Elvis Presley og Graceland i Memphis

Der er ingen vej uden om Elvis Presley i Memphis så jeg brugte det meste af dagen med et gensyn med Graceland (besøgte det første gang til Elvis Week tilbage i 2006).

1. april, 2012

Elvis Presley Boulevard

Uden tømmermænd at sloges med, kom jeg op i god tid og kørte ud til Graceland. Der var problemer med internettet på hotellet, så jeg fik ikke den præcise adresse, men vidste det lå på Elvis Presley Boulevard, så den fandt jeg begyndelsen af og kørte derud af med taget nede. Det var den første rigtige sommerdag med temp over 25 grader, selv fra morgenstunden.


Jeg havde heldigvis husket forkert mht. åbningstiden, så da jeg ankom kl 9:30, var jeg blandt de første i køen til billetter. Jeg gik all in med et VIP pass som gav adgang til alt og sprang evt. køer over og var blandt de første som kom ind i Graceland denne morgen. Hvis man kun er lidt interesseret i Elvis, så kan mindre godt gøre det. Her skal du dog vøre opmærksom på, at der kan være noget ventetid. Heldigvis kan man købe billetter til bestemte tidspunkter, så man ikke skal stå og svede i varmen.

Inde i Graceland

Turen rundt i Graceland foregår på egen hånd med en audio tur. Det er en super måde at opleve stedet, historien og ikke mindst Elvis på. Man kan gå rundt i sit eget tempo og selv bestemme hvor megen info man gider lytte til. Man kommer rundt i store dele af huset, kontorer og garager i baghaven, fitnesslokalerne (som nu huser rigtig mange af hans guld og platin plader samt nogle kostumer) og ikke mindst gravstedet hvor familien ligger begravet.

Elvis´ biler og fly

Udover Graceland er der en række andre udstillinger så som Elvis biler og hans fly. Der er også en række mindre udstillinger som nok er for de mere hardcore Elvis fans. Det er udstillinger som går tæt på bl.a 68 comeback koncerten og en udstilling dedikeret til den dokumentar der blev lavet om Elvis returneren til live koncerter efter 13 år.

Grædemuren ved Graceland

En ting man ikke må glemme er at kigge nærmere på den mur som omkranser Graceland. Der er skrevet hundredetusindevis af hilsner på den gennem årene. Jeg skrev selv tilbage i 2006 til Elvis Week, men havde glemt noget at skrive med denne gang.


Peanutbutter and banana sandwich

Noget jeg huskede denne gang var, at spise en af Elvis´ livretter: Fried peanutbutter and banana sandwich. En kombination af høj varme og kvælende fugtughed (og måske lidt glemsomhed) gjorde at jeg ikke fik den smagt sidst jer var her. Det er på ingen måde en kulinarisk oplevelse og jeg spiste heller ikke op. Smage er ok men konsistensen er ikke noget jeg er vokset op med, så det overlader jeg til amerikanerne. Blot for at gå helt amok i kalorier bestilte jeg også en gang chili cheese fries.Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top