Gus’s Fried Chicken og Memphis indtryk

Gus’s verdensberømte Fried Chicken, pimpede biler, akrobatik i gaderne og blues i parken. Memphis har en masse små oplevelser at byde på.

1. april, 2012

Sporvogne og riverfront i Memphis

Memphis gemmer på på en masse hyggelige steder og oplevelser. Man kan se noget af byen fra sporvogn og der er god mulighed for at stifte bekendtskab med den legendariske Mississippiflod.

Memphis er tydeligvis præget af udfordringer som forfald og fattigdom. Der er dog steder som aldrig går af mode og blandt nogle af de nye, høje glashuse langs floden er der investeret penge i renovering af nogle af de gamle bygninger, som er lavet om til lejligheder.

Gus’s Fried Chicken – World Famous

Jeg gik dog ikke hvileløst denne dag. Jeg havde udset mig et andet af byens legendariske madsteder: Gus’s Fried Chicken.

Det ligger lidt væk fra Beale Street i et, på denne dag, dødt kvarter. Stedet er ikke særlig stort, men uhyre populært. Denne gang kom jeg dog så tidligt, at der ikke var problemer med at få et bord, og da jeg frit kunne vælge, så satte jeg mig så jeg kunne kigge ud i køkkenet.

Gus’s Fried Chicken er kendt for, ja, fried chicken, så det skulle jeg selvfølgelig have. Kortet har ikke så meget andet at byde på end friturestegte ting, så jeg valgte fried pickles til forret. Det var ikke værd at sætte tænderne i og næste gang er jeg tilbage til fried green tomatoes som jeg synes smager meget godt.

Til hovedret valgte jeg 3 stk. white meat. Det serveres med slaw and beans. Det skulle vise sig at meget mere end jeg kunne spise. Der er godt med kød på og var alt for meget for en utrænet kyllingespiser. Smagen var til gengæld god. Og på trods af, at det var lyst kød, så var det saftigt kød og ikke en kedelig tør oplevelse.

Stedet summede af liv og der var en konstant strøm af folk som kom forbi for at hente take-out.

Jeg fik en snak med min tjener som kunne fortælle at stedet er populært hos lokalbefolkningen pga. den gode mad og lange tilknytning til byen. De havde dog oplevet en stigning i turistbesøg som mit, efter de havde været featured i programmer som Man v. Food (hvor jeg havde set dem) og Diners, Drive-in and Dives m.fl.

Vilde fælge og blues i parken

Fra Gus’s Fried Chicken gik jeg tilbage ned i byen og så den an i dagslys. Beale Street var allerede begyndt at summe af liv og var spærret af for trafik. Det udnyttede endnu en flok unge til at give lidt opvisning i deres akrobatiske kunnen.

En ting jeg begyndte at bemærke i Memphis, var trenden blandt unge og deres biler. Flere gange så jeg denne form for pimping af biler. Typisk kørt af unge mennesker med stereoen for fuld udblæsning.

Det var søndag men der var godt gang i den. I en lille park ved Beale Street var der live musik og nogle garvede rotter stod på den lille scene og fyrede noget laid back blues af.
Selvom det var først på aftenen, så var der allerede en som havde fået til både gården og gaden og han var ikke bleg for at give den gas oppe foran scenen.

Solen begyndte at nærme sig horisonten mens jeg gik rundt og nød den stigende stemning i og omkring Beale Street.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top