Belhurst Castle Winery ved Finger Lakes

En overnatning på et winery I Finger Lakes området er et perfekt stop på ruten mellem New York og Niagara Falls.

2 okt, 2018

Min anbefaling af Finger Lakes området

Jeg har ofte anbefalet Finger Lakes området i staten New York. Det er perfekt til en overnatning på ruten mellem Niagara Falls og New York City. Dog havde jeg ikke selv været der, før denne New England Roadtrip i 2018. Det besøg bekræftede, jeg havde ret i min anbefaling.

Finger Lakes området er et vinområde. Hvis du kun forbinder Californien som muligt vinområde i USA, så bliver du nok overrasket over, at New York af mange ligger højere på listen over gode vinområder.

Finger Lakes er navnet på området, der består af en række søer der dels ligner fingre (aflange) men også har forskellige myter bag sig. Den ene noget med en ånd der rakte ned til jorden og trak sine hænder gennem jordoverfladen.

De aflange søer med skråningerne i et frodigt landskab er ideelle betingelser for vin og i dag ligger der mere end 100 wineries i området. Har du ikke fundet en vin fra New York området i dit lokale supermarked – eller blot er lidt skeptisk mht. kvalitet i forhold til den californiske – så er en overnatning i Finger Lakes området et must.

Og hvorfor så ikke vælge at bo på et winery? Det gjorde jeg.

Belhurst Castle Winery I Finger Lakes området

Ved den nordlige spids af Seneca Lake, lidt udenfor byen Geneva, fandt jeg Belhurst Castle.
Navnet siger næsten alt, og jo, det er et lille slot.

Belhurst Castle er et tidligere privat hjem bygget fra 1885-1889. Det blev tilføjet listen af National Register of Historic Places i 1987. Under den amerikanske Prohibition blev Belhurst Castle brugt som speakeasy og har siden været både casino og supper club. I dag er Belhurst Castle omdrejningspunkt for en masse aktiviteter, hvor mad og drikke indgår som en hovedingrediens i flere af dem, specielt alle festerne på stedet. Der er konference faciliteter og tre dining options, samt en god, stor bar.

Belhurst Estate Wines producerer op mod 20 forskellige vine. Druerne dyrkes i området, men Belhurst Castle ligger dog ikke midt i vinmarkerne men derimod lige ud til Seneca Lake.

Belhurst Castle blev valgt som destination, da jeg kiggede efter overnatninger i Finger Lakes området. Dem er der mange af, og der er flere af dem på eller ved vingårde (wineries). Belhurst Castle stak dog ud fra mængden og prisen var fornuftig.

Det jeg ikke bemærkede ved min booking var, at Belhurst er tre forskellige overnatningssteder: Et i slottet, et i en Inn, der er bygget sammen med slottet. Den sidste ligger nogle kilometer væk i White Springs Manor.

Jeg havde valgt et værelse der så interessant ud til en god pris. Da jeg tjekkede ind fortalte receptionisten mig om hvordan jeg kom til mit værelse: Kør ud til vejen, kryds den, kør to miles….

Værelset der var booket viste sig at være på White Springs Manor. Et landsted fra 1806 i klassisk colonial stil, som hensætter dig til en plantage i sydstaterne.

Da jeg opdagede at vinmarkerne lå lige op ad, forsvandt al ærgelsen over ikke at bo på selve Selhurst Castle. Det var held i uheld at jeg var endt her og kunne nyde huset og omgivelserne, lige som dagens første solstråler dukkede op.

Vinsmagning og middag på Belhurst Castle

En halv time senere var vi tilbage på Belhurst Castle for at smage på vinene fra Belhurst Estate Winery.
Det foregår i en lille vin og “ting” butik. Her er der et par barer hvor du kan prøve forskellige smagninger. Jeg nuppede en Wine & Cheese smagning.

Nu havde det været perfekt at sætte sig udenfor med et glas af det jeg bedst kunne lide, men det regnede igen. I stedet blev Stonecutter (bar) indtaget og mere af det lokale vin og øl blev testet.

For at toppe vinoplevelsen op, har Belhurts Castle en speciel middagsoplevelse hvor 6 retter bliver parret med lokal vin. Desværre var denne udsoglt da jeg forsøgte at få plads tre uger i forvejen (på en tirsdag i oktober). Det gjorde dog ikke så meget, for der er også et steakhouse som dining option, og middagen blev en stor bøf med en god rødvin til (med crab cakes til forret).

Efter maden gik turen tilbage til Stonecutters bar til lidt after dinner drinks. Vi faldt snak med andre gæster i baren og der kom drink ideer på bordet, som vores bartender ikke umiddelbart kendte, men han var frisk på at lave a la carte. Billedet viser forberedelsen til en Bees Knees.

Besøg selv et winery i Finger Lakes området

Belhurst Estate Winery er kun et af hundrede vingårde i Finger Lakes området.

De fleste er dog kun produktion. Ved mange af dem kan du kigge forbi til smagninger eller måske en lille snack/måltid. Skal du for alvor rundt i området for at smage på vin så er der flere muligheder med arrangerede ture, på samme måde som det er muligt i ex. Napa Valley og Santa Ynez i Californien.

Den sidste mulighed er at overnatte på et winery. Den muligheder er der færre af, men der er et godt udvalg til fornuftige priser rundt om de forskellige Finger Lakes.

Finger Lakes er også et godt sted at have base i nogle dage og så tage på dagsture til steder som Niagara Falls, Adirondack, Watkins Glen State Park, byen Corning m.fl.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Niagara Falls ned til Belhurst Castle i Finger Lakes vinområdet i staten New York.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Danskermøde i New York

Der er altid danskere i New York. Enten expats eller turister, så det var oplagt at afholde endnu et danskermøde i The Big Apple.

Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York er nok mest kendt for turen med svævebane derud, men den lille ø fungerer som en fin udendørsoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada