Miami South Beach – Diner og shopping

Miami gjorde klar til nytårsaften og South Beach var allerede afspærret. Nød diner og shopping inden turen hjem.

31 Dec, 2018

Morgenmad på diner i Miami

Nytårsaftensdag ville kulminere med flyveturen hjem kl 16 US tid (22 DK tid) fra Miami lufthavn. Det betød der ikke skulle fejres nytårsaften i USA, men i flyet på vej hjem. Men det var først kl 16, og det var morgen i Fort Lauderdale.

Jeg havde bevidst ladet min jetlag styre mig ugen igennem, så det var tidligt i Ft. Lauderdale, da jeg lagde dagens plan. I stedet for at bruge formiddagen i Fort Luderdale og tage i lufthavnen derfra, besluttede jeg mig for også at krydse Miami af på denne tur.

Morgenmaden blev udskudt fra Fort Lauderdale til South Beach, hvor 11th Street Diner var udset til et gensyn.

South Beach i Miami var ikke helt vågnet da vi nåede derned. Det var en god ting i forhold til trafik og ikke mindst parkering. 11th Street Diner var ikke fyldt, så morgenmaden var hurtig overstået. Uret viste lidt i 10 om formiddagen, så der var godt med tid til at slappe af i South Beach og gå på opdagelse.

Det kan være dyrt at parkere i South Beach, og selvom der er mange p-huse, så kommer rigtig mange forbi for at bruge en dag på stranden. Det anbefales derfor at komme tidligt, hvis du vil have en billig plads. De kommunalt drevne p-huse er billigst. De private koster fra 30 dollars og op. Jeg så skilte med 60 dollars denne dag, men nu var det også nytårsaften.

Her kan du læse mere om parkering på din roadtrip.

Shopping på Lincoln Road Mall

Der havde allerede sneget sig lidt shopping ind dagen før i Sawgrass Mills ved Fort Lauderdale. Det blev toppet op med lidt windowshopping (og en enkelt gadget) på Lincoln Road Mall i South Beach, Miami.

Lincoln Road Mall er ikke et mall inde i en bygning, men kan bedst sammenlignes med en gågade som vi kender det fra Danmark. Koncentreret shopping på en gågade er ikke den mest udbredte form for shopping i USA, men du finder den rundt omkring, bl.a. i Santa Monica og Third Street Promenade.

Lincoln Road Mall er stor med knap 90 butikker og 60 restauranter/caféer. Bor du i South Beach nogle dage er det en perfekt destination lidt væk (gå afstand) fra Ocean Drive.

Er shopping på to-do listen på din roadtrip, er der mere info at hente her om shopping i USA & Canada.

Art Deco og Versace på Ocean Drive i South Beach

Der er gode strande op og ned af kysten i Florida ud mod Atlanterhavet. Jeg har ikke rigtig benyttet dem, så ved ikke om den du finder i South Beach er bedre end den i Fort Lauderdale.

Men Ocean Drive på South Beach i Miami er en bedre (og meget længere) oplevelse end Seabreeze Blvd. i Fort Lauderdale.

Ocean Drive er hvor du finder de ikoniske Art Deco hoteller i Miami. De er alene årsag nok til at besøge South Beach. Sammen med Lummus Park er det en perfekt setting til en klassisk Miami oplevelse.

Hotellerne er fine i dagslys, men kommer for alvor til sin ret om aftenen hvor neonlysene tændes.

Det mest fotograferede hus på Ocean Drive er ikke et Art Deco hotel. Det er Versace’s Mansion.
Gianni Versace boede i huset fra 1992 til hans død i 1997.

Siden da har stedet været lidt forskelligt. I 2018 var det et Boutique hotel med 10 suiter og en eksklusiv restaurant.

Nytårsaften i South Beach, Miami

Denne dag var lidt speciel, da området ved Ocean Drive var lukket af forud for nytårsaften. Dog kun for biler.

Det betød restauranterne var rykket lidt længere ud på vejen med deres borde og stole og du så tilløb til nogle af de foranstaltninger der ville være om aftenen. Bl.a. skal du nok ikke forvente at kunne få et bord medmindre du har bestilt (lang tid) i forvejen. Og en dag som nytårsaften følger der nok en forpligtelse med i form af en menu + drikkevarer der skal købes.

Jeg har ikke holdt nytårsaften i Miami. Jeg holdt det i Key West nogle år tidligere.

Godt Nytår på flyet hjem fra Miami

Fra Miami South Beach var det en kort køretur ud til Miami lufthavn. I området nede ved South Beach var der allerede en del trafik og kø kl 12:30 pga. afspærringerne, så det skal du have for øje hvis du tager derind nytårsaften i løbet af dagen.

Aflevering af lejebil, MIA Mover (lufthavnstog) til terminalen og tjek ind gik uden problemer.

Flyet hjem var den direkte rute fra Miami til København med SAS.

Vi blev en time forsinket ud af Miami, fordi flyet var forsinket fra Norge. Det havde sneet meget i Oslo, hvilket havde forsinket det ud af Gardemoen.

På vej hjem ønskede kaptajnen Godt Nytår da året skiftede i Skandinavien. Der var ikke nogen bobler eller andet på min plads (Economy), men fint at der var en lykønskning. Det var der ikke da jeg fløj fra Atlanta til Amsterdam den 31. december i 2017.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Fort Lauderdale ned til South Beach i Miami.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Billig overnatning i Miami

Miami har ikke de billigste overnatninger. Byen er lidt ligesom Los Angeles og opdelt i forskellige områder, hvor du både finder billige og knap så billige overnatninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada