Trolley tur i Savannah, Georgia

Med trolley rundt i Savannah, de gamle squares, Live Oka træer med masser af Spanish Moss og i Forest Gump´s fodspor.

8. sep, 2013

Lær Savannah at kende med en trolley tour

En god måde at få et hurtigt overblik over en by, er at tage en guidet tur rundt i den. I de større byer er der ofte dobbeltdækker busser, men i en mindre by som Savannah med dens små og smalle gader, er det en lille trolley der fragter dig rundt (eller mini busser).

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-1

I Savannah er der et par trolley selskaber som dækker det historiske område. Vi var med Old Town Trolley Tours, som starter ved Savannah Visitor Center. Det er en hop-on / hop-off tur som tager 1.5 time i alt.

Turen rundt i Savannah bød på flere informationer end jeg kan huske og der er mange navne og begivenheder som du skal være lokal eller meget historie interesseret for at kunne nikke genkendende til.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-3

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-4

Meget af downtown består af små pladser (squares) omkranset af gamle historiske bygninger. Byen undgik at blive brændt ned ved borgerkrigens afslutning, så ved nogle af de små pladser ser der ud som i 1800 tallet.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-6

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-13

Forest Gump i Savannah

Byen har lagt baggrund til en lang række film og tv-produktioner. I den mere kendte ende er nok Forest Gump, hvor scenen som filmens historie er bygget op omkring med Forest siddende på en bænk og vente på bussen mens han fortæller om sit liv, er optaget på Chippewa Square. Bænken er her dog ikke mere (står på Savannah History Museum) og alle spor af optagelserne er væk.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-11

De små pladser ligner hurtigt hinanden og det er kun historien om pladsen der skiller dem. På tværs af downtown er der nogle større veje som er draperet i Live Oak træer fyldt med Spanish Mos. Det giver en rigtig southern feeling at køre gennem disse allé’er.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-9

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-10

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-8

Savannah havnefront

Et sted i byen der virkelig skiller sig ud fra de lidt ensformige historiske pladser, er området nede ved floden. Stadig gammelt og historisk, men ligger imponerende ud til den store (og meget aktive) flod. Savannah er en af USAs største container havne, så nogle af de største Mærsk skibe kommer jævnligt forbi.
Området langs floden er turistificeret en hel del, men stadig en hyggelig del af byen, som har de store koncentrationer af barer og restauranter.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-14

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-15

Adgangen dertil vidner om byens historie som fæstningsby, med høje volde, som nu forceres via stejle brostens veje.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-16

God øl på The Distillery

Vi sluttede dagen i Savnnah på The Distillery. Det lå i gå afstand fra hotellet (2 minutter), bryggede deres egen øl og havde et mock interiør der skulle give lidt distilleri følelse.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-17

Stedet fejlede ikke noget og øllene var rigtig gode. Maden var desværre ikke god. Run of the mill standard mad (burger, sandwiches) uden sjæl. Come for the beers, stay for the beers.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-19

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dry Tortugas oplevet med vandflyver og snorkel

Dry Tortugas hører ikke til de mest kendte af USAs nationalparker, men det er nok en af de mest idylliske. Der er ikke så meget at lave derude andet end at slappe af og snorkle, men er du tosset nogle fede omgivelser at gøre det i.

BB King og Memphis

Med Memphis skiftede musikken fra Country til blues og rock’n’roll. Fra Dolly Parton til Elvis og BB King.

Daytona International Speedway

Daytona International Speedway er imponerende med eller uden løb. En guidet tour rundt på anlægget tager dig med ind på den stejle bane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada