Gus’s Fried Chicken og Memphis indtryk

Gus’s verdensberømte Fried Chicken, pimpede biler, akrobatik i gaderne og blues i parken. Memphis har en masse små oplevelser at byde på.

1. april, 2012

Sporvogne og riverfront i Memphis

Memphis gemmer på på en masse hyggelige steder og oplevelser. Man kan se noget af byen fra sporvogn og der er god mulighed for at stifte bekendtskab med den legendariske Mississippiflod.

Memphis er tydeligvis præget af udfordringer som forfald og fattigdom. Der er dog steder som aldrig går af mode og blandt nogle af de nye, høje glashuse langs floden er der investeret penge i renovering af nogle af de gamle bygninger, som er lavet om til lejligheder.

Gus’s Fried Chicken – World Famous

Jeg gik dog ikke hvileløst denne dag. Jeg havde udset mig et andet af byens legendariske madsteder: Gus’s Fried Chicken.

Det ligger lidt væk fra Beale Street i et, på denne dag, dødt kvarter. Stedet er ikke særlig stort, men uhyre populært. Denne gang kom jeg dog så tidligt, at der ikke var problemer med at få et bord, og da jeg frit kunne vælge, så satte jeg mig så jeg kunne kigge ud i køkkenet.

Gus’s Fried Chicken er kendt for, ja, fried chicken, så det skulle jeg selvfølgelig have. Kortet har ikke så meget andet at byde på end friturestegte ting, så jeg valgte fried pickles til forret. Det var ikke værd at sætte tænderne i og næste gang er jeg tilbage til fried green tomatoes som jeg synes smager meget godt.

Til hovedret valgte jeg 3 stk. white meat. Det serveres med slaw and beans. Det skulle vise sig at meget mere end jeg kunne spise. Der er godt med kød på og var alt for meget for en utrænet kyllingespiser. Smagen var til gengæld god. Og på trods af, at det var lyst kød, så var det saftigt kød og ikke en kedelig tør oplevelse.

Stedet summede af liv og der var en konstant strøm af folk som kom forbi for at hente take-out.

Jeg fik en snak med min tjener som kunne fortælle at stedet er populært hos lokalbefolkningen pga. den gode mad og lange tilknytning til byen. De havde dog oplevet en stigning i turistbesøg som mit, efter de havde været featured i programmer som Man v. Food (hvor jeg havde set dem) og Diners, Drive-in and Dives m.fl.

Vilde fælge og blues i parken

Fra Gus’s Fried Chicken gik jeg tilbage ned i byen og så den an i dagslys. Beale Street var allerede begyndt at summe af liv og var spærret af for trafik. Det udnyttede endnu en flok unge til at give lidt opvisning i deres akrobatiske kunnen.

En ting jeg begyndte at bemærke i Memphis, var trenden blandt unge og deres biler. Flere gange så jeg denne form for pimping af biler. Typisk kørt af unge mennesker med stereoen for fuld udblæsning.

Det var søndag men der var godt gang i den. I en lille park ved Beale Street var der live musik og nogle garvede rotter stod på den lille scene og fyrede noget laid back blues af.
Selvom det var først på aftenen, så var der allerede en som havde fået til både gården og gaden og han var ikke bleg for at give den gas oppe foran scenen.

Solen begyndte at nærme sig horisonten mens jeg gik rundt og nød den stigende stemning i og omkring Beale Street.

Andre roadtrip oplevelser:

Rundtur hos CNN i Atlanta

Traditionen tro var jeg tidligt oppe den første dag på roadtrippen (jet-lag). Derfor havde jeg booket tid hos CNN kl 09:00 til en rundtur. Fik også turen i 2006, men den er rigtig god og så er der kommet ny info med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada