Whole Foods – Irma på EPO

En fornøjelse at gå i lokale supermarkeder i USA. Walmart er til de store indkøb, men du kan få en super oplevelse i de lokale supermarkeder.

30. marts, 2013

Landsdækkende supermarkeder

Rigtig mange på roadtrip stifter bekendtskab med butikker som Walmart, Target, K-mart, Kroger m.fl.
De er alle gode, billige butikker hvor du kan finde alt det du har brug for til din roadtrip (køletaske, drikkevarer, mad og snacks).
Skal de sammenlignes med danske butikker, så minder de mest om Bilka (men ofte billigere).
Det er non-food der er dominerende i disse butikker, men de har typisk også et godt udvalg af fødevarer, med alt du har behov for.

Lokale supermarkeder

Der er mange landsdækkende kæder (ex. Walmart med mere end 3000 butikker som også ligger langt ude på landet) men der er også mindre, regionale/lokale butikker/kæder. Og de er ofte en oplevelse for sig.

supermarked_01

supermarked_03

Det er butikker som Albertsons, H-E-B, Trader Joes, Piggly Wiggly, Raley’s m.fl.
De varierer i kvalitet, men er som oftest en meget bedre oplevelse end vi kender fra danske supermarkeder og der er i mange tilfælde kælet for detaljen og så er service som regel i højsæde (personale der pakker dine poser, kan hjælpe med at bære ud til din bil mm.).

supermarked_02

Se flere billeder fra supermarkeder i USA

Her kan du se lidt flere billeder fra forskellige supermarkeder i USA.

Whole Foods

En af de kæder som er på fremmarch i USA er Whole Foods. Den skiller sig ud ved at have stort fokus på naturlige, organisk og økologiske varer.

whole_foods_roadtrip_2013-1

Whole Foods i Texas

Jeg har kendt til Whole Foods i mange år, men mine ture har aldrig passet med at ramme en (på nær et lynvisit i en i downtown Boston), når behovet for indkøb var til stede. Der er også kun under 400 butikker på landsplan pt.

Men nu er Whole Foods oprindeligt fra Austin, Texas, så det var nærliggende at få den oplevelse med (ja, det kan være en oplevelse at gå i et supermarked og jeg anbefaler det som en af de mange ting du bør prøve i USA)

whole_foods_roadtrip_2013-5

Ligner lidt Irma og Magasin

Den butikskæde i Danmark der mest ligner Whole Foods er Irma på EPO krydset med supermarkedet i Magasin du Nord.
Men Whole Foods trækker hurtig fra når det kommer til udvalg og service.

Du fornemmer det fra du træder ind af døren. Der er lækre opstillinger, kæmpe udvalg, shop-in-shops med fisk, kød, bageri, home cooking udvalg.

whole_foods_roadtrip_2013-2

whole_foods_roadtrip_2013-4

whole_foods_roadtrip_2013-8

Der er lidt non-food varer i butikken (husholdningsprodukter, rengøring mm), men det er fødevarer der er i fokus.

whole_foods_roadtrip_2013-6

whole_foods_roadtrip_2013-7
Der er smagsprøver flere steder, så du kan gå rundt og små-snacke mens du finder finurlige produkter eller varianter som du ikke kendte til.

whole_foods_roadtrip_2013-3

Spændende chokolade

Jeg faldt lidt i svime over udvalget af chokolade. Ikke de klassiske (og lidt kedelige traditionelle amerikanske chokolade produkter fra Mars og Hershey) men kvalitets chokolade hvor der var kælet for ingredienserne og hvor fyldet var lidt utraditionelt.

us_chocolate_roadtrip_2013-2

us_chocolate_roadtrip_2013-4

Frisklavede færdigretter

Flere supermarkeder med respekt for sig selv har en eller anden form for frisklavet mad du kan købe. Det kan være en lille deli inde i butikken, hvor du kan købe en frisklavet sandwich, eller så ligger der en fast food kæde i forbindelse med supermarkedet.

Whole Foods er i superligaen hvad det angår. De har en deli som det bør og hør, men de har også en køledisk som bugner af et kæmpe udvalg af frisklavede ting som salater, sushi, sandwiches, nudler, risretter mm. Lige til at tage med hjem og varme op.

Hvis der ikke lige er en salat i din smag, så er der en salat buffet hvor du kan gå amok eller hvis du har brug for noget lunt mad med det samme, så er der en stor buffet med lune retter og supper.

whole_foods_roadtrip_2013-9

whole_foods_roadtrip_2013-11

Prisniveauet er over fastfood restauranter, men under et regulært restaurant besøg, så det kan være et godt alternativ til frokost/aftensmaden på din roadtrip.

Det blev det også for mig og jeg købte selv ind til den sidste aften og hyggede med min egen lille buffet inden jeg gik ned på 6th Street til turens sidste pilsner og hygge.

whole_foods_roadtrip_2013-12

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Route 66 og BBQ

Gensyn med Route 66, Hackberry General Store, Grand Canyon Caverns, Snow Cap Drive in og endeligt noget lækkert bbq i Williams.

2 Comments

 1. En rigtig god beskrivelse af oplevelsen i en whole food 🙂

  I sommers var vi på roadtrip op langs østkysten og i Portland smuttede vi forbi deres whole food og sikke en oplevelse.
  Vi har 2 børn på 2 år og 5 år, de var solgt i deres grønt afdeling, hvilket vi forældre nu også var. Alt var økologiske og det meste fra lokale producenter, det var stillede så flot op og ned fra loftet hang der kæmpe udgaver af frugt og grønt.
  Så vi måtte bare købe noget, selvom det hele koster lidt mere end alle de andre. Inden turen var færdig i whole food, faldt vi også over deres take out mad, som er i en liga for sig, vi kunne få mega sund mad til alle i familien.
  Og vi valgt at købe maden der og spise ved et lille cafe område, der var opstillet udenfor. Det var noget af det bedste frokost vi fik derover, også var det billigere end frokost på en restaurant, hvis man altså skulle have noget sundt.

  Børnene var også ret imponeret over betalingskassen, som var en gamle bowlingbane, der var blevet genbrugt i whole food…. genbrug, økologi og lokale produkter det kan ikke være bedre.

  Så helt klart et sted man skal besøge når man er i USA.

 2. Hej René

  Super side du har.

  Et lille sparetip 🙂
  Hos mange supermarkedskæder er det muligt at lave et medlemskort. Man kan spare mange penge når man kan benytte sig af medlemstilbuddene. På Vestkysten er det blandt andet kæderne Safeways og Ralphs..
  https://www.ralphs.com http://www.safeway.com/ShopStores/Store-Locator-Results.

  Næste uge går turen fra Chicago til NYC, via South Carolina og Blue Ridge Parkway, så må vi se om vi finder nogle kæder med rabat der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada