George Washington’s Mount Vernon

George Washington, USA’s første præsident, drev både sit landbrug og til tider et land, fra sin bolig: Mount Vernon.

30 august, 2015

Roadtrip med historisk fokus

På en roadtrip ved Washington DC og i de omkringliggende stater, er det svært at komme udenom den amerikanske historie.
Vi valgte at dykke godt og grundigt ned i den, så allerede den første morgen stod den på guidede ture ved hjemstedet for en af USA’s grundlæggere, George Washington, på hans hjemsted Mount Vernon.

Mount Vernon – Home of George Washington

Den første overnatning havde været i Alexandria, 10 minutters kørsel fra Mount Vernon. Med jetlag i kroppen var det ikke noget problem at være klar ved Mount Vernon da de åbnede.
Vi havde derfor booket plads på dagens første guidede ture, så vi kunne udnytte dagen fuldt ud.

Når du har betalt for adgang til Mount Vernon har du adgang til hele området, som inkluderer det levende museum, et privat gravsted samt en guidet tour af hovedhuset.

Vi havde tilkøbt en ekstra tour: National Treasure. En behind the scenes tour af, hvordan det foregik da Hollywood kom forbi og optog til filmen National Treasure: Book of secrets (med bl.a. Nicholas Cage).

Mount Vernon tog sig ikke for godt ud under vores besøg. Ingen tvivl om at det er et prægtigt hjem i nogle idylliske omgivelser lige ned til Potomac River, men det var dækket i stillads da det undergik en masse reparationer. Det betød det ikoniske lyse hus med det røde tag ikke stod i al sin glans denne dag.

Hovedhuset og det levende museum

Det var ikke tilladt at tage billeder indenfor, så turen af hovedhuset må du selv tage en dag (eller se billeder på hjemmesiden, som jeg linker til nedenfor), så du kan se hvordan USAs første præsident boede.

Huset blev bygget i stadier fra 1758 til 1778 på samme sted som George Washingtons faders hus stod.
I 1858 blev husets historiske betydning anerkendt og The Mount Vernon Ladies Association købte det og satte det i stand.

Undervejs på den guidede tur af hovedhuset gennemgåes George Washingtons livshistorie og bedrifter.
Mount Vernon var et stort landbrug (tobak og sidenhen korn) og med dets placering i sydstaterne betød det, at der også her var slaver, som George Washington ejede.

Der er andre bygninger på grunden du kan kigge indenfor i, bl.a. en køkken bygning (i gamle dage var køkkenet adskilt fra huset, så man ikke brændte hovedhuset ned).

Mount Vernons storhedstid var i slutningen af 1700 tallet, hvor slaveriet ikke var afskaffet, og George Washington var selv slaveholder og på grunden er der også nogle af de gamle slavehytter.

Der er også en aktiv smedje som bl.a. laver alt metal arbejdet, herunder søm til de cedartræ shingles der bruges som tagdække, til vedligehold af Mount Vernon.

Hollywood og National Treasure

Efter hovedhuset var det tid til vores Special Tour: National Treasure.

Det er lige dele interessante fortællinger om hvordan man skyder en Hollywood film og samtidig skåner et historisk vartegn (og holder sig nogenlunde til de historiske facts). Og så historiske info som en overbygning på det du får at vide på turen i hovedhuset.

National Treasure turen bringer dig bl.a. ind steder, hvor andre ikke kommer. Kælderen er en af dem, som har en vigtig rolle i filmen, og så kom vi ned til floden (som spiller en rolle i filmen) og fik et andet kig til Mount Vernon. Et kig der desværre var skæmmet at stillads og andet arbejde på grundene.

Pioneer farm

George Washington var en dygtig landmand, og noget af området er udlagt til et mindre frilands museum hvor der dyrkes afgrøder som folk klædt i periode rigtige klæder går rundt og masser på husdyrene og plejer afgrøderne.

Vi svedte i den høje luftfugtighed, så tør ikke tænke på hvor varmt de ansatte havde det.

George Washintons grav

George Washington er også begravet ved Mount Vernon sammen med sin kone, Martha, og 26 andre familiemedlemmer.

Besøg Mount Vernon

Du skal afsætte et par timer til dit besøg ved Mount Vernon. Der er guidede ture af hovedhuset løbende, men special tours foregår måske kun et par gange om dagen, hvorfor det er en god idé at undersøge nærmere inden du tager derud.
Her kan du finde mere information om Mount Vernon – the home of George Washington.

Her ligger George Washington’s Mount Vernon i Virginia.

Andre roadtrip oplevelser:

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada