Oak Alley Plantage i New Orleans

Oak Alley Plantage er en af mange historiske sukkerrørsplantager nær New Orleans. I New Orleans var det ikke bomuld der blev brugt slaver til, men derimod sukkerrør.

5. april, 2012

Med bus til Oak Alley Plantage

Jeg havde valgt en guidet tur derud og havde booket en kombi-pakke med plantage og by-rundtur. Vi havde en super underholdende guide i bussen som kom med gode input undervejs.
Han var selv ved at komme på fode igen efter Katrina og fortalte hvordan han (og mange andre) var blevet røvrendt af forsikringsselskabet. Han havde betalt oversvømmelsesforsikring igennem mange år og hans hus blev oversvømmet under orkanen. Men fordi hans tag på huset var blæst af, så betragtede forsikringsselskabet det ikke som oversvømmelse. De sagde at skaderne var sket pga. at det havde regnet ind. Det på trods af, at det kvarter han boede i havde vand i gaderne.

Oak Alley Plantation

Man kan besøge flere forskellige plantager i området. Hver i sær har de fokus på noget historisk. Mit valg var faldet på Oak Alley pga. den unikke natur der omgav det. Den lange allé af egetræer er jo den ultimative kliché i forestillingen om, hvordan en sydstats plantage skal se ud.

Oak Alley har stor fokus på datidens beboere, den oprindelige familie Roman og sidenhen familien Stewart. Der var ikke rigtig noget omkring slaverne og deres forhold (de bygninger er gået tabt med tiden), men de er ved at opføre gamle slavebygninger mm. sammen med LSU for at få den del af historien med. Der var også en smedje på stedet som var ved at lave de mange søm og andet metal arbejde som skulle bruges ved opførelsen af disse bygninger.

Rundtur på Oak Alley Plantation

Når indgangen er betalt kan man nyde de lækre omgivelser og komme med på rundvisning inde i huset. Det står en række guider for, som passende er klædt i datidens gevandter. Vi var en stor gruppe og der var ikke de bedste lysforhold, så jeg har ikke nogen billeder inde fra selve huset.

Modsat hvad man måske tror, så var det ikke overdådigt og super luksuriøst. Familien Roman havde mange penge, men de blev brugt fornuftigt. Huset manglede ikke noget, men der er en creolsk tradition for, hvordan tingene blev gjort og hvordan man skiltede med penge. Der var bl.a. en streng opdeling af arbejde og familieliv, så mange praktiske funktioner for at drive familieplantagen (kontor, tjenestefolk mm.) blev gemt af vejen.

Imponerende ege allé

Det der gør stedet helt unikt, er den imponerende allé af egetræer som leder op til huset. I gamle dage kunne man se dette imponerende syn når man kom sejlende på Mississippifloden. I dag skærmer et dige for den udsigt, men som turist kan man stadig få oplevelsen med. Vi gjorde stop med bussen for at se floden, diget og ikke mindst det imponerende view ind mod Oak Alley Plantation.

Film location

Den unikke natur har også tiltrukket andet end turister gennem årene. En lang række film og tv-serier er blevet optaget her. Der er også optaget musikvideoer, reklamer og en masse fashion shoots har fundet sted her.

Af film kan nævnes: The Long Hot Summer med bl.a. Don johnson og Cybil Shepherd, Interview With A Vampire med Tom Cruise og Brad Pitt (ham kommer jeg tilbage til længere ende i indlægget) og Primary Colors med John Travolta, Emma Thompson, Kathy Bates, Billy Bob Thornton, Larry Hagman m.fl.

Her er en af de musikvideoer som er optaget i området (man kan lige nå og fornemme den lange ege allé i enkelte klip af videoen).

Oak Alley på egen hånd

Du kan godt køre ud til plantagen på egen hånd og tage en rundtur. Jeg tog en bus tur fordi jeg ikke selv gad køre og af hensyn til at jeg måske havde fået lige en øl for meget aftenen før.
En anden grund til at tage bussen derud er, at man kan få serveret de bedste mint juleps derude. Den drink er så meget synonym med området, at det er helt acceptabelt at gå rundt og sippe til en sådan midt på dagen og også inde i huset på rundturen.

Der er også en borgerkrigsudstilling på området. Den havde jeg desværre ikke tid til at bruge så meget tid ved, da vi skulle videre med bussen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dollywood forlystelsespark

Regnvejr kunne ikke ødelægge en dag i Dollywood. En sydstats forlystelsespark med musikalsk underholdning i fokus og Dolly Parton overalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada