Washington DC – Lincoln Memorial og White House

Washington DC’s ikoniske monumenter og bygninger tager sig næsten endnu bedre ud om aftenen. Lincoln Memorial og White House er blot et par af dem.

4. sep, 2015

Cabela’s og cruising

Efter en enkelt overnatning i Atlantic City og noget tid på The Boardwalk i New Jersey, tjekkede vi ud og forlod strand og kyst nogle dage. Vi ville komme tilbage til Atlanterhavet senere på turen, men først ventede et par dage i Washington DC.

Turen fra Atlantic City (New Jersey) til Washington DC (District of Columbia, ikke en stat) gik turen gennem Delaware og Maryland.

I Delaware gjorde vi stop ved Cabela’s. Det er en outdoor butik i stil med Bass Pro Shop, som flere af jer nok kender.

Cabela’s har meget af det samme på hylderne som Bass Pro Shop, inkl. en masse jagt og fritidsvåben. Bass Pro Shop, Cabela’s og lign. er gode steder at shoppe på din roadtrip hvis du skal bruge outdoor tøj og udstyr til din tur. De har en masse af de store brands (Under Armor, North Face, Columbia, Merrell m.fl.) og endnu flere brands du nok ikke kender fra Danmark.

Jeg købte mine første vandresko (Merrell Moab) i en Bas Pro Shop i Colorado i 2008 og har siden fornyet dem flere gange rundt om i USA.

Vi skulle tilbage gennem Delaware senere på turen. Delaware har 0% i Sales Tax, så der var udset lidt shopping senere når nu muligheden for at spare 8% (i forhold til det meste af USA) bød sig. Det var også Labor Day Weekend, som er en af de helt store tilbuds weekender i USA.

Her kan du se mere om shopping på din roadtrip.

Overnatning og parkering i Washington DC

På turen mod DC lykkedes det at komme lidt væk fra mylderet og vi fandt nogle byways hvor vi kunne slappe mere af og vi rendte endda ind i en rundkørsel. Dem kommer der flere af rundt om i USA, hvor de erstatter nogle af de rigtig mange STOP skilte du ellers kender fra din roadtrip.

Her kan du se mere om trafikregler på din roadtrip.

Da vi ramte DC var der dog masser af trafik igen. Dog mest for dem der skulle ud af byen på dette tidspunkt.

Vi boede på State Plaza Hotel som ligger i gåafstand til Lincoln Memorial.

DC er overskuelig i bil, med offentlig transport og på gåben.
Byen har også forbavsende gode parkeringsforhold i weekenden. En meget hjælpsom receptionist påpegede, at vi kunne holde gratis lige foran hotellet fra fredag kl 18:30 til mandag kl 7:00. Der var nemlig to pladser til den Bosniske Ambassade som ikke blev brugt i det tidsrum.

Her kan du læse mere om parkering på din roadtrip.

Vietnam Memorial

Fra hotellet gik vi ned til Lincoln Memorial. Stoppede først ved Vietnam Memorial, som lå på vejen.

Vietnam Memorial er et arkitektonisk pragtstykke. Det var dog forud for sin tid (1982) og de klassiske veteraner og politikere syntes ikke det var nok hyldest, så en statue af soldater blev også opsat som kompromis. Det var den traditionelle måde at gøre det på.

Lincoln Memorial

Lincoln Memorial er imponerende dag og nat. Vi ankom sent, så oplevede først byen om aftenen – og det gør den ikke mindre imponerende. Det var fredag aften i Labor Day Weekend, så der var mange mennesker i byen.

Washington Monument

Fra Lincoln Memorial gik turen langs Reflection Pool ned til WWII memorial og op til Washington Monument. For sent at få billetter til at komme op (og i Labor Day dagene skal du op kl. 6:30 for at stå i kø i håbet om at få nogle).

The White House by night

I DC kan du stå ved det ene monument/memorial og kigge til det næste. Fra Washington monument kan du se Det Hvide Hus, så der gik turen hen next.

Vi tog et kig på bagsiden (som er den der vises mest, hvor helikopteren lander mm.) og forsiden. Vi fik nogle bedre billeder dagen efter i dagslys.

Vi valgte at gå de tyve minutter fra Det Hvide hus til hotellet. State Plaza Hotel ligger ikke kun godt i forhold til Lincoln Memorial, men også i et område med barer, shopping og ikke mindst en Whole Foods lige ved Metrostationen.

Overnatning i Washington DC

Her kan du søge efter hoteller i Washington DC.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Georgetown i Washington DC

Georgetown er en lille historisk perle et stenkast fra det nålestribede DC. Et perfekt sted at tage et lille pusterum fra din tur rundt i det hektiske DC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada