. Det var her Virgin Galactic skulle flyve fra, men det blev forsinket på ubestemt tid. Jeg var forbi Spaceport America på en rundtur inden stedet helt åbnede.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Space Camp i Huntsville, AL

Space Camp i Huntsville, AL har fostret 5 astronauter og er hvert år inspiration for hundredevis af børn og unge med rumdrømme.

Wall Street og Fearless Girl

Wall Street er hjertet i Financial District på Lower Manhattan. En vigtig del af New Yorks historie med nogle af byens ældste områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada