10 ting du skal prøve i USA

Her er en liste med 10 ting som jeg mener man bør opleve og prøve når man er i USA.

Det er alle ting som er nemt tilgængelige, specielt hvis man er på en roadtrip og er i bil, og nogle af dem er endda gratis.

Det er ikke oplevelser som er eksklusive for USA men det er i høj grad ting som rigtig mange forbinder med det at være på ferie i USA.

American Diner

At træde ind i en ægte amerikansk diner er som at rejse tilbage i tiden. At få serveret morgenmad eller frokost i en diner er som de fleste nok har set det på film og i TV. Udover de ægte (som man nogle gange skal lede lidt efter) findes der en række kopi diners hvoraf de mest kendte nok er de som har et 50’er tema.
Mit første rigtige diner besøg var i Vermont i 2009.

Capitol Building

En stats hovedstad har en regeringsbygning (capitol building). Denne hovedstad er langt fra altid den mest kendte eller største by i staten. Bygningen er som oftest lavet ud fra det samme princip a la capitol bygningen i Washington, DC.
Adgangen til disse capitol bygninger er gratis og åben for offentligheden. Mange steder er der gratis guidede ture eller så kan man selv gå rundt og udforske bygningen.
Har selv besøgt capitol buildings i Denver, CO, Madison, WI, Providence, RI, Austin TX, Boise, ID og Salt Lake City, UT.

Segway tur

En segway er et elektrisk to-hjulet køretøj (ikke tilladt i Danmark på offentlig vej). Det holder balancen for en og man skal kun koncentrere sig om at styre. De fleste storbyer (og flere små) har guidede ture på Segways. Mange steder kan man også leje dem på egen hånd og køre rundt og opleve byen på en anderledes måde.
Jeg kørte på segway første gang i Minneapolis i 2007 og har siden været på Segway ture i Boston, San Antonio og Austin.

IMAX

Alt er bare større i USA og en IMAX oplevelse sætter alle danske biografer til vægs. Man kan godt opleve IMAX i Danmark i planetariet i København, men det er den informative, buede udgave. I USA kan man se flere af de store Hollywood film på en måde man er nødt til at opleve – og sågar i 3D.
Fik min første IMAX oplevelse i Toronto i 2003 hvor jeg så Matrix Reloaded. Siden har jeg bl..a set Batman Dark Knight, Harry Potter og Inception.

Mall

USA har nogle af de største Malls i verden. I Danmark synes vi Fields, Fisketorvet, Bruuns Galleri, Ro’s Torv og Rosengårdscenteret er store.
Nr. 25 på listen over USAs største malls er mere end dobbelt så stor som Fields (alene målt på butiks m2).
Det største Mall i USA er Mall of America i Minneapolis, MN (målt på samlet areal). Det har en forlystelsespark inde i midten af komplekset og 20.000 parkeringspladser.

Fast food franchise


Man bliver fed hvis man skal prøve alle de fast food franchises der er i USA, men man skal ikke snyde sig selv for at prøve nogle af dem der endnu ikke er nået til Danmark.
Der er både landsdækkende kæder og mere regionale kæder som er et besøg værd – om ikke andet så for oplevelsens skyld. Når man ser TV i USA så kommer man ikke udenom de mange reklamer for fastfood på TV, så hvis man ikke kender nogle på forhånd så kommer man til det efter nogle uger.

Min bedste oplevelse med en TV reklame og en fast food kæde var i 2006 i Florida. Her så jeg en reklame for Ruby Tuesday og spiste der en time senere. Det er et sted jeg stadig besøger når jeg er afsted for de laver en over gennemsnittet burger og andre gode retter.
Her kan du læse mere hvis du er interesseret i roadtrip mad og fastfood i USA.

Outlet centers og factory stores

Hvis man ikke har fået shopping nok i de store malls er der også outlet centers og factory stores. Det er ofte strip-malls (semi-åbne malls) hvor en lang række kendte og mindre kendte brands har deres egne forretninger. De fleste forbinder disse med rigitg gode tilbud og priser sammenlignet med butikkerne inde i byerne og i malls.
Det er ikke min erfaring. Ofte er prisen den samme, men udvalget kan være meget anderledes da de her ofte har alle de produkter et brand producere.

Drive-in bio


I et land hvor biler spiller så stor en del af ens liv er det oplagt at udnytte dem fuldt ud og drive-in biografer er et klassisk eksempel på det. Bilen er med hele vejen og ikke kun et transportmiddel til biografen, men også sæde – og i nogle tilfælde restaurant. Man bør ikke snyde sig selv for på denne måde at komme rigtig tæt på den amerikanske dagligdag og opleve dette på egen hånd. Men skynd dig, for der bliver færre af dem for hvert år.
Har selv været i drive-in i Barstow, CA og Burlington, VT.

Hvis man kan lide drive-in konceptet så kan man passende prøve drive-in banker (ATM maskine), drive-in kaffebarer, drive-in supermarkeder og drive-in liquer stores.

Steakhouse

Når snakken falder på mad og USA så kommer man ikke udenom store steaks.
Amerikansk oksekød har ry for at være noget af det bedste og i USA er udvalget stort. Enhver by med respekt for sig selv har et eller flere steakhouses. Man kan få steaks de fleste steder, men man får den bedste bøf oplevelse de steder hvor det er den primære ret (og ikke burger eller sandwiches).
I Amarillo, Texas ligge The Big Texan. Her kan man få serveret en steak på 72 oz (godt 2 kg). Hvis man kan spise det hele, plus det løse, på under en time, så får man måltidet gratis og sit billede op på væggen. Rekorden er i øjeblikket på under 9 minutter.

Supermarked

Det lyder måske skørt at anbefale et supermarked, men når man først har prøvet det ved man hvad jeg taler om. Og her taler jeg ikke om WalMart eller andre non-food supermarkeder. Hver region eller by har deres egen kæde af store supermarkeder.
Udvalget i et amerikansk supermarked får meget hurtigt de største danske til at ligne en døgnkiosk. Og apropo døgn, så er mange af de store amerikanske supermarkeder døgnåbne, så ikke noget med at nå et inden klokken dit eller dat.
Mellem de store, velplejede grøntafdelinger, til de store deli diske til de store færdiglavede kager og ikke mindst 40-50 forskellige øl på køl kan man ikke andet end at blive imponeret.
Mange af de store supermarkeder kan gøre det ud for morgenmad eller frokost stop, da de ofte har en udemærket café (nogle har endda fast food restauranter) som laver friske sandwiches mm.

Her kan du se en række billeder fra nogle af de lækre supermarkeder der er rundt om i USA.

Mine 10 bedste oplevelser i USA

Jeg har samlet en liste med de 10 bedste oplevelser som jeg har haft i USA. De tæller bl.a. tur i varmluftsballon, jet-ski tur i Key West, leje af sportsvogn i Miami, Elvis Week i Memphis og 4th of July i Chicago m.fl.

15 endnu bedre oplevelser i USA

Jeg har også lavet en liste med 15 endnu bedre oplevelser fra mine ture i USA. Den tæller ting som Bonneville Speed Week, Zipline tur, Segway tur, Cowboy Action Shooting, Grand Canyon Cavenrs suite m.fl.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

54 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Mona Knudsen says:

  Hej Rene

  Det må jeg sige… Flot side med rigtigt mange gode og brugbare tips…

  Jeg har dog alligevel et spørgsmål.. vi er to tøser som tænker at tage 4 måneder og et par dag til henholdsvis Brasilien (Rio) i 22 dage, Cuba (Havana) i 16 dage, USA ( Florida og rute66 med begyndelse i LA) i 43 dage og slutte af i Canada (Toronto) i ca 14.

  Så det store spørgsmål er så om man kunne få lov til at mødes eller ringe sammen med dig til gode ideer og måske en bedre planlægning af turen?

  Og en sidste ting… Jeg har hørt fra nogle personer at det ikke er alle stater som godkender dansk kørekort?

  Med venlige hilsner
  Mona Knudsen

 2. Daniel Kristensen says:

  Hej Rene, tusind tak for en fantastisk inspirerende side.

  Ved du, hvor I USA man kan få den bedste indianeroplevelse og rigtig få et indblik i indianerkulturen derovre?

  • @ Daniel

   Tak for ros.

   Det kan du få flere steder, men kræver du laver noget research.

   Der er native american reservater i langt de fleste stater, men det er ikke ensbetydende med at du kan opleve noget.
   Native Americans er en udsat befolkningsgruppe og mange reservater lider under fattigdom, høj arbejdsløshed og andre problemer. De har ikke lyst til turister der kommer for at tage billeder.

   Mange steder er de ved at komme sig i kraft af casioner, men det har bragt andre problemer med sig.

   Du kan finde oprindelige native americans i de fleste stater, ex. via denne side (ved ikke om det er opdateret):
   http://www.native-languages.org/states.htm

   For at finde ud af, om du kan opleve noget, er du nødt til at google dig frem når du ved hvilke tribes findes i hvilke stater og byer: http://visitcherokeenc.com/

 3. Jeanel says:

  Hej René

  Tak for en hel fantastisk hjemmeside, det er en fornøjelse at læse på den.

  Min kæreste og jeg havde en plan om 3,5 uge’s roadtrip til sommer, som den klassiske roadtrip du har her på siden. Men pga job skifte kan vi ikke holde de ugers ferie.
  Så nu tænker vi Florida er vores mål. Vi har 10 dage at gøre godt med, som er inkl rejsetid. Vi vil gerne se det man nu skal se, har du et godt forslag til hvordan sådanne en tur kan se ud ?

  Vi rejser 2 personer i trediverne uden børn.
  Mvh Jeanel

 4. Camilla says:

  Hej Rene..

  Er vild med din side her, rigtig mange gode og brugbar informationer..

  Jeg har dog et enkelt spørgsmål som jeg ikke rigtig kunne finde svar på?
  Hvad er dine erfaringer med parkering i LA er det dyrt osv.

 5. Carina Schmidt says:

  Hej Rene.
  Sikke en side du har bikset sammne her, den er til rigtig meget nytte. Jeg har et par spørgsmål som jeg håber du vil hjælpe med.
  Vi er 4 unge mennekser i midten af tyverne som er ved at planlægge en tur til USA.
  Vi har tænkt at flyve fra Kbh til new york, være der i en uge, for derefter at leje i bil og køre til Miami hvor vi ville være 4-5 dage også havde vi tænkt på at flyve fra Florida også hjem til Kbh igen.
  Vi har tænkt at bruge 14 dage i det hele, vi tænker det er passende, hvordan lyder det i dine øre.

  • @ Carina

   Tak for ros.

   Overvej at flyve fra NYC til MIami.

   I vil afsted i to uger. I vil bruge en uge i NYC og en lille uge i Miami. Det efterlader ikke megen tid til køreturen.

   Hvis i ikke er fyldt 25, bliver billejen ekstra dyr.

   Billeje i New York er dyr og der tilkommer envejsgebyr fordi i leje bil i NYC og afleverer i Miami (regn med 300-600 dollars).

   Det vil næsten være synd at køre fra NYC til Miami da i ikke har megen tid til oplevelser. I skal afsætte to meget lange dage i bil, eller tre lange dage i bil for at køre NYC til Miami.

  • Peter Paaske Juul says:

   Hej Carina,

   jeg vil sige ligesom René. Der er virkelig mange gode oplevelser at hente på turen fra New York til Miami, men det kan man ikke nå, hvis man skal køre hele vejen. Det er en køretur på ca. 2000 km, hvilket realistisk set er omkring 28 timer i bil.

   Men jeg vil da også komme med et forslag til et alternativ:

   At tage en ferie, hvor man både besøger New York og Miami er lidt som at beslutte sig for en sommerferie, hvor man både skal til London og Malaga. To meget forskellige ferier med hver sin pulje af skønne oplevelser.

   Jeg ville klart overveje at vælge enten eller – enten en lille uge i New York, forenet med en lille tur rundt i New England eller Washington DC, eller også en tur rundt i Florida, med nogle dage i Key West, Nogle dage i Orlando og – fordi jeg er vild med forlystelsesparker – adskillige dage i Orlando-området.

   Der ER ikke så frygteligt langt til USAs østkyst, så hvis man f.eks. tager 14 dage i Florida nu, kan man tage en forlænget efterårsferie i New York næste år.

   Held og lykke – jeg er sikker på, at I får en god tur ud af det lige meget hvad 🙂

   mvh. Peter

   • Peter Paaske Juul says:

    (det første “orlando” ovenfor skulle have været “miami” 🙂 )

 6. Rikke Mosberg says:

  Kære Rene
  Fed hjemmeside.
  Jeg håber du kan hjælpe os med nogle gode fifs 🙂
  Vi skal til USA i efteråret og har planer om at tilbringe 6 dage i NY. Herefter kører vi til Chesapeake, hvor vi skal besøge nogle gode venner i ca. 5 dage.
  Vi vil gerne gør nogle stops undervejs til og fra Chesapeake. Sidste år var vi i Washington, så der vil vi ikke til igen. Hvad kan du anbefale? Og har du nogle gode anbefalinger til oplevelser i nærheden af Chesapeake de 5 dage vi er der?

  De bedste hilsner og på forhånd tusinde tak
  fra Rikke

  • @ Rikke

   Tak for ros.

   Kør evt. via Atlantic City og Delaware (Dewey Beach) og Virgina (Chincoteague Island) ned til Chesapeake.

   Ved Chesapeake ligger flere ting i kan lave.

   Naval Yard Tour i Norfolk.
   Se hvor Wright Brødrene fløj første gang i Kill Devil Hills.
   Se noget af USA’s historie i Jamestown og Colonial Williamsburg.
   Busch Gardens Forlystelsespark.
   Der er NASCAR på de kanter så se evt. et løb i Richmond eller hvor det kommer forbi.

 7. Emilie Gregersen says:

  Hej René
  Fantastisk side du har her!
  Min kæreste og jeg står og skal til USA i en måneds tid.
  Vi er blevet enige m at flyve til NY og have et par dage der, leje en bil og slutte af i Los Angeles, med et par dage der også..
  Ellers vil vi bare se hvad der kommer på vores vej og føler hvad vi har lyst til.
  Vil du anbefale os at booke gennem nogen eller skal vi prøve selv at finde det hele?
  Vi vil selvfølgelig gøre selve turen så billig som muligt at der er flere penge til at opleve for 🙂

  • Peter Paaske Juul says:

   Hejsa,

   mht. booking: vha den information, der ligger her på siden er det let at booke det hele selv. Billejen er typisk det mest bøvlede, og gennem de links René har får man gode priser og ordentlig forsikring. Så det kan I sagtens klare selv.

   Mht. selve turen: Hvis man kører hurtigste (og kedeligste) rute, så er der 4500 km fra new york til Los Angeles. Med nogle dage hvert sted har I tre uger til turen. Det er 213 km pr. dag. Med bare lidt svinkeærinder er I hurtigt over 300 km pr. dag og meget lidt tid til faktisk at opleve noget derude. Det er min diplomatiske måde at fraråde at køre tværs over. Det bør man bruge mindst tre måneder på.

   Jeg vil anbefale, at I tager et fly til Los Angeles (eller San Francisco. Eller Las Vegas) og så bruger de tre uger på at køre rundt i det vestlige USA i stedet. Jeg har selv kørt 13 uger i det område over fire ferier, og jeg opdager altid nye ting, det er værd at bruge tid på. Der er oplevelser overalt i USA, men i den vestlige ende ligger fantastiske storbyer og lamslående natur op og ned ad hinanden.

   Hvis I kører tværs over USA skal I i øvrigt betale en del penge i envejs-gebyr for lejebilen. Den besparelse kan I jo bruge på flybilletten 🙂

   René har meget information om roadtrips på Vestkysten. Det er det, de fleste starter med og mange af os vender tilbage. https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/?src=main_nav#6/37.003/-116.098

  • @ Emilie

   Tak for ros.

   Jeg har altid booket selv, men aldrig sammenlignet med bureauer.
   Har hørt fra flere som har sparet mange penge på at gøre det selv, frem for at vælge en pakkeløsning. De beløb folk sparer er 2000 og opefter.

   Som Peter skriver, anbefaler jeg ikke at køre på tværs af USA på 3 uger. Det er et kompromis med oplevelser. Vil anbefale i flyver og så oplever vestkysten.

   Hvis i vælger at køre, så lad være og lej bil i New York, men tag toget til DC og lej den der. Jeg sparede selv 3000 kr på billeje i sommers ved at leje i DC i stedet for New York.

   • Jens Ghr. Honorè says:

    Hej Renè.

    Tusind tak for at du bruger så meget tid på at informere om USA. Her i husstanden er vi superglade for at læse om alle dine beretninger 🙂

    Om kort tid tager undertegnede til USA. Jeg rejser afsted med min søn på 11 år, og planen er at køre rundt i det vestlige USA i ca. 14 dage inden min kone ankommer med vores 2 andre børn.

    Mit spørgsmål går på de første 14 dage 🙂 Jeg lander med sønnen i Las Vegas og har lejet bil. Vi vil super gerne ned og køre på Route 66 ( jeg er MEGA nostalgier ) men helst i den “rigtige” retning, nemlig mod LA. Planen er derfor at køre ( Interstate ? ) hurtigt mod øst, og så køre ned og ramme Route 66 og derefter køre vestpå i et meeeeeeget afslappet tempo, hvor vi ” virkelig hænger ud ” og nyder hvert minut.
    Hvor på Route 66 vil du foreslå at vi begynder vores tur mod vest ?
    Kunne man evt. køre direkte på Route 66 tæt ved Las Vegas og køre øst, hvorefter man vender efter et par dage og kører mod LA. ? ……..tænker bare om det måske bliver lidt “tamt” at køre det samme stykke to gange !!??
    Har du evt. et andet forslag til en rute inden vi lander på Route 66 mod LA ?

    Endnu engang tak for en fed side.

    Mvh. Jens Chr.

    • Jens Chr. Honore' says:

     Hej Rene’

     Jeg har tidligere skrevet til dig……ved ikke om min forespørgsel i druknet i mængden, eller om du bare har pænt travlt 🙂
     Jeg ville forsat være dig meget taknemmelig , hvis du kunne finde tid til en tilbagemelding på mine spørgsmål 🙂

     Endnu engang tak for din tid, og DK’s bedste USA site 🙂

    • peter juul says:

     Det tager en, max to dage at køre fra Las Vegas til Los Angeles, så der har I mere end masser af tid.

     Route 66 er en udfordring, for vejen findes jo ikke længere sammenhængende. Der er dog et godt stykke “gammel vej” ikke så langt fra Vegas, så jeg vil anbefale jer at køre ned til Kingman og så køre Route 66 til Seligman. Der finder i Hackberry General Store, Grand Canyon Caverns og andre ikoniske ting. Stykket fra Vegas til Seligman kan bekvemt køres på en dag. I Seligman vil jeg anbefale jer at checke ind på Stage Coach 66 Motel. Det var et hyggeligt sted, da jeg var der i 2014.

     Jeg gætter på at NOGET af fascinationen af Route 66 også er vakt af Pixar’s Cars. Jeg har lavet dette billede af hhv. kortet over Radiator Springs og strækningen nævnt ovenfor – det forekommer mig tydeligt, at filmskaberne var inspirereret af området.

     http://imgur.com/adDB9jk

     Bortset fra det: Jeg synes, at I skal overveje nærmere hvad de 14 dage skal gå med. Jeg vil i hvert fald anbefale at prøve at nå Death Valley. Det er et meget fremmedartet og specielt sted – og det ligger jo stort set lige på jeres rute.

     Hvis I skal have et par dage i Vegas, så vil jeg anbefale et sted med et godt pool-område, når nu du har en mindreårig med. MGM Grand er min favorit med sin lange Lazy River.

     mvh. Peter

    • @ Jens Chr

     Tak for ros.

     Når du siger øst på, hvor langt er det så? (og i kan fint kører interstate mod øst). https://goo.gl/maps/VQBN1VrQXxp

     Hvis det er helt til Grand Canyon, så kan i køre på Route 66 i Flagstaff eller Williams.

     Hvis i vil køre Route 66 fra Flagstaff/Williams til LA, så skal i afsætte 3 dage.
     Williams til Oatman.
     Oatman til Barstow (drive-in movie om aftenen).
     Barstow til Santa Monica Pier.

 8. Mona frøkjær says:

  Hej Michal…

  Michal, du får mange tak for din oplysning i forbindelse med ESTAEN, som jo gav mig problemer.
  Nu vil jeg glæde mig til turen,og alle oplevelserne vi må få med hjem…. 🙂 🙂

  Tak for du gav dit besyv med…KH. Mona

 9. Mona frøkjær says:

  Hejsa Rene…

  Rene, rigtig mange tak for din oplysning om ESTA, problemet har tynge mig en del, nu vil jeg begynde at glæde mig til turen, og samtidig være godt fyldt op med oplevelser når det går hjemad efter en mdr over there 🙂

  Endnu engan tak for hjælpen. KH Mona….

 10. Mona frøkjær says:

  Hej Rene…
  Jeg har et spørgsmål som gør mig urolig, min mand og jeg skal til California og køre rundt en mdr, her den 13-09-15…
  Vi var i Florida sidste år, og blev godkendt til ESTA som jo gælder i to år, spørgsmålet er jeg har været inde for at opgradere estaen, men jeg er ikke klar over om det er lykkes, i den vi har står der vi lander i Miami og fly navn og nr og hvor vi skal overnatte, men denne gang lander vi i San Francisco Samt et andet fly og nr…
  Håber og beder til du kan hjælpe mig så jeg kan glæde mig til turen…

 11. Heidi Olsen says:

  Hej Rene – eller andre 🙂

  Vi rejser til staterne i næste uge og slutter af i LA, hvor vi gerne vil i en forlystelsespark. Vi var sidste år i Universal studio i LA og der var en rigtig rigtig god oplevelse 🙂

  Vi er to vokse i 30erne. Vi har talt om Disney land (der har ingen af os været, heller ikke i Paris), men jeg kan se, at der er to i LA? Hvilken er bedst til voksne? Vi kommer for at prøve ting, men det visuelle skal også være en oplevelse.

  Jeg kan også se, at der er noget som hedder knotts farm der skulle være godt? Six Flags er også en mulighed, men det er vel ikke så meget temapark hvor der visuelle også er en oplevelse?

  Mvh Heidi

  • Peter Paaske Juul says:

   Hej Heidi,

   Jeg ved, at Rene ikke er den store forlystelsesparks-gænger, så jeg hopper ind og giver mit besyv med:

   Første gang jeg besøgte Disneyland, spurgte billetsælgeren os, hvor vi var fra. Da hun hørte, at vi var fra Danmark, sagde hun “Ah, så kender I Tivoli” og gik i gang med at fortælle, at det netop var Tivoli, der inspirerede Walt Disney til at bygge Disneyland – det med at kombinere miljø og forlystelser var han helt hooked på.

   Så Disneyland er et rigtig godt bud. Hvis I kun har én dag til projektet, så tag “Disneyland”. Det er det oprindelige Disneyland, som er kopieret (med en del lokale modifikationer) til i hvert fald Florida og Paris (og måske Tokyo… Grundplanen for Tokyo ser dog ud til at være lidt anderledes).

   Det er muligt at starte om morgenen og gå hele parken igennem og prøve de fleste forlystelser på én dag, hvis der ikke er for meget kø. Disney har ikke indført priority passes a la Universal. I stedet har de et system, der hedder FastPass, hvor man kan trække en kupon ved de populæreste forlystelser, og så få et timeslot på 10-15 minutter senere på dagen, hvor man kan springe køen over. Jeg vil anbefale jer at hente et FastPass ved de relevante forlystelser, når I går ind i en af zonerne (Tomorrowland, Frontierland, etc.) og så bruge ventetiden på at kigge på resten af zonen.

   Har I to dage, så kan i købe en to-dages-billet og besøge begge parker. Eller I kan opgradere til en “park hopper” billet, så I kan gå mellem parkerne. Det kan give mening, hvis I ikke synes at “California Adventure”-parken er en hel dag værd, men lige mangler at se noget i “Disneyland Park”.

   Jeg har ikke besøgt Six Flags. Mit indtryk er, at de fokuserer på rides mindre end på miljøet.

   Skulle I komme til Florida engang, er både Universal Studios Orlando (to parker) og Walt Disney World (fire parker) værd at bruge tid på. Universal Studios er især fantastisk, hvis man er Harry Potter-fan, da Harry Potter-zonen er helt fantastisk.

  • Michael says:

   Vi var hele familien to voksne og 2 børn (10+14) i juli 4 uger i Californien herunder ca 1 uge i LA.

   Six Flags er absolut kun hvis du er en stor fan af vilde rutcherbaner og dem er der rigtig mange af her.

   California Adventure og Disneyland er begge et besøg værd så en 2-dags hopper billet kan kun anbefales. Kunne personligt selv bedst lide California Adventure – det var mere åben og mere plads – føltes lidt mere moderne. Disneyland er dog et must hvis ande og muse universet er interessant.

   Jeg vil mene at California Adventure er lidt mere voksen end Disneyland.
   Her er Radiator Springs Racers absolut den fedeste attraktion – Cars universet. Gå direkte hertil fra morgenen, da køen lynhurtigt bliver meget meget lang. Toy Story Midway Mania! skal absolut også prøves.

   God fornøjelse.

   • Peter Juul says:

    Nå ja, godt du nævnte det! Ja, Disneyland Park er lidt slidt efterhånden. Jeg synes dog stadig at den er fin og rent historisk er det jo den, der startede det hele.

   • Heidi O says:

    Tak for jeres svar begge to 🙂

    Vi er nemlig i tvivl om vi skal tage det nye eller gamle Disney Land. Vi vil kun bruge én dag på forlystelsespark 🙂
    Der er også: http://mobile.knotts.com/Menu/List/1510730 (Knotts Berry farm)
    Der har da bl.a. også 4D rides, hvilket jeg er helt vild med (forventer dog ikke det er ligeså fedt som i universal). Men de har vel også 4D rides i Disney??

    God dag 🙂

 12. Aida says:

  Hej Rene, min mand og jeg skal til at planlægge en 4 ugers sommerferie i USA i 2016 og vi har været på roadtrip gennem de fleste stater men denne gang ønsker vi noget mere specifikt. VI vil meget gerne prøve et spirituelt retreat. Ikke noget religiøst men mere noget i retning af yoga/meditation. Har du nogle erfaringer/gode råd til hvor man kan finde sådan noget til en rimelig pris?
  På forhånd tak
  Mvh
  Aida

  • @ Aida

   Har ikke selv erfaring, men det er ikke svært at finde.

   Gå på google og søg efter: spiritual retreat usa

   Hvis du vil være mere specifik med placering, så tilføj sta og by – ex. spiritual retreat colorado breckenridge

   Udskift ordet: spiritual med yoga / meditation efter ønske.

 13. Michael says:

  Hej
  Vi planlægger hele familien at skal tage til Californien i sommeren 2017. En af de oplevelser som jeg gerne vil give ungerne er at lære at surfe.
  Findes der nogle 1-ugers turist surf skoler som du har gode erfaringer med/hørt om?

 14. Kurt Jensen says:

  Hej Rene.

  Har lige et spørgsmål vedr. at have GPS i frontruden i bilerne i Florida.

  Med venlig hilsen

  Kurt Jensen

 15. Eva says:

  Hej Rene

  Glædelig jul!

  Stor ros til din rigtig gode hjemmeside, som vi efterhånden har besøgt en del gange for at samle inspiration :o)

  Vi er en familie på 4 (børn på 11 og 8 år) der skal til Florida og New York til sommer.

  Vores program ser – ind til videre – således ud:

  4 dage i Orlando inkl. Disney
  3 dage i Clearwater
  3 dage på Marco Island
  4 dage i Key Largo / Miami
  4 dage i Orlando inkl. Universal Studios
  4 dage i New York

  Er der noget vi bare skal opleve derovre?
  Har du andre forslag til vores rute?

  Vi har ikke været der før og vil gerne have så meget som muligt ud af det, men selvfølgelig uden det bliver for stressende.

  Hilsen Eva

  • finn petersen says:

   Ville nok samle hele Orlandobesøget istedet for 2 x 4 dage. Derudover kunne i besøge Kennedy Space Center og hvis i ikke har fået forlystelsesparker nok så ville jeg nuppe Busch Gardens som ligger ved Tampa.

  • @ Eva

   Jeg synes, som Finn, i bør samle jeres Orlando dage i en omgang.

   Jeg ville nok skære en dag fra ex. i Orlando og bruge den i New York.

   Du skriver kun Key Largo, men vil anbefale i kører turen helt ud til Key West og overnatter.

   Her kan du se mine seneste oplevelser i Florida: https://www.renefrederiksen.dk/category/key-west-nytaar-usa/

 16. Mads says:

  Hej Rene

  Først og fremmest en stor ros til din side. Spændende læsning. Og ja, en rigtig diner må jeg prøve næste gang.

  Jeg skal 10 dage til US til september næste år med min datter på 14 år. Det skal som udgangspunkt være en bytur, men hvilken by? Jeg var i Washington sidste år med min søn, og her også et kort smut til New York. Men hvilke andre byer ville være et godt mål for en pige på 14?

  Mvh Mads

 17. Johnny says:

  Hej Rene

  Jeg skal til US for første gang med min kone og ældste søn på 21. Vi har fået nogle billige flybilletter til Fort Lauderdale og skal være af sted i 2 uger. Jeg har læst din blog med stor interesse og har fået rigtig mange svar på den byge af spørgsmål der brændte sig på. Tak for den hjælp jeg allerede har fået her ;0)

  Jeg har dog lidt flere spørgsmål som jeg vil være meget taknemmelig hvis du kunne give et bud på.

  1. Vi tænker kun at bestille hotel/motel værelse til første og sidste nat i FL, da vi har tænkt os at droppe ind tilfældige steder efterhånden som vi kommer frem. Derfor vil jeg høre om der er forskel på priserne og hvad der bedst kan betale sig – at bestille hjemmefra eller som vi har planlagt, når vi kommer frem?

  2. Vi skal i hvert fald mod Key West og være nogle dage og en tur til Everglades. Kan du der ud over komme med nogle anbefalinger hvad er “must see” i området?

  3. Kan du anbefale nogle gode steder i området for UV jagt?

  På forhånd tak.

  Hilsen Johnny

  • @ Johnny

   Større bye som FL og Miami og populære steder som Key West, er det en god idé at bestille på forhånd. Gør i det, så ved i præcis hvor i kommer til at bo i forhold til det i vil og i kender prisen. Så snart i kommer uden for de større byer, så er det ikke noget problem at droppe ind.

   Tag et kig på min nytårs tur i 2011 for inspiration: https://www.renefrederiksen.dk/category/key-west-nytaar-usa/

   Søg efter spearfishing key west, så dukker der sikkert noget op a la: http://adventurewatersportcharters.com/spearfishing-key-west.php

   • Jeanette Nørup-Eriksen says:

    Det er meget dyrt at overnatte på Key West, men jeg havde held med at booke hotel via http://www.hotwire.com, hvor man ikke kender hotellet, før man har booket og betalt. Det kan ikke afbestilles igen, men man vælger selv, om hvor mange stjerner man vil have + beliggenhed(område sådan ca.). Jo mere is i maven, jo billigere bliver hotwire – men der kan jo også være udsolgt.
    Men vi fik et okay 3* hotel tæt på centrum på Key West for DKK 800 kr for dobbeltværelse med morgenmad. Booket 3 måneder i forvejen (ikke meget is i min mave)

  • Peter Juul says:

   Det er billigst at droppe ind et sted efter 20 og spørge om de har et værelse. Charme og venlige forespørgsler efter den bedste pris giver ofte lidt afslag.

   Det er dog også risikabelt, for der kan jo være udsolgt. Hvis i er afsted udenfor sæsonen bør det dog være uproblematisk.

   Jeg oplevede engang at det var svært at finde noget i key West, men ellers ingen problemer .

   Jeg vil anbefale nogle dage i forlystelsesparkerne i Orlando. Og jeg vil anbefale rumcenteret i Cape canaveral.

   På key West er en jetski tur rundt om øen også en fed oplevelse.

   • Johnny says:

    Tak for jeres input Rene og Peter.
    Vi skal afsted i januar/februar og går ud fra at det er udenfor sæson. Tror I stadig jeg behøver at bestille hjemmefra?

    Johnny

    • @ Johnny

     Det er højsæson i Florida/Miami fra december til maj.

     Mit råd er stadig, at hvis i vil være sikker på at bo ex. på Ocean Drive i Miami Beach, i den gamle bydel i Key West mm. – og ikke risikerer transporttid fra andet sted til det i vil opleve – så vil jeg undersøge udbud og pris og evt. booke på forhånd. Så ved i hvad der venter og skal ikke bruge tid når i kommer frem. Besparelserne ved at shoppe rundt ved ankomst opvejes ikke af, at i risikerer udsolgt hvor i gerne vil være og i stedet skal ud og finde noget andet.

     • Johnny says:

      Vigtig information, jeg går i gang med at finde hoteller, tak.

 18. Jeanette Eriksen says:

  Har du nogen erfaring med at køre fra USA til Canada? Overvejer at sove på den canadiske side, når vi skal besøge Niagara og kommer fra USA siden, men ved ikke om det er for besværligt mht visum osv.
  Mvh
  Jeanette

  • @ Jeanette

   Det er super nemt. Der er ingen papirer der skal udfyldes eller andet.

   Jeg krydsede selv grænsen for et par uger siden. Det foregik sådan her: http://on.fb.me/1x8X03K

   Det er meget mindre målestok ved Niagara, men princippet det samme.

   Tilbage ind i USA er også lige til. Det foregik sådan her for mig: http://on.fb.me/1vHCA1D

   • jeanette eriksen says:

    Tusind tak for svar, som jeg ellers har søgt efter på nettet i dagevis. Så booker vi et par dage i Toronto og håber, vi kan leje en bil, som vi må krydse grænser i.
    Med venlig hilsen
    Jeanette

    • @ Jeanette

     Bil lejet i USA må som udgangspunkt godt køres ind i Canada.
     Udlejningsselskabet (der hvor du henter, ikke der hvor du lejer) skal vide på forhånd. Bestiller du via Auto Europe, så er der et felt til at oplyse dette i. Er der ikke det hvor du lejer, så læs nærmere i lejebetingelserne hvordan det foregår.
     Husk der kan tilkomme ekstra udgifter ved at tage bilen med til Canada (forsikringer). De er ikke er inkluderet i prisen når du lejer og skal betales til udlejningsselskabet.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top