Tabasco hot sauce produceres af en gammel familiedrevet virksomhed i det sydlige Louisiana. På Avery Island kan du komme på fabriksrundtur og smage de mange varianter.

14 aug, 2017

Tæt på de amerikanske brands: Tabasco

Mange af de amerikanske brands du kender og måske benytter i dagligdagen, kan du komme lidt tættere på når du er på roadtrip. Du ser dem i gadebilledet på reklamer og i supermarkedet mm., men du kan også komme på fabriksrundtur hos flere af dem.

Det sydlige Louisiana gemmer på et af de helt store amerikanske brands: Tabasco. Hot sauce er ikke så udbredt i Danmark, men du kan ikke gå ind på en restaurant i USA uden at der står Tabasco (eller et andet brand) på bordet.

Tabasco er en god, gammel familieejet virksomhed som siden 1868 har produceret den kendte hot sauce.
Tabascofabrikken og deres marker, ligger på Avery Island i det sydlige Louisiana tæt ved kysten til den mexikanske golf. Den frugtbare jord og gode klima er perfekt for at dyrke de chilifrugter, som udgør hovedingrediensen i Tabasco.

Selvguidet tour hos Tabasco

Hos Tabasco og på Avery Island er der flere aktiviteter men det primære er rundturen på fabrikken. Det er en selvguidet tour hvor du selv følger en nummereret rute og læser dig til info.

Turen starter med en gennemgang af historien og familien bag Tabasco – McIlhenny. Tabasco er stadig drevet af den samme familie i dag.

Den selvguidede tour tager dig gennem produktionen. Først et drivhus, hvor der er nogle planter med de peberfrugter (chili) de dyrker for ar producerer Tabasco.

Dernæst en lagerbygning hvor peberfrugterne lagres i op til tre år. Når chilifrugterne har den rigtig røde farve, høstes de, renses, saltes og mases til mos. De lagres så på fade i tre år.

Når de har lagret i tre år, hældes mosen på blandingstanke med eddike.
Til sidst tappes saften på flaske og sendes til hele verden.

Er du på fabrikken mandag til fredag set du tappehallen køre.
Undervejs på din tur rundt i produktionen kan du dufte Tabascoen i større eller mindre grad. Den er eddike baseret så det skinner igennem, men bidet fra chilien fornemmes.

Tabascos mange varianter

Ved tappehallen kommer de ind på nogle af de varianter Tabasco laver samt de produkter de er involveret i.

I en lille Country Store, der også fungerer som stedets souvenirbutik, har du mulighed for at smage på produkterne.

Her kan du prøve de mange varianter af de klassiske Tabasco saucer, men også en lang række andre produkter (mere end 30 forskellige) hvor Tabasco på den ene eller anden måde er indblandet.

For at vise hvad Tabasco også kan bruges til, var der noget is og sodavand med Tabasco du kunne smage. Isen var rigtig god. Den var lavet med den grønne Tabasco og fungerede rigtig godt.

Tabasco i og på mad

Når du har lagt de fleste af dine feriepenge i country store, kan du gå ind ved siden af og brug erfaren i Restaurant 1868.

Her serveres en lang række klassiske retter, tilsat Tabasco på forskellig vis.

Vi prøvede en breakfast biscuit hvor deres spicy jelly indgik, samt en cheese cake med Chocolate Rasberry Tabasco sauce.

Tabasco er mere end fabrikken

Avery Island byder på mere end Tabascofabrikken og der er mere du kan opleve end fabriksrundturen.
Tabasco tilbyder nogle oplevelser med mad og som en del af Avery Island ligger Jungle Gardens. Jungle Gardens er et naturområde med flora og fauna i et velplejet område, du kan gå på opdagelse i.

Jeg besøgte ikke Jungle Gardens på dette besøg, da jeg dagen inden havde vært på en Swamp Tour i Atchafalaya.

Her kan du finde mere info om Tabasco og de ture de tilbyder.

Her kan du finde mere info om Jungle Garden og hvilke oplevelser de tilbyder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *