Times Square, havnerundfart og The High Line

Times Square er normalt mere rolig om morgenen, men vi rendte på alle Miss America deltagerne denne dag. Tog så en havnerundfart og gik The High Line.

1. sep, 2015

Times Square og Miss America

Listen af ting vi ville nå i New York var lang, så vi startede dagen tidligt med subway fra vores hotel i Brooklyn til Times Square.

Vi ville opleve Times Square med lidt færre mennesker om morgenen. Det lykkedes nogenlunde, men der var lidt mere gang i den end ellers på en tirsdag i september.

Good Morning America studiet ligger med vindue ud til Times Square, og er populært at tage opstilling foran for at se showet og måske selv være heldig at komme med på billedet (ligesom Aftenshowet mm. på DR).

Denne morgen var dog lidt anderledes, da alle Miss America deltagerne var samlet på Times Square til interviews og tv-indslag.

Jeg kommer tilbage til Times Square i et andet indlæg, når vi besøger det en aften med mange flere mennesker.

New York Harbor Tour

Fra Times Square gik vi ad de mindre gader gennem Hells Kitchen ud til Hudson River hvor vi skulle på en havnerundfart med Circle Line fra Pier 83.

Mens vi ventede på afgang, var der tid til at kigge på vandet fra Pier 84 Hudson River Park og ikke mindst USS Intrepid – Sea, Air & Space Museum.

Jeg var ombord på USS Intrepid i 1999. Siden er Space Shuttle Enterprise tilføjet samlingen ombord og en Concorde er parkeret på kajen i forbindelse med museet.

Jeg har været ombord på flere amerikanske krigsskibe og har skrevet om USS Midway i San Diego før.

Du kan komme gratis ud og sejle i New Yorks havn med Staten Island Ferry (gjorde jeg ikke på denne tur). Det er en fin tur til Staten Island, hvor du kan se Frihedsgudinden.
Der er dog ingen fortælling ombord, som kan være værd at betale for. Derudover sejler Staten Island Ferry kun væk fra Manhattan og ikke op ad de to floder (Hudson og East River) og bl.a bringer dig tæt på de berømte broer fra vandsiden.

Det giver nogle up-close-and-personal oplevelser + der er fortællinger omkring historie, bygningerne, kulturerne mm.

Fra Pier 83 på vestsiden af Manhattan gik turen syd om Manhattan og ud forbi Statue of Liberty.

Dernæst op ad East River og under Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge og op til Williamsburg Bridge.

På vej tilbage går turen tætter på den sydlige del af Manhattan og Battery Park, hvorfra Staten Island færgerne sejler.
Det er også fra Battery Park at turen ud til Statue of Liberty og Ellis Island sejler fra.

Tilbage på land var solen for alvor brændt igennem og en is var en god start til turen på The Highline.

The High Line i New York

High Line er en must-see oplevelse på Manhattan. En gammel eleveret togstrækning åbnede i 2009 som park og slanger sig 2,3 km ned ad det vestlige Manhattan. Sektion 3, som vi startede på i den nordlige ende, åbnede først i 2014.

Den starter/slutter på W 30st og 11 Ave og syd på. Det er gennemført og nærmest Skandinavisk i meget af sit udtryk, design, materialevalg og finish.

Du går rundt i førstesals højde og betragte byen (flere steder uden særlig megen støj) og kan kigge ned og ikke mindst ind i nogle bygninger. New Yorks puls er en af de ting du skal have med hjem fra byen, men at være lidt hævet over det hele og ikke bekymre dig om trafik – men samtidig har den store by omkring dig – er også et must.

Undervejs er der små boder med artisan mad og drikke.
Da jeg var forbi var der en dynamisk kunstinstallation fra Olafur Eliasson hvor du kunne bygge med hvide LEGO klodser.

En park og oplevelse som The High Line er ikke ekslusivt for New York. Rundt om i USA og Canada finder du flere ligende tiltag, som har skabt fornyet live på foldate strækninger og passager gennem byerne.
I Chicago er det The 606, I Toronto er det Beltline Trail, i Atlanta er det Beltline m.fl.

Chelsea Market og Lobster Roll til frokost

Vi gik ikke hele vejen ad The High Line, men “stod af” ved Chelsea Market på W 16th St. og 9th Ave.

Chelsea Market er et stort Food Market a la Torvehallerne i København. Det er et hipt shopping mall med artisan butikker og spisesteder af høj kvalitet.

Der er altid mange mennesker, men primært et shoppested efter helt specielle ingredienser for de lokale og et hurtigt spisested for alle. Lad ikke de mange mennesker afskrække dig. Kan du ikke finde et bord, så køb maden som take out og gå tilbage op på The High Line og nyd din mad.

Vi fandt en klemt plads på The Lobster PLace og nød en Lobster Roll til frokost i de airconditionerede lokaler, inden vi gik videre ud for at opleve mere af new York.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top