Central Park og Roosevelt Island Tram i New York

Du kan altid bruge mere tid i Central Park. Mange kommer kun forbi Strawberry Field og The Pond. Jeg ville se mere denne dag i New York.

2. sep, 2015

Energi i storbyen

Storbyer tærer mere på kræfterne end de fleste regner med. Du kommer til at gå mere (og bør gå mere i New York for at få byens puls med), også selvom du benytter subways til de store afstande.

Vi kunne mærke den forgående dag i ben og fødder, men lagde alligevel ud med en morgen i Central Park.

Mere af Central Park

På mine tidligere besøg i New York, havde jeg kun set den yderste kant i den sydlige del af Central Park – Strawberry Fields, Columbus Circle, The Pond . Sider jeg genså ved dette besøg, men havde afsat tid til at se mere af parken denne gang.

Vi tog subway fra vores hotel i Brooklyn til 72nd ved The Dakota (bygningen John Lenon boede i med Yoko Ono og hvor kendte og ukendte lever et ekslusivt privatliv).

Her fra gik turen gennem Central Park nord på ind til området ved Hernshead og Rock with a View.
Her er der en god udsigt ud over The Lake og man kan se de mondæne huse langs Central Park South og West.

Klik for stort billede

En ældre Oak Bridge så spændende ud, og via den fandt vi frem til Belvedere Castle lidt oppe, med godt udsyn ud over Turtle Pond, Delacorte Theater og The Great Lawn.

Klik for stort billede

Strawberry Fields

Derfra ud til The Swedish Cottage og tilbage ned til 72nd St. og Strawberry Fields.

Her sad en troubadour og tilføjede lidt John Lennon stemning på oplevelsen.

Fra Strawberry Fields videre ned mod Columbus Circle.

Motionister og politi til hest

Der er masser af motionister i parken, og gode forhold for cykler, skater og løbere. De gennemgående trafikårer i Central Park er gemt væk, så der er næsten ingen biltrafik i parken på de steder du kommer som turist.

Sikkerheden i parken er i top og ikke mindst hyggelig. NYPD er alle steder i byen og betjente til hest er stadig et af de klassiske New York motiver.

Columbus Cricle og CVS

Ved Columbus Circle tog vi en afstikker til en CVS. Det var varmt og der drikkes noget vand på en gåtur rundt i byen. Jeg er ikke tosset med vandet i de vandhaner der står hist og pist (for meget klor til min smag) så jeg køber vand hist og pist.
Hvis du kan, så hold dig til CVS, Walgreen, Duane Read butikkerne. Her er vand og andre snacks mange gange billigere end det du kan købe ved de mange gadehandlere – og så er der AC i butikkerne.

The pond i Central Park

Tilbage i Central Park gik turen langs Central Park South – dog lidt inde i parken.

Der var godt gang i parken og en håndfuld børn var i gang med en softballkamp.

I den sydøstlige hjørne af Central Park er der mulighed for nogle rigtige postkort foto.
Ved The Pond kan du finde mange interessante vinkler og motiver til at fange kontrasten mellem Central Parks ro og idyl og New Yorks hastige puls.

Roosevelt Island

Efter nogle timer i Central Park fandt jeg en F subway linje på 57th St. og tog ud til Roosevelt Island.
Roosevelt Island har tjent mange formål gennem tiden. Mange har haft med knap så gode ting at gøre, men nu er det et lille roligt punkt midt i East River med boliger.

Øen krydses af Queensboro Bridge, men den kører kun over øen. Hvis du vil i bil ud til Roosevelt Island, skal du dertil via Queens og Roosevelt Island Bridge.

Roosevelt Island Tram

De fleste kommer ikke til Roosevelt Island for øens skyld, men for at komme med Roosevelt Island Tramway. Fra den er der nogle gode views op og ned langs East River og lidt af Upper East Side af Manhattan.

Det er en kort tur og hører ind under MTA og du kan derfor komme med hvis du har dit subway kort.
Nede igen var det blevet frokost tid, og næsen blev sat mod Penn Station (forsættelse følger).

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Battery Park i New York

Battery Park er mere end hvor du tager færgen til Staten Island eller turbåden til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada