Walking Tour i Queens, New York

New York City er ikke kun Manhattan men fem boroughs. Queens er en af dem og fortjener, ligesom de andre, et nærmere bekendtskab på dit besøg.

3. sep, 2015

New York er mere end Manhattan

Torsdag skulle vi forlade NYC, men der var tid til en walking tour i Queens først. New York er mere end Manhattan, så du bør afsætte tid til at opleve mere end det ene af de fem områder som udgør New York City.
På denne tur boede jeg i Brooklyn og så mere af den bydel end ellers. Og denne dag startede jeg med en walking tour i bydelen Queens.

Da vi skulle ud af byen senere, valgte vi at tage bilen med til Queens. Logistisk passede det bedst, så der ikke skulle bruges til tog frem og tilbage, da der kunne køres sydligt ud af Queens og New York mod Atlantic City, som var endestation for dagen.

Torsdag morgen lidt over 8 fra Brooklyn til Queens er der ikke så mange problemer med trafikken. Ihvertfald ikke ud af byen. I denne modsatte retning så det meget anderledes ud, hvor der var kø med kø på.

Vi parkerede i Jackson Heights og tog subway resten af vejen til Flushing, hvor walking touren startede.

På vej i toget var der kig til to af de store sportsarenaer i New York: Arthur Ashe Stadium (billedet) hvor der spilles US Open og Citi Field, hvor baseballholdet Mets holder til.

Flushing – den rigtige China Town i New York

New York er kendt som en smeltedigel af nationaliteter og kulturer. Det finder du i små portioner på Manhattan, men de store områder skal du til forstæderne for at opleve.

Området omkring Flushing Station i Queens er bl.a. et større og mere autentisk China Town end de blocks der er på Manhattan.

Det var her, midt mellem alt det kinesiske, vi mødtes med Maria-Leena Kerr – Danish Tour Guide, som er guide og bl.a. viser rundt på walking tours i Queens.

Her ikke selv været i asien, men har fået fortalt, at oplevelsen i det store supermarked er meget lig hvad man oplever i asien.

Flushing er mere end China Town og bydelen gemmer på en interessant historie. Selvom kinesisk fylder meget i gadebilledet, så er Flushing en smeltedigel af mange kulturer og lidt væk fra den travle shoppinggade finder du tegn på dette i en meget forskelligartet arkitektur, som er kommet til gennem bydelens varierede historie siden 1645, hvor Flushing blev etableret.

Jackson Heights, Queens

Fra Flushing tog vi toget til Jackson Heights. Herude kører subways over jorden, og du står lidt i højden og kan kigge ud over tagene. Her er bl.a. et par klassiske New York ”navneskilte”.

I gamle dage var et overmalet lokalområde ”farligt”. Nu er der ryddet op i Jackson Heights og området fejler ikke noget.

På overfladen er der en blanding af alt, men drejer du ned af den rigtige gade, er du i Little India.

Farver, skilte, ja selv lugte, ændre sig. Rammerne er dog amerikanske – og så alligevel ikke, da meget af arkitekturen er inspireret fra England, så der er nogle bygninger der stikker ud.

Der er dog, som i Flushing, flere Cookie Cutter områder, men lige nummeret bedre end i Flushing.

Historien i Jackson Heights drejer sig bl.a. om en kirke og et kendt brætspil. Hvilket et må du tage en tur for at finde ud af, men vejskiltet giver måske et hint.

I Jackson Heights er subway’en en high line (samme princip som High Line Park på Manhattan).

Det giver en Chicago feeling (eller omvendt) og meget af den samme stemning ”under” banen.

I Jackson Heights var det til til en lille snack og valget faldt på Mama’s Empanadas. Sydamerikanske snacks, skyllet ned med en colombiansk sodavand.

Forest Hills, Queens

Fra Jackson Heights var sidste stop Forest Hills.

Af de tre, det mest posh område.

Når du forlader stationen fornemmer du at tingene er lidt mere ordnede, butikkerne er de klassiske amerikanske brands og af de tre områder, er det også det dyreste.

Med den ”almindelige” Forest Hills er ingenting i forhold til Forest Hill Gardens.

Her passer udsagnet ”living on the right side of the tracks”, for det er en hel anden verden der møder dig, når du går under jernbanebroen.

Det var (og er) for dem der har lidt mere på kistebunden. Et området der er modelleret efter engelsk forbillede med prægtige huse, parker og tree lined streets.

Det var bl.a i Forest Hill Gardens at det førte store tennisstadium lå, hvor US Open blev holdt siden 1924 frem til 1978.
Husene i området går for det meste i arv, så det er sjælden der kommer nogle til salg. Gør der, så skal det helt store Dankort op ad pungen, for det koster.

Walking Tours i New York City med Maria-Leena Kerr

Alt det ovenfor – og meget mere – får du fortalt på en Walking Tour i Queens med Maria-Leena Kerr. Hun boede selv i Forest Hill frem til 2018 – dog ikke Gardens området – og har et indgående kendskab til Queens.

Maria-Leena har andre walking tours i Queens, som bl.a. kommer omkring Science museet, tennisarenaen og resterne af verdensudstillingen mm.

Maria-Leena er også certificeret guide i DC, hvor hun også kan hjælpe dig. Og fra 2018 er hun begyndt på tours i Las Vegas.

Tag på Walking Tour i New York med dansk guide
Du kan bestille en walking tour her:

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.


Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top