SUN Studio i Memphis

Kongen var ikke den eneste legende jeg hang ud med denne dag. I SUN Studio var det The Million Dollar Quartet.

1. april, 2012

SUN Studio

Efter Graceland tog jeg ind til Sun Studio på Union Avenue til en tur tilbage i tiden. Ligesom RCA Victor Stuido B, så er SUN Studio stadig et aktivt studie. Det er svært at tro når man ser de slidte lokaler og falmende detaljer, men der er tydeligvis en speciel lyd disse steder som musikerne stadig eftersøger.

SUN Studio rundvisning

Rundvisningen hos SUN Studio starter med lidt historie omkring hvordan studiet blev til og rock´n´roll. Oprindeligt var SUN Studio ikke et pladeselskab. Det hed Memphis Recording Service og selvom ambitionen var at optage up and coming blues og rock musikere, så blev det til flest kirkekoncerter og bryllupper til at begynde med.

SUN Studio Million Dollar Quartet

Der kom dog gradvis gang i forretningen og SUN Studio blev etableret. En masse store navne kom til og en række tilfældigheder spillede ind for at skabe nogle af de store øjeblikke i musikhistorien. Bl.a. den måde Elvis endelig fik sit gennembrud på og hvordan en ulovlig optagelse af The Million Dollar Quartet tilbage i 1950´erne endelig kom lovligt i handelen i 2003.

Johnny Cash slagtrick på guitar

Guiden havde et godt kendskab til musikken, menneskerne og historien og gav en super rundtur. Som en lille gimmick viste hun et trick flere musikere nok med kendt fra Johnny Cash benyttede i rockens ungdom. På The Grand Ole Opry måtte man ikke benytte slagtøj tilbage i tiden. Det blev betragtet som djævelens værk. Derfor fandt musikerne ud af, at få deres guitar til at lyde som et slaginstrument.

SUN Studio souvenirs

SUN Studio har en lille café og souvenirbutik tilknyttet og så kan man også komme ind fra gaden og optage sin egen plade. Som nævnt bliver stedet stadig benyttet i dag og bl.a. U2 har optaget der.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Palle says:

    Hej Rene – kanon tur du har været på –
    forøvrigt var jeg sidste år i London og så musicalen “Million Dollar Quartet” – en skøn oplevelse, med fremragende musik:-))

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top