Amish tour i Pennsylvania

Jeg anbefaler en amish tour for at få et indblik i historien bag deres udvandring til USA og forståelse for hvorfor de har valgt mange bekvemmeligheder fra.

21. sep, 2016

Fra New York og tilbage i tiden

Efter tre dage i New York, var det tid til at pege bilen mod Chicago.
Jeg forlod mit hotel i Brooklyn den 21. September og skulle flyve hjem fra Chicago den 24. September, så havde nogle dage til at få lidt flere roadtrip oplevelser – og det fik jeg.

Med et enkelt stop efter benzin på en tankstation i New Jersey (hvor du ikke selv må tanke din bil tog det mig godt tre timer, at køre fra Brooklyn tilbage til Bird-in-Hand og Amish Country, hvor jeg havde været et par dage før.

Jeg nåede ikke en Amish tour ved mit besøg tidligere på turen, så valgte at køre forbi på vejen vest på.

Amish Country og tours

Når du kører fra hovedvejen og ud på de mindre veje i området, kan du ikke tage fejl. Nogle af de tydeligste tegn på at du er i Amish Country, er tørresnorerne med vasketøj og den manglende føring af strøm til huset.

Der er et par mulige Amish Tours i området. Jeg tog med Amish Experience som jeg også var med tilbage i 2009 og huskede som en god oplevelse.
Amish Experience har forskellige ting på ’menuen’ hvoraf jeg valgte en tour af et amish hus og en bus tour i området.
Amish experience har også en film forestilling, Jacobs Choice, som fortæller hvordan Rumspringa foregår. Det er et skelsættende punkt i en Amish opvækst og et kig værd, hvis du ingen indsigt har i Amish kultur.

Jeg har set filmen ved et tidligere besøg, så jeg tog med Amish House & School tour og Farmlands.

Masser af Amish detaljer

Amish Experience har et museums-hus som du får en guided tour i. Der bor ikke en familie i huset, men det opdateres løbende, så det indeholder de ting en typisk amish familie vil benytte sig af den dag i dag.

I skolestuen gennemgåes hvordan skolegangen foregår for amish.
Alle klassetrin undervises sammen og udover tysk og religion, undervises de i mange af de samme fag som english børn.

English er amish udtryk for alle som ikke er amish.
Amish børn går i skole i samme antal dage om året som amerikanske børn.
Fordi amish børn hjælper til med at drive de gårde de bor på, er det ikke unormalt at lørdage også tages i brug som undervisningsdage, for at nå op på det antal undervisningsdage der er krævet ved lov.

I resten af huset gennemgåes indretning, beklædning, og traditioner.
Amish følger med tiden og udviklingen, men har truffet nogle fravalg, som er dem folk mest kender til (ex. bruger ikke strøm og kører ikke bil mm.), men for at fungerer som en familie året rundt og drive en gård effektivt, så tilpasser amish sig og det ses specielt i køkkenet.

Her er gaskomfur, køleskabet køler med gas (hvilket du også kan opleve english benytte i områder hvor der ikke er strøm).

Bemærk køkkenlampen. Det er en DeWalt boremaskine, med lampe tilbehør. Amish oplader batterier vha. Solceller og benytter strøm i deres daglige arbejde med værktøj mm.

Bemærk det almindelig tøj. Guiden gennemgår hvorfor English Clothes er at finde i en Amish familie.

Amish landbrug og håndværk

På Farmland Tour, køres du rundt i området med en kyndig guide bag rattet. Du lærer hurtigt at spotte amish huse (som der er mange af i området – og amish er i vækst) men detaljerne omkring buggies (hestevogne) og andre landbrugsredskaber ville du nok ikke lægge mærke til uden guide.

Efter noget tid holder turen ind ved en lille butik som er drevet af amish. Her kan du købe håndværk og delikatesser. Specielt deres soft pretzels og is er en smagsprøve værd.

Ved butikken stod et af de løbehjul parkeret, som mange amish kommer rundt på i området.
Der er lidt varierende striksheder i de forskellige familier om, hvor grænsen for personlig transport går. Løbehjul og rulleskøjter er de fleste for, men cykel er på grænsen.

Er der gang i landarbejdet mens du er der, vil du også se, at der primært benyttes heste og mules i driften, hvorimod traktorer benyttes til at drive maskineri på gården.
Mens vi hold pause ved gårdbutikken, blev der spredt gylle på den nærliggende mark. Udover det blev gjort med hest, er det ikke anderledes end hos alle andre gårdbrug.

Amish kirkegård

Et af stoppene på turen rundt, var kirkegården. Det illustrere meget godt den livsfilosofi man efterlever som amish. Der er ikke forskel på folk og gravstenene er holdt meget ens.

Amish Country på egen hånd

Du kan også køre rundt i området på egen hånd og bl.a. besøge gårdbutikker mm. men du vil få mest ud af området ved at tage med på en tour, hvor du får en masse fortællinger og fakta, og kan få svar på dine spørgsmål.

Pennsylvania Dutch, som området kaldes, har i øvrigt intet med Holland at gøre. Amish kommer oprindeligt fra Schweiz og snakker tysk – Deutsch – som så er blevet til Dutch over tid.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top