Annapolis og US Naval Academy

Annapolis er ikke blot billedeskøn idyl. Byen har været centrum for flere historiske begivenheder, bl.a. George Washingtons opsigelse. US Naval Academy har også historie og så skal de studerende deltage i to sportsgrene om året.

7. sep, 2015

Hyggelige og Historiske Annapolis

Annapolis kender de fleste nok for deres hyggelige atmosfære og United States Naval Academy.

Men i den trekant der dækker DC og Philly, er Annapolis og staten Maryland et vigtigt hjørne.

Annapolis spillede nemlig en stor rolle i USA’s skabelse og i Maryland State House har vigtige hændelser fundet sted.
Bl.a. var det her, George Washington opsagde sin stilling som USA’s øverst kommanderende for hæren og trak sig tilbage som landmand på Mount Vernon. Uhørt på den tid.

Den info – og meget mere – fik jeg på en walking tour rundt i historiske Annapolis.

Vores guide, i øvrigt klædt i tidsvarende gevandter, startede vores tur i Maryland Dtate House (State Capitol) og videre gennem gennem byen.

Her forklarede han hvorfor Annapolis har sit meget uamerikanske layout, statens historie, kirkens betydning og fortalte om en lang række andre historiske bygninger.

Maryland State House blev der brugt en del tid på, kva dens betydning for byen, staten og ikke mindst USA.

United States Naval Academy

Fra den gamle bydel gik ved ned til noget nyere historie i form af United States Naval Academy. Det er fra 1845 (Maryland State House er fra 1772) og er sammen med bl.a. West Point, en af de store militære uddannelsesinstitutioner i USA.

Naval Academy er ikke en søfartsskole. Det er en fireårig college uddannelse med vægt på matematik og videnskab. Der er fysiske krav til at gå på skolen og ud af de 28 forskellige sportsgrene der tilbydes, skal man deltage i to om året.

Det er en kostskole, så de studerende bor og lever på skolen. Der er 4600 studerende som alle bor i den samme bygning på stedet, Bancroft Hall. De bor to og to. De 4600 studerende spiser sammen og det forlyder, at de bliver serveret på 20 minutter.

Der er offentlig adgang til arealerne på skolen. Du skal blot igennem ID tjek ved porten ind til skolen.

Nogle af de gamle bygninger på skolen er også åben for offentligheden, og hver dag kl 12:05 er der anmarch på pladsen ved Bancroft Hall inden de går til forkost.

Venskabelig konkurrence

Skolen er Navy og de andre værn har også skoler (Army, AirForce). Der er konkurrence imellem dem i sportsgrene og forud for de store kampe, er der forskellige traditioner. Bl.a. bliver en bronze statue malet i forskellige farver (motiver) afhængig af hvem der skal mødes – og i andre udklædninger i løbet af året til helligdage og højtider mm.

Officersboliger på Naval Academy

Stedets undervisere og officerer bor ikke på dorms, men i nogle gamle two family houses på området. Foran alle husene kan man se skilte på hvem der bor der, hvilken stilling de har, rang mm. De udstiller også deres tilhørsforhold til mange af de sportshold der er på skolen.

US Naval Academy Museum

Stedet har også dets eget museum. Det indeholder en historisk gennemgang af flådens rolle gennem alle USA’s krige – samt ude i rummet.
Det indeholder også en imponerende samling af modelskibe. Mest imponerende dem bagest i udstillingen som er lavet af krigsfanger og udført i lidt mere utraditionelle materialer så som knogler.

US Naval Academy på egen hånd

Du kan selv gå på opdagelse inde på US Naval Academy. Det kræver blot et government ID (pas) for at komme ind.

Walking tour i Annapolis

En walking tour er en super måde at opleve en by på, hvad enten det er en stor eller lille by.
Min walking tour i Annapolis var min sjette walking tour på denne roadtrip. Den var booket på forhånd, hvilket viste sig at være en fornuftig beslutning. Ikke fordi den var fyldt op, men fordi vi skulle bruge et government ID (pas) for at komme ind på US Naval Acadamy.

Tidligere på denne roadtrip var jeg på walking tour i:

Washington DC – Mount Vernon
Philadelphia – Ghost Tour
Philadelphia – Historic Tour
New York – A taste of Queens
Washington DC – Segway Tour (er godt klar over, at det ikke er en walking tour i ordets bogstaveligste forstand, men stadig en tilpas intim oplevelse).

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top