Grand Central Terminal og Great Northern Food Hall

New York blev nydt på den store klinge, med middag på Claus Meyers restaurant Agern efterfulgt af drinks på en rooftop bar med kig til Empire State Building.

18. sep, 2016

Fra Amish til New York

Det var ren landlig idyl jeg lagde bag mig denne dag. Målet var New York og udforske Manhattan i nogle dage.
Den landlige idyl og begrænsede trafik var en stakket frist. Turen fra Bird-in-Hand i Pennsylvania til New York er kun 4 timer, hvoraf du tilbringer de 3.5 af dem i trafik, tæt trafik og endnu tættere trafik.

Bird-in-Hand er nok det Amish område som flest turister kender og besøger. Jeg nåede ikke rundt på nogle Amish Tours ved denne overnatning, men nåede tilbage til byen på tilbagevejen, så det kommer i et senere indlæg.
Men selvom du blot er på gennemfart, så er Amish ikke til at komme uden om. Du ser den alle steder på disse kanter, og buggies er overalt.

Betalingsveje nær New York

Allerede i PA kørte jeg på Turnpike (betalingsvej) og kørte ikke på andet, før jeg kørte fra i Brooklyn nogle timer senere.

Skal du køre på østkysten kommer du ikke udenom betalingsveje (turnpikes), specielt mellem DC og New York. Det er E-ZPass de bruger som ’bro-bizz’ på de kanter, som du kan leje oveni din billeje og så betale for forbrug efterfølgende.

Når du nærmer dig New York, stiger mængden af trafik. På NJ Turnpike stiger kompleksiteten også. Her møder du veje hvor halvdelen er til biler og den anden halvdel er til alt andet + biler.

Det giver lidt ro, at du ”kun” skal koncentrere dig om andre biler, men der er stadig mange biler at holde øje med.

Du må ikke tanke benzin selv

Der er Service Areas med jævne mellemrum og da jeg nåede til New Jersey var det tid til at strække benene.
Der er ofte en blanding af flere af de klassiske fastfood steder at vælge imellem.

I New Jersey (og Oregon) må du ikke selv tanke din bil. Der er derfor betjening når du kører ind på en tankstation og på billedet kan du se en servicemedarbejder i gul vest.

Tilbage på NJ Turnpike tog trafikken til og da jeg kørte fra i Brooklyn, gik den helt i stå flere steder, mens jeg sneglede mig hen mod mit hotel, Holiday Inn Brooklyn Downtown.

Overnatning i Brooklyn

Jeg valgte at bo i Brooklyn da det var billigere end på Manhattan og det er nemmere at køre til end på Manhattan.
Der er super gode subway forbindelser fra Brooklyn, så du kommer hurtig til Manhattan, men selve området i Brooklyn (tæt ved Brooklyn Bridge) er også værd at bruge tid på.

Fra mit hotelværelse på 12. etage, kunne jeg skimte Empire State i det fjerne of havde et godt kig til det Brooklyn som er skudt i vejret de sidste par år.

God offentlig transport i New York

I samme gade som hotellet, og lige rundt om hjørnet, ligger to subway stationer som tilsammen dækker ruterne A, C, G, 2, 3, 4 og 5. To minutters gang længere væk holder B, Q og R.

Det er derfor nemt at komme til alle tænkelig hjørner af Manhattan fra det område af Brooklyn.
Og når du lærer hvad der er Express og hvad der er Local, kan du komme langt på kort tid.

Det lykkedes mig bl.a. at komme fra Brooklyn til 110st på en halv time en af dagene.

Selvom jeg kun skulle være i New York i tre dage, valgte jeg at købe et 7-dages subway-kort.
Det koster 33 dollars – en enkelt-tur koster 3 dollars. Du kommer hurtigt til at køre med subway 3-4 gange pr. dag, så det kan hurtigt betale sig selvom du ikke skal være der i 7 dage. Derudover sparer du tid ved automaterne, når du blot swiper dig ind på stationen.
(2019 priser)

Grand Central Terminal og Claus Meyer

Jeg skulle ind på Grand Central Terminal, så nuppede linje 4 og kørte direkte derind.

Jeg havde et bord på Agern, som er den gourmet restaurant som hører til Great Northern Food Hall – Claus Meyers satsning på Grand Central Terminal.

Jeg havde lidt tid inden, så kiggede nærmere på Grand Central Terminal, som i sig selv er en must-see oplevelse i New York.

Great Northern Food Hall ligger i Vanderbilt Hall. En imponerende Hall der havde stået tom i flere år.
Jeg skulle ikke have noget at spise inden, men Great Northern Food Hall serverer et bredt udvalg af dansk og nordisk mad, med klassikere som smørrebrød og hot-dogs med remoulade.
Der ligger også en bar der serverer grød.

Jeg valgte den almindelige bar, hvor jeg nuppede en cocktail inden den stod på fine dining inde på Agern.

Jeg kørte fuldt program på Agern. Du kan også vælge a la carte retter, men jeg havde set frem til Agern, så fik fuldt program med fuld vin menu.

Af de fine dining steder jeg havde været på, på min tur*, var Agern et godt stykke foran de andre i kvalitet. Ikke at det havde været dårligt de andre steder, men Agern har valgt et lidt højere niveau.

Da jeg spiste på Agern i september 2016 havde de ikke en Michelin stjerne. Den fik to måneder senere i november.

Det er ikke billigt at køre fuldt program hos Agern, men det er pengene værd. Du skal selvfølgelig sætte pris på den type mad, men gør du, så vil du ikke blive skuffet.
Regningen lød på 300 dollars, alt inkl.

Rooftop Bar i New York

Efter min fine dining oplevelse, var der tid til at se lidt nærmere på Manhattan by night.

Jeg havde udset mig en rooftop bar med kig til Empire State Building på The Refinery Hotel.

<2>Times Square

Derfra et smut gennem Times Square i alt neonlyset til Times Square subway station og toget direkte ud til hotellet i Brooklyn.

Fine Dining på roadtrip

* Agern var min fjerde Fine Dining oplevelse på denne tur.
I Charleston havde jeg besøgt The Macintosh, The Obstinate Daughter og Zero George.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Little Island i New York

Little Island er en offentlig park beliggende på Hudson River i New York City. Parken er designet som et flydende økosystem og åbnede i 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada