Amish Country og betalingsveje i New York

Turen på tværs af New York bragte os gennem et Amish område, tog do ikk en tour. Vi tog dog en tolk road for at vinde tid.

1 okt, 2018

Amish i New York

Fra Old Forge gik turen videre gennem Adirondack mod Niagara Falls.

Adirondack Park og naturen viste sig stadig fra sin mest farverige side hidtil. De små veje gennem Adirondack og staten New York bød på mere end skøn natur.

Nogle skilte i vejkanten så lidt anderledes ud end ellers, men jeg genkendte dem fra roadtrips gennem bl.a. Pennsylvania. Det var skilte der fortalte om at der kunne være Amish hestevogne på vejbanen.

Amish communities findes flere steder rundt om i USA, men det i Pennsylvania er nok det mest kendte.
Havde godt researchet Amish i staten New York og om det var muligt at komme på en tour, men hvor det er muligt lå ikke i den del af New York State vi kom igennem.

Jeg har været på Amish tours før på mine roadtrips. En enkelt gang i Minnesota og et par gange i Pennsylvania.

Betalingsveje i New York

Jo nærmere vi kom Niagara, jo værre blev vejret desværre. Vi tog ud til Sodus Point ved Lake Ontario til et hurtigt kig.

Herfra tog vi Interstate 90 mod Niagara. Interstate 90 er en toll road (betalingsvej). Dele af den er stadig manuel med kontant betaling, men skal du til Niagara via den, så er der betaling undervejs du ikke kan betale med kontanter eller kort. Nogle steder kan du betale på anden vis (online efterfølgende) men andre steder ikke. Derfor anbefaler jeg du bruger en E-ZPass (bro bizz) hvis du skal køre meget i New York området. Den får du tilbudt hvis du henter lejebil i området.

Vi kunne betale noget af vejen med kontanter, men kørte over en bro som var automatisk, så der måtte jeg efterfølgende ind på nettet og betale. Ikke super hensigtsmæssigt på en ferie og i en lejebil, og ved pt. ikke om jeg fik det gjort rigtigt, eller om jeg trækkes via udlejningsselskabet (som kan blive dyrt da de også tager et administrations gebyr pr. betaling).

Her kan du læse mere om billeje i New York og betalingsveje.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Old Forge i Adirondack via Sodus Point ved Lake Ontario til Godt Island og Niagara Falls.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gå over grænsen til Canada

Skal du rigtig opleve Niagara Falls skal du krydse grænsen mellem USA og Canada. Immigration til Canada er nemt og høfligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada