Elvis Presley og Graceland i Memphis

Der er ingen vej uden om Elvis Presley i Memphis så jeg brugte det meste af dagen med et gensyn med Graceland (besøgte det første gang til Elvis Week tilbage i 2006).

1. april, 2012

Elvis Presley Boulevard

Uden tømmermænd at sloges med, kom jeg op i god tid og kørte ud til Graceland. Der var problemer med internettet på hotellet, så jeg fik ikke den præcise adresse, men vidste det lå på Elvis Presley Boulevard, så den fandt jeg begyndelsen af og kørte derud af med taget nede. Det var den første rigtige sommerdag med temp over 25 grader, selv fra morgenstunden.


Jeg havde heldigvis husket forkert mht. åbningstiden, så da jeg ankom kl 9:30, var jeg blandt de første i køen til billetter. Jeg gik all in med et VIP pass som gav adgang til alt og sprang evt. køer over og var blandt de første som kom ind i Graceland denne morgen. Hvis man kun er lidt interesseret i Elvis, så kan mindre godt gøre det. Her skal du dog vøre opmærksom på, at der kan være noget ventetid. Heldigvis kan man købe billetter til bestemte tidspunkter, så man ikke skal stå og svede i varmen.

Inde i Graceland

Turen rundt i Graceland foregår på egen hånd med en audio tur. Det er en super måde at opleve stedet, historien og ikke mindst Elvis på. Man kan gå rundt i sit eget tempo og selv bestemme hvor megen info man gider lytte til. Man kommer rundt i store dele af huset, kontorer og garager i baghaven, fitnesslokalerne (som nu huser rigtig mange af hans guld og platin plader samt nogle kostumer) og ikke mindst gravstedet hvor familien ligger begravet.

Elvis´ biler og fly

Udover Graceland er der en række andre udstillinger så som Elvis biler og hans fly. Der er også en række mindre udstillinger som nok er for de mere hardcore Elvis fans. Det er udstillinger som går tæt på bl.a 68 comeback koncerten og en udstilling dedikeret til den dokumentar der blev lavet om Elvis returneren til live koncerter efter 13 år.

Grædemuren ved Graceland

En ting man ikke må glemme er at kigge nærmere på den mur som omkranser Graceland. Der er skrevet hundredetusindevis af hilsner på den gennem årene. Jeg skrev selv tilbage i 2006 til Elvis Week, men havde glemt noget at skrive med denne gang.


Peanutbutter and banana sandwich

Noget jeg huskede denne gang var, at spise en af Elvis´ livretter: Fried peanutbutter and banana sandwich. En kombination af høj varme og kvælende fugtughed (og måske lidt glemsomhed) gjorde at jeg ikke fik den smagt sidst jer var her. Det er på ingen måde en kulinarisk oplevelse og jeg spiste heller ikke op. Smage er ok men konsistensen er ikke noget jeg er vokset op med, så det overlader jeg til amerikanerne. Blot for at gå helt amok i kalorier bestilte jeg også en gang chili cheese fries.Andre roadtrip oplevelser:

Sunday Brunch på Blue Dog Café

Første frokost i sydstaterne blev den helt store brunch buffet på Blue Dog Café i Louisiana. Crab Cake Benedict, Sweet Potato Crunch, Creamed Spinach mm.

Ryk direkte i fængsel i Nashville

Jeg ved ikke om det er fattigdommen eller fordi der er så mange fulde mennesker i Nashville, men har sjældent set så mange bail bonds firmaer samlet et sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada