Oak Alley Plantage i New Orleans

Jeg havde to ting på programmet denne dag. Først en tur ud til Oak Alley Plantage og senere på dagen, en guidet tur rundt og se andre dele end French Quarter og ikke mindst de områder hvor Katrina havde gjort mest skade. Her er først indlægget om Oak Alley Plantation.

5. april, 2012

Med bus til Oak Alley Plantage

Oak Alley Plantage er en af de mange historiske sukkerrørsplantager der er i området. I New Orleans var det ikke bomuld der blev brugt slaver til, men derimod sukkerrør. Den ligger en lille time udenfor New Orleans.


Jeg havde valgt en guidet tur derud og havde booket en kombi-pakke med plantage og by-rundtur. Vi havde en super underholdende guide i bussen som kom med gode input undervejs.
Han var selv ved at komme på fode igen efter Katrina og fortalte hvordan han (og mange andre) var blevet røvrendt af forsikringsselskabet. Han havde betalt oversvømmelsesforsikring igennem mange år og hans hus blev oversvømmet under orkanen. Men fordi hans tag på huset var blæst af, så betragtede forsikringsselskabet det ikke som oversvømmelse. De sagde at skaderne var sket pga. at det havde regnet ind. Det på trods af, at det kvarter han boede i havde vand i gaderne.

Oak Alley Plantation

Man kan besøge flere forskellige plantager i området. Hver i sær har de fokus på noget historisk. Mit valg var faldet på Oak Alley pga. den unikke natur der omgav det. Den lange allé af egetræer er jo den ultimative kliché i forestillingen om, hvordan en sydstats plantage skal se ud.

Oak Alley har stor fokus på datidens beboere, den oprindelige familie Roman og sidenhen familien Stewart. Der var ikke rigtig noget omkring slaverne og deres forhold (de bygninger er gået tabt med tiden), men de er ved at opføre gamle slavebygninger mm. sammen med LSU for at få den del af historien med. Der var også en smedje på stedet som var ved at lave de mange søm og andet metal arbejde som skulle bruges ved opførelsen af disse bygninger.

Rundtur på Oak Alley Plantation

Når indgangen er betalt kan man nyde de lækre omgivelser og komme med på rundvisning inde i huset. Det står en række guider for, som passende er klædt i datidens gevandter. Vi var en stor gruppe og der var ikke de bedste lysforhold, så jeg har ikke nogen billeder inde fra selve huset.

Modsat hvad man måske tror, så var det ikke overdådigt og super luksuriøst. Familien Roman havde mange penge, men de blev brugt fornuftigt. Huset manglede ikke noget, men der er en creolsk tradition for, hvordan tingene blev gjort og hvordan man skiltede med penge. Der var bl.a. en streng opdeling af arbejde og familieliv, så mange praktiske funktioner for at drive familieplantagen (kontor, tjenestefolk mm.) blev gemt af vejen.

Imponerende ege allé

Det der gør stedet helt unikt, er den imponerende allé af egetræer som leder op til huset. I gamle dage kunne man se dette imponerende syn når man kom sejlende på Mississippifloden. I dag skærmer et dige for den udsigt, men som turist kan man stadig få oplevelsen med. Vi gjorde stop med bussen for at se floden, diget og ikke mindst det imponerende view ind mod Oak Alley Plantation.

Film location

Den unikke natur har også tiltrukket andet end turister gennem årene. En lang række film og tv-serier er blevet optaget her. Der er også optaget musikvideoer, reklamer og en masse fashion shoots har fundet sted her.

Af film kan nævnes: The Long Hot Summer med bl.a. Don johnson og Cybil Shepherd, Interview With A Vampire med Tom Cruise og Brad Pitt (ham kommer jeg tilbage til længere ende i indlægget) og Primary Colors med John Travolta, Emma Thompson, Kathy Bates, Billy Bob Thornton, Larry Hagman m.fl.

Her er en af de musikvideoer som er optaget i området (man kan lige nå og fornemme den lange ege allé i enkelte klip af videoen).

Oak Alley på egen hånd

Du kan godt køre ud til plantagen på egen hånd og tage en rundtur. Jeg tog en bus tur fordi jeg ikke selv gad køre og af hensyn til at jeg måske havde fået lige en øl for meget aftenen før.
En anden grund til at tage bussen derud er, at man kan få serveret de bedste mint juleps derude. Den drink er så meget synonym med området, at det er helt acceptabelt at gå rundt og sippe til en sådan midt på dagen og også inde i huset på rundturen.

Der er også en borgerkrigsudstilling på området. Den havde jeg desværre ikke tid til at bruge så meget tid ved, da vi skulle videre med bussen.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top