Central Park og Roosevelt Island Tram i New York

Du kan altid bruge mere tid i Central Park. Mange kommer kun forbi Strawberry Field og The Pond. Jeg ville se mere denne dag i New York.

2. sep, 2015

Energi i storbyen

Storbyer tærer mere på kræfterne end de fleste regner med. Du kommer til at gå mere (og bør gå mere i New York for at få byens puls med), også selvom du benytter subways til de store afstande.

Vi kunne mærke den forgående dag i ben og fødder, men lagde alligevel ud med en morgen i Central Park.

Mere af Central Park

På mine tidligere besøg i New York, havde jeg kun set den yderste kant i den sydlige del af Central Park – Strawberry Fields, Columbus Circle, The Pond . Sider jeg genså ved dette besøg, men havde afsat tid til at se mere af parken denne gang.

Vi tog subway fra vores hotel i Brooklyn til 72nd ved The Dakota (bygningen John Lenon boede i med Yoko Ono og hvor kendte og ukendte lever et ekslusivt privatliv).

Her fra gik turen gennem Central Park nord på ind til området ved Hernshead og Rock with a View.
Her er der en god udsigt ud over The Lake og man kan se de mondæne huse langs Central Park South og West.

Klik for stort billede

En ældre Oak Bridge så spændende ud, og via den fandt vi frem til Belvedere Castle lidt oppe, med godt udsyn ud over Turtle Pond, Delacorte Theater og The Great Lawn.

Klik for stort billede

Strawberry Fields

Derfra ud til The Swedish Cottage og tilbage ned til 72nd St. og Strawberry Fields.

Her sad en troubadour og tilføjede lidt John Lennon stemning på oplevelsen.

Fra Strawberry Fields videre ned mod Columbus Circle.

Motionister og politi til hest

Der er masser af motionister i parken, og gode forhold for cykler, skater og løbere. De gennemgående trafikårer i Central Park er gemt væk, så der er næsten ingen biltrafik i parken på de steder du kommer som turist.

Sikkerheden i parken er i top og ikke mindst hyggelig. NYPD er alle steder i byen og betjente til hest er stadig et af de klassiske New York motiver.

Columbus Cricle og CVS

Ved Columbus Circle tog vi en afstikker til en CVS. Det var varmt og der drikkes noget vand på en gåtur rundt i byen. Jeg er ikke tosset med vandet i de vandhaner der står hist og pist (for meget klor til min smag) så jeg køber vand hist og pist.
Hvis du kan, så hold dig til CVS, Walgreen, Duane Read butikkerne. Her er vand og andre snacks mange gange billigere end det du kan købe ved de mange gadehandlere – og så er der AC i butikkerne.

The pond i Central Park

Tilbage i Central Park gik turen langs Central Park South – dog lidt inde i parken.

Der var godt gang i parken og en håndfuld børn var i gang med en softballkamp.

I den sydøstlige hjørne af Central Park er der mulighed for nogle rigtige postkort foto.
Ved The Pond kan du finde mange interessante vinkler og motiver til at fange kontrasten mellem Central Parks ro og idyl og New Yorks hastige puls.

Roosevelt Island

Efter nogle timer i Central Park fandt jeg en F subway linje på 57th St. og tog ud til Roosevelt Island.
Roosevelt Island har tjent mange formål gennem tiden. Mange har haft med knap så gode ting at gøre, men nu er det et lille roligt punkt midt i East River med boliger.

Øen krydses af Queensboro Bridge, men den kører kun over øen. Hvis du vil i bil ud til Roosevelt Island, skal du dertil via Queens og Roosevelt Island Bridge.

Roosevelt Island Tram

De fleste kommer ikke til Roosevelt Island for øens skyld, men for at komme med Roosevelt Island Tramway. Fra den er der nogle gode views op og ned langs East River og lidt af Upper East Side af Manhattan.

Det er en kort tur og hører ind under MTA og du kan derfor komme med hvis du har dit subway kort.
Nede igen var det blevet frokost tid, og næsen blev sat mod Penn Station (forsættelse følger).

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top