Walking tour i Savannah

En walking tour i Savannah kommer selvfølgelig forbi stedet hvor scenen med Forrest Gump på bænken blev optaget. Men Savannah har meget mere historie end Tom Hanks.

30 dec, 2017

Forsyth Park i Savannah

Jeg havde to overnatninger i Savannah på denne tur. Dagene blev primært brugt til sightseeing – på egen hånd og med guides – men der var også tid til en lille afstikker ud af byen.

Jeg havde besøgt Savannah før, så der var gensyn på denne tur, men også en masse nye oplevelser.

Savannah er, sammen med Charleston, SC, nogle af de ældst bevarede byer i USA. Begge blev skånet i de store krige, og du kan derfor opleve en arkitektur der er mere original og anderledes end det meste af USA.

Savannah gemmer på en masse historie og interessante forbindelser til det moderne USA og resten af verden.

Byen blev oprindeligt skabt som forsvarsværn for Charleston lidt længere mod nord. Byplanlægningen blev lavet i England og taget med på tværs af Atlanten, sammen med en masse fanger, som blev “løsladt” hvis de hjalp med at bygge Savannah.

Jeg brugte nogle timer om formiddagen på egen hånd og så bl.a nærmere på Forsyth Park. Har du kun en enkelt dag i byen, vil de historiske Squares og havnefronten optage det meste af din tid.

Men byen er meget mere end det, og Forsyth Park bør du nå ud til. Om ikke andet, for at se det springvand som er købt på postordre, hvorfor der står et magen til i sydamerika.

De historiske squares i Savannah

Selvom det er fedt at gå på oplevelse på egen hånd, så sætter jeg pris på en guide så jeg også kan få noget info om alt det jeg ser.

Jeg er vild med walking tours og i et par timer denne formiddag, gik jeg med 20 andre rundt blandt de ældste squares i byen og lærte en masse.

Savannahs berømte squares var planlagt som de er fra starten. Det var for at opbygge en by optimalt og samtidig fungerer som fæstningsværk mod de spaniere der måtte forsøge at indtage byen fra syd.

Byen var dog aldrig planlagt med 24 squares, som var tallet i 1851. I dag er der 22 tilbage.

Savannah startede med fire squares og efterhånden som byen voksede, steg antallet af squares.

Når du kigger på et kort over byen, vil du se at byen ikke har bibeholdt sin symmetri. Det er fordi man aldrig forestillede sig byen ville vokse sig så stor som den er. Der blev bl.a. anlagt en kirkegård uden for byen. I dag er den en del af downtown.

På gåben var vi rundt til en 5-6 squares og fik en masse fortællinger om skabelsen, hvad de blev brugt til (nogle var markeder, andre var hvor man hang folk osv.) og hvad de havde været igennem (brændt ned, træer væltet i orkan, veje skåret igennem mm.).

Historiske hjem i Savannah

Rundt om alle squares ligger en masse historiske bygninger og kirker. Du får mange informationer på de fleste guidede ture. Nok også flere end mange kan holde rede på. Specielt hvis de ikke har en stor interesse for amerikansk historie. Mange huse i Savannah har en historie. Vi gjorde stop ved de mest historiske. En titel de havde pga. de mennesker der har boet i dem. Her slap min historiske viden om USA op.

Forrest Gump i Savannah

Den mest kendte Square er nok Chippewa. Du kender den måske ikke af navn, men den blev kendt for sin rolle i filmen Forest Gump. Her var en bænk opsat hvor Tom Hanks sidder og venter på bussen og fortæller sin livshistorie til en tilfældig ventende. Bænken, som var en film prop og ikke en ægte historisk bænk, er nu udstillet på Savannah History Museum.

Engelsk dobbeltdækker som café

Savannahs store indtægtkilder er turisme og uddannelse.
SCAD er en forkortelse der går igen flere steder i byen og står for Savannah College of Art and Design.

Skolen har til huse flere steder rundt om i byen i mange af de gamle bygninger.
Der er åbent flere steder for oplevelser og bl.a flere gallerier og butikker har alt muligt kunst og design du kan kigge på.

En af de mere specielle, er inde i en stor gul bygning der, selvom den er gammel, alligevel stikker lidt ud pga sin arkitektur. I den gemmer der sig en café med et lidt specielt siddearrangement.

En guidet tur på kirkegården

Vi sluttede walking turen på Colonial Park Cemetery. Den sidste person blev begravet der i 1853.
Mange tusinder er begravet der, men der er ikke lige så mange gravsten.

Kirkegården blev misrygtet under borgerkrigen så mange gravsten blev ødelagt. Andre blev ændret, så oplysninger på dem ikke passer. De få sten man ved er korrekte, kan i dag ses sat på den eneste tilbageblevne murstensmur der omkranser kirkegården.

Lidt uden for Savannah ligger kirkegården Bonaventura. Det er en mere klassisk sydstatskirkegård. Den ligner noget taget ud af Nord/Syd serien og du kan få lang tid til at gå med en tur rundt i området. Der er guidede ture rundt på Bonaventura kirkegården, hvilket jeg vil anbefale du inkludere ved et besøg.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top