Charleston, South Carolina

Rundtur i de små gader og stræder Charleston, SC. En totalfredet by hvis historie går tilbage til 1700-tallet, unikt for en amerikansk by.

9. sep, 2013

Se oplevelser fra 2016 i bunden af beskrivelsen.

Guided tur i Charleston

Mandag fortsatte vi op til Charleston, SC. Her tog vi igen en guided tur rundt i byen. Denne gang i en lille minibus med AC (der var varmt, selvom de lokale blev ved med at sige det modsatte).

charleston_roadtrip_usa_2013-1

Ligesom Savannah, GA, så undgik Charleston også at blive brændt af ved slutningen af borgerkrigen i 1864.
Det betyder Charleston er en af de mest historisk intakte byer i USA med bygninger fra 1700 tallet og frem. Størstedelen af downtown er bevaringsværdigt og der bliver ikke nedlagt bygninger til fordel for bredere veje mm. så det er til tider en rigtig indelukkets og intim by. Meget ulig størstedelen af de amerikanske byer de fleste har oplevet på deres roadtrip.

Snakkesaglig guide

Vores guide var pensioneret historielærer så han snakkede i et væk. Fangede ikke alt (grundet hans accent) men nok til at blive en hel del klogere på Charleston.

charleston_roadtrip_usa_2013-2

Vi startede ud med en hurtig gennemgang af byens musikhistorie (bl.a bor Darius Rucker i byen) og tog så ellers tilbage til 1700 tallet og snoede os vej gennem byens boroughs og op gennem tiden.

charleston_roadtrip_usa_2013-3

Charleston er totalfredet

Byen er total fredet, så ydersiden på de fleste huse er som de var ved opførsel. Indersiden er bragt op til nutidig standard og 85 procent af de historiske områder er privat beboelse.

Fordi Charleston ligger ved kysten (Savannah ligger ved en flod, men lidt inde i landet) så er temperaturen ofte lidt mere behagelig i Charleston. Det betød at plantageejerne valgte at bygge deres sommerhuse i Charleston, og det er mange af dem du kan se den dag i dag.

charleston_roadtrip_usa_2013-6

Ude fra vejen synes de ikke af meget, men mange af dem er kæmpe og strækker sig bagud en hel city block.

charleston_houses

Charleston har en masse halve husnumre, 54 1/2. Det er nummereringen for de slavehytter eller stanlde mm. som plantageejerne byggede på deres grund til tyendet.
I dag er mange af dem selvstændige boliger, som fint måler sig med flere af de lidt mere moderat størrelse boliger.

Charleston bombet fra vandet

Charleston gik fri af de store nedbrændinger ved borgerkrigens slutning, men der har været rigeligt af andre destruktive kræfter på spil.
I uafhængighedskrigen blev byen bombarderet fra vandsiden der blev sidenhen bygget nogle fort ved indsejlingen, bl.a Fort Sumter som ligger på en ø i stil med Trekroner fortet ved København.

charleston_roadtrip_usa_2013-8

Jordskælv i Charleston

Byen havde også et kraftigt jordskælv (+7 på Richter) i 1886, så man jordskælvsikrede alle de gamle bygninger. De kan ses i form af nogle runde metalskiver hvor jernstænger er indsat på tværs i husene. Det vides dog ikke om de virker, da byen ikke har haft et jordskælv siden.

charleston_roadtrip_usa_2013-9

Orkaner i Charleston

De store Atlanterhavs storme og orkaner hærger også området, og i 1989 var store dele af downtown oversvømmet. De fleste huse klarede det dog maget godt, da de er bygget på kampestenssokler eller murværk.

charleston_roadtrip_usa_2013-7

Museumshuse i Charleston

Der er flere museumshuse i byen med rundture i de historiske hjem. Det nåede vi ikke, men de er som regel tiden værd.

charleston_roadtrip_usa_2013-4

Charleston i 2016
Jeg besøgte byen igen i 2016.

Der boede jeg i nogle dage i byen og havde god tid til at udforske den endnu mere.

Her finder du info om de oplevelser jeg havde i og omkring Charleston.

Charleston, Airbnb hus og middag

Walking Tour i Charleston

Angel Oak og Magnolia Plantation

Boone Hall Plantation
En anden plantage ved Charleston fra min første tur, er Boone Hall.

Rooftop bar

Sullivan Island Beach og Obstinate Daughter frokost

Havnerundfart i Charleston ved Fort Sumter

Lækker middag på Zero George

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mardi Gras og Carnival Museum i Mobile

Mardi Gras i USA startede i Mobile. Det er stadig en begivenhed men den i New Orleans er større og vildere. Vil du opleve Mardi Gras med børn, er Mobile et bedre valg.

7 Comments

 1. Hej Rene
  Kan det passe at rejsebeskrivelsen fra denne roadtrip ikke viser længere end til Charleston?
  Jeg kan ikke se kort over ruten, eller hvor lang tid du var afsted på denne rute samt andet end beskrivelse fra Atlanta-Charleston…
  På forhånd tak.
  Hilsen Julie

  1. Hej Rene
   Tak for hurtigt svar – og link til ruten.
   Vi kigger pt på en rute der er lidt anderledes, Atlanta – Nashville – Memphis – Baton Rouge – New Orleans – Savannah – Charleston – Atlanta. Måske Great Smoky Mountains hvis vi kan nå det (for at få en naturoplevelse ind også) – kan du anfale det? Tror du denne tur er realistisk at nå på 2,5 uge? Ellers må vi korte turen ned og droppe Savannah og Charleston…
   Pft.
   Hilsen Julie

   1. Hej Julie

    Jeg har været flere af de steder du omtaler, og vil sige at det kan godt nås på 2,5 uge også med Great Smoky Mountains, men der er heller ikke meget tid at flytte på. Mig og min kone lavede den fejl at vi for hurtigt var igennem Savannah og Charleston, for det er nogle hyggelige byer som fortjener mere tid end en halv dag vi brugte på hver især, det tror jeg også Rene har skrevet flere steder.

   2. Hej Henrik
    Tak for svar:) Og ja, har læst Renes beskrivelser af Charleston og Savannah og det lyder jo til at man skal bruge lidt tid der.
    Vi er ikke så meget for at skulle køre hver dag, og slet ikke for langt, så måske det er for ambitiøst.
    Vi kiggede først på en rute Houston – Baton Rouge – New Orleans – Memphis – Fort Worth – Austin – San Antionio – Houston. Men den rute er næsten lige så lang fornemmer jeg – og der er ikke umiddelbart naturoplevelserne med.
    Det er ikke nemt at få det hele til at gå op, der er så mange steder i sydstaterne vi gerne vil opleve:) Har du været i Texas også og kan du anbefale det ene frem for det andet?
    Pft!

    1. Hej

     Ja jeg har været i Texas, men ikke så meget at jeg kan anbefale det ene eller det andet, var der i 2002(Houston, Dallas) det jeg husker som den største oplevelse der var klart JFK området med bygningen og vejen osv. men ja det bliver en lang tur hvis i skal have det med.

     Men man må ikke være træt af at køre bil når man skal køre rundt i USA, men kommer jo altid til at køre en del…spøg til side, forstår godt at du ikke vil opleve det meste af turen i en bil.

     Hvad vil i i Memphis, var der 1½ dag og det var rigeligt, synes byen er meget forfalden og der var lidt mennesketomt i centrum(meget anderledes end i andre byer) men ja Graceland er da en oplevelse og Beale Street var da også hyggelig en aften og se lidt live blues musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada