Boone Hall Plantage, South Carolina

Et besøg på Boone Hall Plantation er et kig tilbage i tiden med en dyster historie. Det er også en kendt kulisse fra bl.a Nord & Syd og andre tv og film produktioner.

9. sep, 2013

Plantage med aktivt landbrug

Nord for Charleston ligger Boone Hall Plantage. Det er den største Plantage i området (og den eneste som stadig er et aktivt landbrug).

Mest fotograferede plantage

Det er også den mest fotograferede. Ikke mindst pga. dens imponerende indkørsel med flere hundrede år gamle Live Oak træer fyldt med Spanish Moss.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-1

Hovedhuset kender de fleste nok fra tv-serien Nord & Syd. Det, og Boone Hall, er også benyttet i en masse andre tv-serier og film.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-2

Afsæt god tid til Boone Hall

Der er en masse ting at tage sig til ved Boone Hall og din indgang dækker adgang til guidede ture i hovedhuset, slavehytterne, køretur rundt på grunden (den er stor) mm.. Du skal regne med at afsætte to-tre timer til dit besøg.

Rundtur i hovedhuset

Vi ankom midt på eftermiddagen og meldte os straks på førstkommende tur af hovedhuset. Det er en tidstypisk klædt guide der viser rundt og fortæller om platagens historie, hvem der har ejet den gennem tiderne og hvilke afgrøder der er dyrket.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-3

Du må ikke tage billeder indenfor, så du må forestille dig nogle store stuer med antikke møbler og plads til flere end blot familien der boede derude.
Dengang tog det en dag at komme fra Charleston og ud til Boone Hall, så fik de gæster, blev de der minimum natten over og gerne i flere dage. Kom familien på besøg længere væk fra, så kunne man godt blive der 2-4 måneder.

Unikke slavehytter

Grundet tidsnød fik vi ikke en grundig tur ved slavehytterne, men nok til at lære de var meget specielle eftersom de var bygget af sten, en sjælden luksus den gang.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-5

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-6

Rundtur på plantagen

Vi brugte i stedet tiden på en køretur rundt på plantagen. Boone Hall er som nævnt et aktivt landbrug og der dyrkes en lang række afgrøder.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-9

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-10

Majslabyrint til Halloween

Boone Hall er også en institution i området og har en masse faste traditioner, bl.a til Halloween hvor der er aktiviteter for hele familien og stjernen er en kæmpe labyrint i en majsmark (her fra sidste år).

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-11

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-12

Alligatorer på Boone Hall

Der lever også vilde dyr på plantagen, bl.a alligatorer, så pas på hvis du bevæger dig ud på egen hånd.

boone_hall_plantation_roadtrip_usa_2013-13

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Guidet bustur i Miami

En hel dag til lands og til vands fik mig rundt til Cocnut Grove, Coral Gables, The Biltmore Hotel, Little Havana og Bayside Park.

Royal overnatning i New Orleans

Jeg havde valgt at bo super centralt i New Orleans. Valget faldt på Hotel Royal i French Quarter som havde en fornuftig pris og lå så jeg kunne gå rundt til alt i French Quarter området.

Space Camp i Huntsville, AL

Space Camp i Huntsville, AL har fostret 5 astronauter og er hvert år inspiration for hundredevis af børn og unge med rumdrømme.

One Comment

  1. Hej René.

    Jeg har lige læst om din udelukkelse fra rejsemessen i politikken og er direkte fortørnet på dine vegne. Masser af mennesker vil gerne undgå al bøvlet med selv at booke og planlægge og for dem er rejsebureauer fine. For os andre der synes det er en del af fornøjelsen selv at hitte frem til vores oplevelser er det derimod ikke særligt svært eller risikofyldt og arrangørerne af den rejsemesse må tro vi lever i en hel anden tidsalder, hvis de tror de kan bilde folk ind at de gambler med deres ferie ved selv at booke den.

    Jeg har efterhånden rejst meget i mange år og i gamle dage var det ganske rigtigt lidt risiko betonet at tage af sted på egen hånd (ikke farligt, men bare sådan at man risikerede at tingene ikke faldt i hak). Nu om stunder kan man planlægge ALT ned i mindste detaljer, hvis man vil det og det er endnu aldrig sket for vores familie på 5, at der er noget der ikke har virket (flybilletter, hoteller, oplevelser, billeje, o.s.v, o.s.v.). Rejsebureauerne burde i stedet slå på deres store erfaring i at lave rejser og i deres kendskab til lokale forhold. Dén ekspertise kan være penge værd.

    Jeg håber balladen giver dig masser af omtale og måske nye eventyrlige muligheder. Tak fordi du er en af dem der deler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada