Gå over grænsen til Canada

Skal du rigtig opleve Niagara Falls skal du krydse grænsen mellem USA og Canada. Immigration til Canada er nemt og høfligt.

1 okt, 2018

Rainbow Bridge – grænsen til Canada ved Niagara Falls

Broen tættest på Niagara Falls, Rainbow Bridge, fungere også som grænseovergang mellem USA og Canada. Det er muligt at gå og køre over grænsen.
Er du blot på gennemfart i bil, og kommer forbi i højsæsonen, vil jeg anbefale den større grænseovergang (Lewiston-Queenston Bridge) lidt længere mod nord. Rainbow Bridge er ikke så stor, og kan være travl/have kø i højsæsonen.
Her kan du se den aktuelle trafiksituation for biler på de forskellige grænseovergange ved Niagara Falls.

Forlade USA og gå ind i Canada

Til fods er situationen en anden. Det er nemt at komme på tværs af grænsen til fods og du får et godt kig til vandfaldene oven i.

Vi parkerede bilen for natten i USA og gik mod Rainbow Bridge og grænsen. Fra USA siden skal du blot følge skiltene mod Canada.

Det første du skal er, at forlade USA. Det gøres gennem en simpel svingdør. Selvom der står Entry to Canada, så er du ikke inde i Canada når du går igennem. Broen fungerer lidt som ingenmandsland. Den canadiske immigration er på den anden side af broen.

Midt på Rainbow Bridge hænger en plaque der viser hvor grænsen mellem USA og Canada går og billedet af den, med vandfaldene i baggrunden er næsten et must at tage på gåturen over broen.

På den canadisk side venter en immigrationsbetjent. Du har kun brug for dit pas for at komme ind i Canada til fods. Det er kun hvis du flyver til Canada du skal bruge en eTA.

Immigration til Canada til fods

Immigration gik nemt. Kun enkelte spørgsmål a la dem vi fik, da vi kørte ind i Canada tidligere på turen.
Vi fik spørgsmålet om vi havde været i Canada tidligere på vores tur. Vi sagde Montreal.
Vores immigration officer havde en fransk accent og var faktisk fra Montreal. Havde været væk i 10 år og ville tilbage til byen en dag. Vi blev sendt videre med et smil og ønske om godt ophold. Det tog under to minutter at komme igennem.

Betaling for at krydse Rainbow Bridge

Det koster penge at krydse Rainbow Bridge i Niagara Falls. Du skal betale for at krydse broen i bil fra USA til Canada og du skal betale for at krydse broen til fods fra Canada til USA. Betalingen har ikke noget med immigration at gøre, men er blot betaling for at benytte broen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Times Square og Broadway

Times Square er en ikonisk destination i hjertet af New York, kendt for sine spektakulære lys, skinnende reklamer, teatre og pulserende energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada