Washington DC – White House, Arlington og The Mall

Washington DC har flere must-see steder end du kan nå på en enkelt dag. På vores anden dag krydsede vi også Arlington og The Mall af listen.

5. sep, 2015

Segway tour i Washington DC

En hel dag i Washington DC skulle udnyttes, så programmet var pakket tæt og det blev endnu en dag med nogle kilometer i benene som i New York City.

Vi startede ud med en Segway tour. Har prøvet det nogle gange før og er altid fedt at køre Segway. Det er en god måde at dække et stort område på kortere tid uden at komme for langt væk fra tingene, som man nogle gange er i en hop-on-hop-off bus.

Turen inkluderede guide(s) så vi fik en her del info rundt om på turen.

De fleste Segway tours starter med lidt undervisning og vores foregik i en lille park ved kontoret. Det er ting som på og afstigning, kørsel og bremsning der lige løbes igennem og så er du klar.

Segways er ikke svære at køre på og jeg har set folk starte som nybegyndere og køre erfarent to timer senere.

The White House

Da turen for alvor gik i gang, var det Hvide Hus var første stop. Vi stoppede først ind forbi forsiden af The White House.

Der er lukket for bilkørsel foran The White House, men cykler, Segways og gående kunne stadig komme ind i 2015.

The White House er en populær attraktion, så der er altid mange mennesker – endnu flere denne Labor Day Weekend.

Det tiltrækker også folk med noget på hjertet som stiller sig op og fortæller om sin hjertesag eller mening, så det virker til tider lidt som Speakers Corner i Hyde Park i London.

Vi kom også om på bagsiden af The White House. Der er du længere væk da der er en stor græsplæne mellem dig og huset og er her helikopteren (Marine One) henter præsidenten og andre ved det Hvide Hus.

Lincoln Memorial og monumenter

Segway turen bragte os tibage forbi Lincoln Memorial og der var tid til et sop for at se nærmere på stedet. Nu i dagslys.

De andre monumenter og Memorials var der ikke tid til at stoppe og se nærmere på, men det var bl.a. Korean War Memorial, Jefferson Memorial, World War II Memorial og Washington Monument.

Freedom Plaza og Trump hotel

Vi sluttede på Freedom Plaza, hvor vi fik den helt store historiefortælling.

I det fjerne kunne vi se United States Capitol Building hvor Senatet og House of Representative holder til og udgør United States Congress.

Når der indsættes en præsident, så foregår det ved United States Capitol. Herfra går optoget så ad Pennsylvania Avenue fra United States Capitol Building til nummer 1600, som er adressen på The White House.

Så kortegen kommer forbi Freedom Plaza hvor vi stod.

En bygning der skiller sig lidt ud på den strækning, er The Old Post Office Pavillion – det gamle posthus.

Det var i mange år muligt at komme på i tårnet of få et kig ud over DC. Faktisk det højeste punkt i DC, da man ikke bygger særlig højt og derfor et rigtig godt udkigspunkt.

Bygningen er ikke længere posthus og blev købt af Trump som har lavet stedet om til et luksus hotel. Husk på, at i 2015 da jeg var i DC, var Trump blot en forretningsmand med drømme om præsidentembedet.

I januar 2017, da Trump blev indsat som præsiden, gik kortegen lige forbi dette hotel og han fik derfor en masse inddirekte reklame for stedet.

Segway turen og ikke mindst vores guider, var en rigtig god tur rundt til de store steder samt en masse info.

Arlington Cemetery i DC

Der er mange andre måder at komme rundt – og mange andre steder at opleve – så vi tog metroen ud til Arlington Cemetery

Det er USA’s officielle militærkirkegård, hvor faldne fra alle USA’s krige – startende med den amerikanske borgerkrig i 1861, bliver begravet.

Stedet er kæmpe og der kører shuttlebusser rundt så du kan komme vidt omkring.

Vi valgte dog at gå rundt i et par timer. Vi fulgte et kort med forskellige ting afmærket, men ellers blot de mange andre mennesker som også tog turen på gåben.

Udover soldater faldet i krig, begraves også hjemvendte soldater, som dør af alderdom. Arlington er ikke 100% forbehold militæret og lever man op til en række krav, kan privatpersoner også blive begravet på Arlington Cemetery.

Amerikanske præsidenter lever op til kravene og John F. Kennedy (plus familie) ligger begravet på Arlington.

Tomb of the Unknown Soldier på Arlington

Tomb of th Unknown Soldier er et andet sted på Arlington mange kommer for at se, og med rette.

Her er et stort amfiteater med plads til 5000 gæster. Det fyldes fast ved te begivenheder i løbet af året, hvor der afholdes en memorial service (gudstjeneste).

Den ukendte soldats grav (Tomb of the unknown soldier) er fra 1921, hvor kongressen godkendte begravelsen af en ukendt soldat fra første verdenskrig. Ukendte soldater fra World War I og frem til i dag, stedes også til hvile her.

Tomb Unknown Soldier har æresgarde på stedet døgnet rundt (selvom kirkegården kun har åben om dagen). Den første (civile) vagt kom på i 1925. I 1926 blev det en militærvagt og fra 1937 kom der æresgarde på døgnet rundt.

Vi kom forbi lige som der var vagtskifte (hvert halve time i sommer halvåret, hver time resten af året – aktuelle tider for 2018).

Det billede flest nok forbinder med Arlington, er de mange ens hvide gravsten i lige rækker på de store gravpladser. De står der i tusindvis og er på samme tid skræmmende og imponerende.

Arlington ligger på den anden side af Potomac River og er derfor ikke i DC (District of Columbia) men i staten Virginia. Det samme gælder Pentagon, som også ligger i Virginia.

Pentagon var ikke på programmet for denne tur, så det må blive næste gang.

The Mall og Smithsonian i DC

Fra Arlington tog vi metroen tilbage til Downtown DC og The Mall, hvor Smithsonian Institution holder til.

Langs The Mall (som ikke er shopping) fra Kongresbygningen ned til Washington Monumentet, ligger en lang række museer på hver side af en bred græsplæne.

Museerne favner bredt med naturhistorie, kunst, fly & rumfart mm. De er alle gratis at komme ind i og er nogle gemmer på eksklusive samlinger som er blandt de største i USA og verden.

Jeg er normalt ikke til museer på roadtrips, men gjorde en undtagelse denne gang. Havde dog nok ikke gjort det, hvis det havde kostet at komme ind.

Hånden på hjertet, så er Smithsonian museerne fine, men man kan godt se resultatet af, at det er gratis.

Hvis man trækker det faktum fra, at det var Labor Day Weekend og dermed rigtig mange mennesker, så er udstillingerne lidt overfladiske.

Der er ikke megen info ved udstillingerne, og de temaer museerne har, prøver at være mere generel end at gå i dybden. Læg dertil de mange mennesker som gratis besøger stedet. Det gør mange af tingene en smule slidt og outdatede.

En ting lærte jeg dog: Spis ikke inde på Naturhistorisk Museum. Ikke værd at skrive om, og havde jeg vidst, der lidt nede af gaden holdt 10-15 food trucks, så havde jeg ikke sat mine ben i caféen.

Det tip er hermed givet videre.

Ved fly & rumfartsmuseet så jeg verdens (måske) mindste MacD restaurant.

På fly & rumfartsmuseet ramte vi en guidet tour inde i First Flight udstillingen om Wright Brothers første forsøg og success med flyvning.

Det gav inspiration til at ændre vores tur lidt, så vi også kom forbi Kitty Hawks og Kill Devil Hills i NC, hvor det historiske skete. Det var en god ændring, så lidt godt kom der ud af vores museumsbesøg.

Korean War Memorial

Vi klemte det sidste ud af dagen ved at tage Metro tilbage til Lincoln Memorial og se Memorial for Koreakrigen.

Her fangede vi også Lincoln Memorial i et nyt lys, og mødte en meget stor kinesiske tour gruppe der havde foto som fokus.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Lone Pine Film Museum

Lone Pine er Sierra Nevada bjergenes Hollywood. Mange westerns er optaget her, men også film som Tremors og Iron Man. Lær mere på byens Film Museum.

Præsident Bill Clinton i Little Rock

Ovenpå en hyggelig omgang øl på The Flying Saucer aftenen før (som heldigvis ikke affødte de store tømmermænd) startede jeg dagen nogenlunde tidligt med et besøg hos tidligere præsident Bill Clinton og hans bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada