SUN Studio i Memphis

Kongen var ikke den eneste legende jeg hang ud med denne dag. I SUN Studio var det The Million Dollar Quartet.

1. april, 2012

SUN Studio

Efter Graceland tog jeg ind til Sun Studio på Union Avenue til en tur tilbage i tiden. Ligesom RCA Victor Stuido B, så er SUN Studio stadig et aktivt studie. Det er svært at tro når man ser de slidte lokaler og falmende detaljer, men der er tydeligvis en speciel lyd disse steder som musikerne stadig eftersøger.

SUN Studio rundvisning

Rundvisningen hos SUN Studio starter med lidt historie omkring hvordan studiet blev til og rock´n´roll. Oprindeligt var SUN Studio ikke et pladeselskab. Det hed Memphis Recording Service og selvom ambitionen var at optage up and coming blues og rock musikere, så blev det til flest kirkekoncerter og bryllupper til at begynde med.

SUN Studio Million Dollar Quartet

Der kom dog gradvis gang i forretningen og SUN Studio blev etableret. En masse store navne kom til og en række tilfældigheder spillede ind for at skabe nogle af de store øjeblikke i musikhistorien. Bl.a. den måde Elvis endelig fik sit gennembrud på og hvordan en ulovlig optagelse af The Million Dollar Quartet tilbage i 1950´erne endelig kom lovligt i handelen i 2003.

Johnny Cash slagtrick på guitar

Guiden havde et godt kendskab til musikken, menneskerne og historien og gav en super rundtur. Som en lille gimmick viste hun et trick flere musikere nok med kendt fra Johnny Cash benyttede i rockens ungdom. På The Grand Ole Opry måtte man ikke benytte slagtøj tilbage i tiden. Det blev betragtet som djævelens værk. Derfor fandt musikerne ud af, at få deres guitar til at lyde som et slaginstrument.

SUN Studio souvenirs

SUN Studio har en lille café og souvenirbutik tilknyttet og så kan man også komme ind fra gaden og optage sin egen plade. Som nævnt bliver stedet stadig benyttet i dag og bl.a. U2 har optaget der.

Andre roadtrip oplevelser:

Cigarer og vodka i Ybor City

Ybor City, lidt udenfor Tampa, gemmer på en vild historie, cubanske traditioner og mad samt gin og vodka lavet på sukkerrør.

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

New Orleans – indtryk og gumbo

Forgæves tjek ind på motel, New Orleans Superdome, French Quarter og gumbo med to søstre. Der var masser af kørsel denne dag men også en masse indtryk og oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada