Brooklyn Grange og Meyers Bageri

Besøgte en Rooftop Farm (ikke bar) i Brooklyn der producerer 25 ton afgrøder om året. På 11. etage af en gammel Navy Yard bygning.

19. sep, 2016

Verdens største tag-farm

Dette var mit 5. besøg i New York, så jeg var på jagt efter nogle lidt andre oplevelser end de fleste storbyturister.

I tråd med mit mad-tema på turen, fra West Side Market i Cleveland, Farmers Market, Whole Food og Fine Dining (ex. Zero George) med fokus på Farm-to-Table, havde jeg fundet en lidt speciel Urban Garden, som havde guidede ture.

Det er Brooklyn Grange der ligger på det gamle Brooklyn Navy Yard.
Området er et tidligere skibsværft (det lukkede i 1966) og er i dag hjem for en lang række forskellige virksomheder bl.a. Steiner Studios, som er østkystens største og mest avancerede filmstudier hvor en lang række kendte film og tv-serier er optaget.

På taget af en anonym 11. etagers bygning, ligger Brooklyn Grange.

Det er lidt mere end den gennemsnitlige byhave. Faktisk er det en af de største rooftop farms i verden.
Brooklyn Grange drives som et landbrug og de producerer ca. 25 ton afgrøder om året. Det betyder at der arbejdes deroppe det meste af året, også i kraftigt regn, som denne dag hvor jeg var på tour.

Vores guide, Mollie, førte os fra gaden, op gennem bygningen (som huser diverse virksomheder), til taget hvor du mødes af 6500 kvm ”køkkenhave”.

6500 kvm er lige lidt mindre end en fuld størrelse fodboldbane.
Når du fylder 6500 kvm x 30 cm muld på taget, stiller det nogle krav til bygningen. Det, og en masse andet praktisk fortælles der bl.a. om af guiden.

Brooklyn Grange leverer afgrøder til en lang række restauranter, butikker og catering firmaer i Brooklyn, Queens og Manhattan.
De har også et program a la Årstiderne, hvor de lokale kan abonnerer på grøntsager.
Derudover producerer de også deres eget brand af honning og Hot Sauce.

Brooklyn Grange er også aktive i at uddanne børn og unge i bedre mad og fødevarer og har hvert år tusindevis af skoleelever på tour.

Fordi Brooklyn Grange er så stor, glemmer du ofte hvor du er, når du går rundt mellem rækkerne af afgrøder.
Men når du kigger op og mod horisonten går det op for dig, at du er midt i en storby.
Selv i det regnvejr jeg så stedet i, kunne du se ind til Manhattan og et par ikoniske bygninger og Williamsburg Bridge.

Brooklyn Grange kan ikke overleve ved kun at producerer afgrøder. Dets unikke placering og ikke mindst de organiske omgivelser de har i vækstsæsonen, gør stedet til et attraktivt event venue, og taget bruges til diverse events og photo shoots mm. for at få det hele til at løbe rundt.

Du kan kun komme op og se den på en guidet tour, som foregår en gang om ugen og sæsonen går fra maj til oktober.

Det koster 18$ for en 45 minutter guidet tour og du skal tilmelde dig på forhånd. (2019 priser)

Williamsburg og dansk bageri

Fra Brooklyn Grange, valgte jeg at gå et par kilometer ud til mit næste stop, Meyers Bageri i Williamsburg.
Gåturen tog mig gennem hjertet af det jødiske miljø i Williamsburg, hvor der er en stor koncentration af ortodokse jøder.

Jeg kom også gennem nogle hyggelige områder, shoppinggader, gamle bygninger og slidte dele af byen, som var på vej tilbage.

Udover Great Northern Food Hall, som Claus Meyer har etableret på Grand Central Terminal på Manhattan, så er der også åbnet et Meyers Bageri i Williamsburg og en kokkeskole i Brownsville.

Meyers Bageri i Williamsburg* ligger lidt anonymt i en af sidegaderne til de mere populære shopping og bar/mad gader i Williamsburg.

Hvor det hele er klassisk amerikansk på ydersiden, så er det som at træde ind på en kaffebar på Østerbro når du går indenfor.

En lille slice af Danmark, som bliver bekræftet når du ser udvalget af thebirkes, frøsnappere og wienerbrød.
Der var en jævn strøm af folk og kombinationen af god kaffe og endnu bedre brød, så ud til at tiltale de lokale som både ”grabbed a coffee to go” eller satte sig med en cinnamon swirl.

Jeg nuppede en bolle med ost, nød lidt tørvejr og ”kiggede” på mennesker mens jeg sad i et hjørne af bageriet og tørrede en smule.

*Meyers Bageri i Williamsburg er ikke længere åbent, men du kan stadig få en frøsnapper inde på Meyers Bageri i Grand Central Terminal og Great Northern Food Hall.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve. Her kan du finde de oplevelser jeg har haft i New York City.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top