Annapolis og US Naval Academy

Annapolis er ikke blot billedeskøn idyl. Byen har været centrum for flere historiske begivenheder, bl.a. George Washingtons opsigelse. US Naval Academy har også historie og så skal de studerende deltage i to sportsgrene om året.

7. sep, 2015

Hyggelige og Historiske Annapolis

Annapolis kender de fleste nok for deres hyggelige atmosfære og United States Naval Academy.

Men i den trekant der dækker DC og Philly, er Annapolis og staten Maryland et vigtigt hjørne.

Annapolis spillede nemlig en stor rolle i USA’s skabelse og i Maryland State House har vigtige hændelser fundet sted.
Bl.a. var det her, George Washington opsagde sin stilling som USA’s øverst kommanderende for hæren og trak sig tilbage som landmand på Mount Vernon. Uhørt på den tid.

Den info – og meget mere – fik jeg på en walking tour rundt i historiske Annapolis.

Vores guide, i øvrigt klædt i tidsvarende gevandter, startede vores tur i Maryland State House (State Capitol) og videre gennem gennem byen.

Her forklarede han hvorfor Annapolis har sit meget uamerikanske layout, statens historie, kirkens betydning og fortalte om en lang række andre historiske bygninger.

Maryland State House blev der brugt en del tid på, kva dens betydning for byen, staten og ikke mindst USA.

United States Naval Academy

Fra den gamle bydel gik ved ned til noget nyere historie i form af United States Naval Academy. Det er fra 1845 (Maryland State House er fra 1772) og er sammen med bl.a. West Point, en af de store militære uddannelsesinstitutioner i USA.

Naval Academy er ikke en søfartsskole. Det er en fireårig college uddannelse med vægt på matematik og videnskab. Der er fysiske krav til at gå på skolen og ud af de 28 forskellige sportsgrene der tilbydes, skal man deltage i to om året.

Det er en kostskole, så de studerende bor og lever på skolen. Der er 4600 studerende som alle bor i den samme bygning på stedet, Bancroft Hall. De bor to og to. De 4600 studerende spiser sammen og det forlyder, at de bliver serveret på 20 minutter.

Der er offentlig adgang til arealerne på skolen. Du skal blot igennem ID tjek ved porten ind til skolen.

Nogle af de gamle bygninger på skolen er også åben for offentligheden, og hver dag kl 12:05 er der anmarch på pladsen ved Bancroft Hall inden de går til forkost.

Venskabelig konkurrence

Skolen er Navy og de andre værn har også skoler (Army, AirForce). Der er konkurrence imellem dem i sportsgrene og forud for de store kampe, er der forskellige traditioner. Bl.a. bliver en bronze statue malet i forskellige farver (motiver) afhængig af hvem der skal mødes – og i andre udklædninger i løbet af året til helligdage og højtider mm.

Officersboliger på Naval Academy

Stedets undervisere og officerer bor ikke på dorms, men i nogle gamle two family houses på området. Foran alle husene kan man se skilte på hvem der bor der, hvilken stilling de har, rang mm. De udstiller også deres tilhørsforhold til mange af de sportshold der er på skolen.

US Naval Academy Museum

Stedet har også dets eget museum. Det indeholder en historisk gennemgang af flådens rolle gennem alle USA’s krige – samt ude i rummet.
Det indeholder også en imponerende samling af modelskibe. Mest imponerende dem bagest i udstillingen som er lavet af krigsfanger og udført i lidt mere utraditionelle materialer så som knogler.

US Naval Academy på egen hånd

Du kan selv gå på opdagelse inde på US Naval Academy. Det kræver blot et government ID (pas) for at komme ind.

Walking tour i Annapolis

En walking tour er en super måde at opleve en by på, hvad enten det er en stor eller lille by.
Min walking tour i Annapolis var min sjette walking tour på denne roadtrip. Den var booket på forhånd, hvilket viste sig at være en fornuftig beslutning. Ikke fordi den var fyldt op, men fordi vi skulle bruge et government ID (pas) for at komme ind på US Naval Acadamy.

Tidligere på denne roadtrip var jeg på walking tour i:

Washington DC – Mount Vernon
Philadelphia – Ghost Tour
Philadelphia – Historic Tour
New York – A taste of Queens
Washington DC – Segway Tour (er godt klar over, at det ikke er en walking tour i ordets bogstaveligste forstand, men stadig en tilpas intim oplevelse).

Andre roadtrip oplevelser:

Battery Park i New York

Battery Park er mere end hvor du tager færgen til Staten Island eller turbåden til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada