Trolley tur i Savannah, Georgia

Med trolley rundt i Savannah, de gamle squares, Live Oka træer med masser af Spanish Moss og i Forest Gump´s fodspor.

8. sep, 2013

Lær Savannah at kende med en trolley tour

En god måde at få et hurtigt overblik over en by, er at tage en guidet tur rundt i den. I de større byer er der ofte dobbeltdækker busser, men i en mindre by som Savannah med dens små og smalle gader, er det en lille trolley der fragter dig rundt (eller mini busser).

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-1

I Savannah er der et par trolley selskaber som dækker det historiske område. Vi var med Old Town Trolley Tours, som starter ved Savannah Visitor Center. Det er en hop-on / hop-off tur som tager 1.5 time i alt.

Turen rundt i Savannah bød på flere informationer end jeg kan huske og der er mange navne og begivenheder som du skal være lokal eller meget historie interesseret for at kunne nikke genkendende til.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-3

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-4

Meget af downtown består af små pladser (squares) omkranset af gamle historiske bygninger. Byen undgik at blive brændt ned ved borgerkrigens afslutning, så ved nogle af de små pladser ser der ud som i 1800 tallet.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-6

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-13

Forest Gump i Savannah

Byen har lagt baggrund til en lang række film og tv-produktioner. I den mere kendte ende er nok Forest Gump, hvor scenen som filmens historie er bygget op omkring med Forest siddende på en bænk og vente på bussen mens han fortæller om sit liv, er optaget på Chippewa Square. Bænken er her dog ikke mere (står på Savannah History Museum) og alle spor af optagelserne er væk.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-11

De små pladser ligner hurtigt hinanden og det er kun historien om pladsen der skiller dem. På tværs af downtown er der nogle større veje som er draperet i Live Oak træer fyldt med Spanish Mos. Det giver en rigtig southern feeling at køre gennem disse allé’er.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-9

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-10

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-8

Savannah havnefront

Et sted i byen der virkelig skiller sig ud fra de lidt ensformige historiske pladser, er området nede ved floden. Stadig gammelt og historisk, men ligger imponerende ud til den store (og meget aktive) flod. Savannah er en af USAs største container havne, så nogle af de største Mærsk skibe kommer jævnligt forbi.
Området langs floden er turistificeret en hel del, men stadig en hyggelig del af byen, som har de store koncentrationer af barer og restauranter.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-14

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-15

Adgangen dertil vidner om byens historie som fæstningsby, med høje volde, som nu forceres via stejle brostens veje.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-16

God øl på The Distillery

Vi sluttede dagen i Savnnah på The Distillery. Det lå i gå afstand fra hotellet (2 minutter), bryggede deres egen øl og havde et mock interiør der skulle give lidt distilleri følelse.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-17

Stedet fejlede ikke noget og øllene var rigtig gode. Maden var desværre ikke god. Run of the mill standard mad (burger, sandwiches) uden sjæl. Come for the beers, stay for the beers.

savannah_trolley_tour_roadtrip_usa_2013-19

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top